Järvenpään ja Tuusulan hallitukset keskustelivat yhteistyöstä

20.08.2014 klo 20.30

ärvenpään kaupunginhallitus ja Tuusulan kunnanhallitus kokoontuivat yhteiseen tapaamiseen keskiviikkona 20.8. Gustavelundiin Tuusulaan. Illan aikana keskusteltiin kahden Tuusulanjärven ympärille sijoittuvan kulttuurikunnan yhteisistä ajankohtaisista asioista. Hallitusten tapaamisessa oli mukana myös valtuuston puheenjohtajia ja viranhaltijoita.

Järvenpää ja Tuusula ovat molemmat mukana Keski-Uudenmaan kahdeksan kunnan yhdistymisselvityksessä. Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys valmistuu alkusyksystä, lopullisia päätöksiä tehdään ensi vuonna. Lisäksi Tuusula on mukana metropolialueen 9 kunnan erityisessä kuntajakoselvityksessä. Metropolialueen selvitys valmistuu lokakuussa.

Yhteiskokouksessa keskusteltiin Tuusulanjärven matkailun kehittämismahdollisuuksista. Tuusulanjärvi on tärkeä matkailullinen kohde, viime vuonna Keski-Uudenmaan matkailutulo oli noin 201 miljoonaa euroa. Tuusulanjärven kiertää vuosittain noin 100 000 pyöräilijää. Hallitukset näkivät matkailussa runsaasti yhteistyömahdollisuuksia ja kasvupotentiaalia. Ensi vuonna vietetään merkittävää juhlavuotta, kun Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Myös Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on erityinen Tuusulanjärven alueelle, sillä suomalainen identiteetti syntyi Rantatien taiteilijayhteisössä.

Yhteisessä tapaamisessa käsiteltiin myös kuntien yhteistyötä palveluiden tarjoamisessa. Esillä olivat mm. kouluverkkoasiat. Järvenpääläiset ja tuusulalaiset lapset ja nuoret käyvät koulua yli kuntarajojen, tärkeitä yhteistyökouluja ovat mm. Järvenpään lukio, Tuomalan koulu ja Kalliomaan sairaalakoulu.

 

Takaisin