Rykmentinpuiston karttakysely auki 20.4. saakka

15.04.2014 klo 12.20

Tuusulan Hyrylässä sijaitsevalle entiselle varuskunta-alueelle on suunnitteilla tulevaisuuden asuinalue, Rykmentinpuisto. Alueesta kiinnostuneilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa alueen ensimmäisen asemakaava-alueen suunnitteluun.

Rykmentinpuisto on yksi Helsingin seudun merkittävistä uusista asuinaluehankkeista. Alueelle suunnitellaan raikasta kyläkaupunkia, jossa elävä kaupunkikeskus ja sen ympärille rakentuvat vehmaat puistokylät yhdistyvät puutarhakaupunkia. Se on paikka, jossa moderni arkkitehtuuri ja luonnon muovaama metsä kohtaavat.

Nyt suunnitteilla oleva 150 hehtaarin kokoinen Rykmentinpuiston ensimmäinen asemakaava-alue, liittyy läheisesti Hyrylän keskustaan ja sen rakentuminen vaikuttaa voimakkaasti koko Hyrylän tulevaisuuteen. Hyrylästä muodostuu Rykmentinpuiston myötä pikkukaupunkimainen keskus ja samalla Tuusula kasvaa asukasluvultaan Keski-Uudenmaan suurimmaksi kunnaksi.

Asemakaavaluonnoksessa on kaksi pääversiota, joiden pohjalta alkaa tarkempi suunnittelu asemakaavaehdotusten muodossa. Tavoitteena on löytää tehtyjen luonnosten pohjalta paras mahdollinen kokonaisuus, joka antaa suuntaviivat alueen toteutukseen.

Vaikuta osallistumalla kyselyyn

Nyt kuntalaisilla ja muilla alueesta kiinnostuneilla on mahdollisuus vaikuttaa ensimmäisen asemakaava-alueen suunnitteluun, ja sitä kautta antaa panoksensa alueen toteutukseen. Tuusulan kunta on avannut netissä kyselyn, jossa kartoitetaan vastaajien toiveita muun muassa kaavaratkaisuista, pysäköinnistä ja palveluista. Vastauksia toivotaan eri elämänvaiheessa olevilta ihmisiltä, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kysely on jatkoa osayleiskaavasta tehdylle kyselylle.

Kyselyssä käytetään visuaalisia karttamalleja havainnollistamaan Rykmentinpuiston suunnittelua. Karttamalleja voi kommentoida ja kartalle voi lisätä myös omia ehdotuksia.

― Kyselyn tavoitteena on tehdä aluetta tutuksi ja saada ihmiset aktiivisemmin mukaan alueen ideointiin. Haluamme antaa alueen tuleville asukkaille ja alueesta kiinnostuneille mahdollisuuden omien mielipiteiden kertomiseen, kertoo Rykmentinpuiston projektiasiamies Tuomo Sipilä.

Kyselyyn voi vastata 20.4. asti osoitteessa https://tuusula.asiatkartalle.fi/. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan uusi Jolla-puhelin.

Kyselyn tuloksia esitellään alkukesästä järjestettävässä asukastilaisuudessa. Kyselyyn osallistuneet voivat halutessaan liittyä Rykmentinpuiston postituslistalle ja saada tietoa alueen suunnittelun edetessä.

Takaisin