Niittokilpailua, kalasoppaa, keppihevostelua, musiikkia ja paljon muuta Klaavolantien kyläjuhlassa sunnuntaina 20.7.

14.07.2014 klo 08.00

Koko perheen kesäinen tapahtuma järjestetään Kotiseutumuseo Klaavolan ja Ilmatorjuntamuseon alueella sunnuntaina 20.7. klo 12-16. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki ohjelmat ovat maksuttomia.

Kotiseutumuseo KlaavolaKlaavolan pihassa voi tutustua vanhan maalaistalon pihapiirin rakennuksiin: päärakennukseen, saunaan, maitohuoneeseen ja aittoihin. Pihatuvan työpajassa innokkaat pääsevät askartelemaan klo 12-15.30. Pihalla on ongintakoju, jossa pienen onkijan kalansaalis on vähintään yhtä varma kuin Tuusulanjärvestä. Pihamaalla tepastaa myös kukko kanoineen ja puiden varjosta löytyy pienille ratsukoille sopiva keppihevosrata. Mukaan voi ottaa oman kepparin, mutta lainaratsujakin löytyy.

Klaavolan pihan ulkolavalla Tehdas Teatteri ja työryhmä Nukkehallitus esittää koko perheen näytelmän "Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika" klo 12.15. Myöhemmin iltapäivällä klo 15 lavalle astuu Henkselit-yhtye, joka laulaa ja laulattaa kaikkia ikään ja kokoon katsomatta.

Ilmatorjuntamuseo_kuvaTarjaKärkkäinenNiittokilpailu Ilmatorjuntamuseolla

Ilmatorjuntamuseon pihamaalla käydään klo 14.15 leikkimielinen niittokilpailu. Tuttuja tuusulalaisia on haastettu niittämään viikatteella pieni alue ja raati arvioi voittajan asenteen, tyylin ja niittojäljen mukaan.

Ilmatorjuntamuseon Helsinki-hallissa voi tutustua museon uusittuun sota-ajan näyttelyyn "Tulikasteesta torjuntavoittoihin". Tuusula-hallissa esitetään nonstopina sota-aikaisia filmejä.

Varuskuntapolun kävelykierros starttaa klo 13. Tällä kertaa oppaina toimivat Antti Nieminen ja Jussi Salonen, jotka tutustuttavat alueen historiaan ja tulevaisuuteen.

Kalakeittoa soppatykistä

Ilmatorjuntamuseon parkkipaikalla Tuusula-Seura tarjoaa soppatykistä kalakeittoa, jossa mukana myös Tuusulanjärven kalaa. Soppaa on tarjolla niin kauan kuin sitä riittää. Paikalla on myös muun muassa Tuusulan liikuntapalveluiden liikuntavaunu, kirjastoauto, kaverikoiria, Tuusula-Seuran ja Tuusulan seurakunnan esittelypisteet. Seurakunnan teltalla on tarjolla lapsille kasvomaalausta.

Klaavolantie on suljettu tapahtuman vuoksi liikenteeltä klo 11-17. Pysäköintialueena toimii Rykmentintien risteyksen parkkipaikka ja uimahallin parkkipaikka.

Tervetuloa!

Klaavolantien kyläjuhla
su 20.7. klo 12-16
Kotiseutumuseo Klaavola ja Ilmatorjuntamuseo, Klaavolantie 2 ja 3, Tuusula
www.tuusula.fi
www.facebook.com/tuusulankulttuuri

Takaisin