Päätöstiedote 25.8.2014: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

25.08.2014 klo 18.30

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

347 § Tuusulan seurakunta, alueiden vaihtamista koskevan vaihtokirjan hyväksyminen, Hyrylä 

Kunnanhallitus päätti hyväksyä liitteenä olevan 15.8.2014 allekirjoitetun alueiden vaihtamista koskevan vaihtokirjan Tuusulan kunnan sekä Tuusulan seurakunnan välillä koskien Tuusulan kunnan omistamaa kiinteistöä Keskusta RN:o 13:10 (kiinteistötunnus 858-402-13-10) ja Tuusulan seurakunnan omistamaa kiinteistöä Seurakuntakeskus RN:o 9:1 (kiinteistötunnus 858-402-9-1).

348 § Hus kuntayhtymä, alueiden vaihtamista koskevan vaihtokirjan hyväksyminen, Linjapuisto, Kellokoski

Kunnanhallitus päätti hyväksyä liitteenä olevan vaihtokirjaluonnoksen mukaisin ehdoin tehtävät aluevaihdot Tuusulan kunnan ja Hus kuntayhtymän välillä koskien kiinteistöjä Kalliomaa RN:o 3:1923 (858-404-3-1923) ja Siivola RN:o 3:1927 (858-404-3-1927) sekä Linjapuisto RN:o 3:1918 (858-404-3-1918) Tuusulan kunnan Kellokosken kylässä.

Lisäksi kunnanhallitus päätti oikeuttaa kauppakirjan allekirjoittajien tarvittaessa tekemään vaihtokirjaan pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen vaihtokirjan.

349 § Tammilehto Eila, määräalan osto kiinteistöstä 858-409-4-258 Lemmelä, Paijala

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan kunta ostaa noin 1,9 ha:n suuruisen määräalan Eila Tammilehdon omistamasta Lemmelä-nimisestä kiinteistöstä RN:o 4:258 (kiinteistö-tunnus 858-409-4-258) 57 000 euron kauppahinnalla.

Kunnanhallitus päätti oikeuttaa kauppakirjan allekirjoittajien tarvittaessa tekemään kauppakirjaan pieniä/teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen kauppakirjan.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että päätös on voimassa vuoden 2014 joulukuun loppuun asti, johon mennessä kauppakirja tulee allekirjoittaa.

350 § Feller Jan, oikaisuvaatimus kaavamuutoshakemusta koskevasta päätöksestä

Päivö Kuusisto esitti Sari Heiskasen ja Risto Rämön kannattamana, että kunnanhallitus hyväksyy tehdyn oikaisuvaatimuksen ja kumoaa 19.5.2014 § 247 tekemänsä maankäyttö- ja rakennuslain vastaisen päätöksen ja että Tuusulan kunta ei käynnistä asemakaavan muutosta M-alueesta asuinkäyttöön hakijan esittämällä tavalla.

Äänin 7-4 kunnanhallitus päätti muuttaen 19.5.2014 § 247 tekemäänsä päätöstä, että asiassa aletaan valmistella kaavoitussopimusta ja että kaava-asia otetaan mukaan kaavoitussuunnitelmaan ja että asemakaavatyön tavoitteet asetetaan kaavoitussopimuksen valmistelun ja hyväksymisen yhteydessä. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että kohdealueen soveltuvuus kaavahankkeen vireille saattajan suunnittelemaan tarkoitukseen selvitetään ja selviää kaavatyön yhteydessä.

Sari Heiskanen, Pasi Huuhtanen, Päivö Kuusisto ja Risto Rämö jättivät asiaan eriävän mielipiteen.

351 § Kuntalain kokonaisuudistus, lausunto

Kunnanhallitus päätti antaa kuntalain kokonaisuudistuksesta edellä perusteluosassa olevan lausunnon.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

352 § Vaalien ajankohdat ja kansalaisten osallistumisoikeudet sekä nettiäänestys, lausunnot oikeusministeriölle

Kunnanhallitus päätti vastata lausuntopyynnöissä esitettyihin kysymyksiin seuraavasti:

I

Mitä mieltä olette työryhmän kunnallisvaalien siirtämistä koskevista ehdotuksista?

On hyvä, että uusi valtuusto pääsee välittömästi vaikuttamaan kunnan talouteen ja toimintaan seuraavan vuoden talousarviosta ja veroprosenteista päättämällä.

