Taiteilijat keräävät tarinoita Unelmien Tuusulasta

Kuntauudistus herättää ajatuksia ja kysymyksiä arjessa - toiveita, ideoita, ehkä pelkojakin. Millainen on unelmien kunta?

Yhteisen taiteen verkosto -hanke järjestää kirjastoissa Taiteilija tavattavissa -palvelun. Kutsumme paikalle erityisesti ikääntyviä kuntalaisia keskustelemaan taiteilijoiden kanssa. Asia voi olla pieni tai iso, oikea muisto tai haavetarina.

Unelmien kuntaa etsitään Elävä kirjasto -menetelmän avulla, jossa kirjastosta lainataan paperisten kirjojen sijaan oikeita ihmisiä keskustelua varten, tällä kertaa eri alojen taiteilijoita; muusikko, ohjaaja, näyttelijä, tanssija ja kirjailija.

Etukäteen ei tarvitse olla valmiita ajatuksia. Taitelija pukee asukkaiden nimettömänä kertomat tarinat kirjastoon avautuviksi tekstimaisemiksi. Maisemat ovat nähtävissä kirjastoissa tapahtuman jälkeen muutaman viikon, jonka jälkeen ne luovutetaan kunnalle - unelmien kunnan rakennusaineiksi. Projektin tavoitteena on osaltaan tukea isoa kuntaselvitystyötä Uudenmaan alueella ja antaa kuntalaisille mahdollisuuksia tulla kuulluksi ja vaikuttaa omaan asuinympäristöönsä.

Taiteilija tavattavissa -palvelu keskiviikkona 7.5.2014 klo 10-12 Tuusulan pääkirjastossa
Unelmien kunta -tekstimaisemaa voi käydä rakentamassa kirjastoissa vielä tapahtuman päätyttyäkin.

Tilaisuus on ilmainen, ei ennakkoilmoittautumista. Paikalle voit tulla ja poistua mihin aikaan tahansa, taiteilija päivystää aula/kahvilatilassa.



05.05.2014

Takaisin