Päätöstiedote 11.8.2014: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

11.08.2014

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi. 

320 § Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2019, talousarviokehyksen hyväksyminen

Kunnanhallitus päätti käynnistää vuoden 2015 talousarvion ja vuosien 2015-2019 taloussuunnitelman valmistelun liitteenä olevien kehyslaskelmien pohjalta siten, että käyttötalousmenojen vuosikasvu 1,89 % jakautuu toimialoille seuraavasti:

- yleisjohto- ja konsernipalvelut 0,48 %

- sosiaali- ja terveystoimi 3,44 %

- kasvatus- ja sivistystoimi 0,93 %

- tekninen toimi, ilman vesihuoltolaitosta 0,46 %

Lisäksi kunnanhallitus päätti hyväksyä vuoden 2015 talousarvion ja vuosien 2015-2019 taloussuunnitelman laadintaohjeet.

Kunnanhallitus päätti velvoittaa laatimaan talousarviovalmistelussa toimenpiteet, säästötavoitteet ja henkilöstövaikutukset sisältävän suunnitelman menojen sopeuttamisesta vähintään 2,5 miljoonalla eurolla, jotta kehykseen päästään. Henkilöstökulujen sopeuttamisessa tulee käyttää ensisijaisesti keinoina eläköitymistä ja muuta vaihtuvuutta, ja tarvittaessa myös henkilöstövähennyksiä.

Lisäksi kunnanhallitus päätti ryhtyä heti valmistelemaan sopeuttamistoimia työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta annetun lain mukaisesti yhteistyössä henkilöstön kanssa.

321 § Focus-alueen osayleiskaava

Kunnanhallitus päätti hyväksyä Focus-alueen osayleiskaavan ja lausuntoihin ja muistutuksiin laaditut vastineet ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Focus-alueen osayleiskaavan.

322 § Koulutie, asemakaavan muutos

Kunnanhallitus päätti hyväksyä laaditun Koulutien asemakaavan muutoksen, hyväksyy lausuntoihin ja muistutukseen laaditut vastineet ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Koulutien asemakaavan muutoksen.

323 § Feller Jan, oikaisuvaatimus kaavamuutoshakemusta koskevasta päätöksestä

Asia poistettiin esityslistalta.

324 § Tuusulan kunnan ympäristönsuojelumääräykset

Asia poistettiin esityslistalta.

325 § Metropolialueen yhdeksän kunnan erityinen kuntajakoselvitys

Kunnanhallitus päätti merkitä asian tiedoksi. Lisäksi kunnanhallitus päätti antaa Asianajotoimisto Castren & Snellmanille toimeksiannon avustaa kuntaa ko. asiassa.

326 § Koljonen Mauno, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Mauno Koljoselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

327 § Koljonen Mauno, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Mauno Koljoselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

328 § Koskenmäen liikenneympyrän liikenteen ohjautuvuus, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä yllä olevan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Kirsi Viitasen, valtuuston keskiryhmän 12.5.2014 § 72 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

329 § Terveysasema/terveydenhuoltopiste Riihikallion palvelukeskuksen yhteyteen, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä edellä esitetyn selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuuston puheenjohtajan 8.10.2012 § 109 lukeman Riihikallion kehittämistoimikunnan aloitteen tulleen käsitellyksi.

330 § Konsulttien käytön vähentäminen, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä edellä olevan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Pasi Huuhtasen 27.1.2014 § 20 esittämän Tuusulan Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

331 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

332 § Toimielinten pöytäkirjoja 

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

 

Takaisin