Mikäli kunnallisvaalit ovat huhtikuussa ja uusi valtuustokausi alkaa jo kesäkuussa, vaalien ja valtuustokauden alkamisen välinen aika lyhenee nykyisestä, mikä asettaa haasteita valmistelutehtävien aikataulutukselle ja uuden valtuustokauden toiminnan täysipainoiselle käynnistämiselle. Em. ongelma voitaisiin ratkaista siten, että kunnallisvaalit toimitettaisiin maaliskuussa tai valtuustokausi alkaisi vasta elokuussa. Tosin valtuustokauden käynnistämisen ajoittuminen kesälomakauden molemmin puolin saattaa olla ongelmallista.

Mitä haluatte lausua työryhmän kunnallisvaalien ja kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä yhdessä?

Mahdollisuus neuvoa-antavien kunnallisten kansanäänestysten järjestämiseen kunnallisvaalien yhteydessä on suotavaa mahdollisten synergiaetujen ja kustannussäästöjen vuoksi.

Mitä haluatte lausua työryhmän mietinnöstä?

Mietinnöstä ei ole muuta kommentoitavaa kuin edellä lausuttu.

II

Mitä mieltä olette nettiäänestysmahdollisuuden käyttöönotosta kunnallisissa kansanäänestyksissä?

Esitys on kannatettava.

Uskotteko, että kunnassanne säilytettäisiin kirjeäänestysmahdollisuus nettiäänestyksen rinnalla (kyllä, ei, en osaa sanoa)?

Kyllä

Järjestäisikö kuntanne useammin kunnallisia kansanäänestyksiä, jos kuntien käytettävissä olisi maksutta nettiäänestysjärjestelmä (kyllä, ei, en osaa sanoa)?

Ei

Mitä mieltä olette suunnitelmista nettiäänestystyöryhmän jatkotyön osalta?

Työryhmän suunnitelmat jatkotyön osalta ovat muutoin tarkoituksenmukaisia, mutta jo olemassa olevia netti- ja postiäänestysjärjestelmiä on syytä hyödyntää.

Mitä mieltä olette luottamuksen merkityksestä nettiäänestykselle? Miten luottamusta voidaan rakentaa ja mitkä seikat voivat horjuttaa sitä?

Kansalaisten luottamus äänestysjärjestelmään on oleellista. Järjestelmän on oltava teknisesti luotettava ja helppokäyttöinen sekä ymmärrettävä. Luottamusta voidaan rakentaa esitetyillä toimenpiteillä.

Miten järjestelmän avoimuus voidaan parhaiten turvata?

Avoimuus voidaan turvata esitetyllä tavalla.

Tuetteko nettiäänestystyöryhmän ehdotuksia (kyllä, ei, en osaa sanoa)?

Kyllä

353 § Maankäyttö- ja rakennuslain muuttaminen, luonnos hallituksen esitykseksi, lausunto ympäristöministeriölle

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi Ympäristöministeriön 24.6.2014 päivätyn lausuntopyynnön liitemateriaaleineen luonnoksesta hallituksen esitykseksi maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta ja antaa Ympäristöministeriölle perusteluosan mukaisen lausunnon.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

354 § Ilotulitteiden saatavuuden ja käytön rajoittamiseen tähtäävät toimenpiteet, lausunto

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen lausuntopyynnön liitemateriaaleineen ja antaa pyydettynä lausuntonaan esityslistan perusteluosan mukaiset vastaukset esitettyihin kysymyksiin seuraavin muutoksin:

Kysymyksiin ”Ovatko pelastuslaitoksen pyrkimykset tuotteiden kieltämiseksi kokonaan muilta kuin ammattilaisilta siinä määrin kunnan etujen vastaisia, että keinot eivät ole oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden ja pelastuslaitoksen tulisi luopua näistä pyrkimyksistä?" ja "Ovatko pelastuslaitoksen ilotulitteiden saatavuuden rajoittamiseksi siinä määrin kunnan etujen vastaisia, että keinot eivät ole oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden ja pelastuslaitoksen tulisi luopua näistä pyrkimyksistä?” kunnanhallitus päätti lausuntonaan vastata seuraavasti: Täyskiellon sijasta kannattaisi voimavaroja suunnata laadultaan vaarallisten tuotteiden poistamiseksi markkinoilta ja nykyisen 18 v. ikärajan valvomiseen tehostetusti vähittäismyyntilupia annettaessa.

Lisäksi kunnanhallitus lisäsi kohtaan ”muita huomioita” lausuntonaan seuraavaa: kunta kiinnittää huomiota siihen, että valistusta pitäisi lisätä siitä, että ilotulitteita ei saa ampua päihtyneenä.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

355 § Kutsuntatilaisuudet, kunnan tervehdyksen esittäjä

Kunnanhallitus päätti valita Risto Rämön ja Arto Lindbergin kunnan tervehdyksen esittäjäksi 17.-19.9. pidettäville kutsuntapäiville.

356 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

357 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

Edellisten kokousten pöytäkirjat

Takaisin