Päätöstiedote 1.9.2014: Tuusulan valtuuston päätöksiä

01.09.2014 klo 21.05

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

90 § Palveluverkkosuunnitelma osana strategisia kehittämishankkeita 

Valtuusto päätti, että

- ns. pieniä kouluja ei tällä valtuustokaudella lakkauteta

- riittävät resurssit perusopetukseen turvataan

- valtuusto suhtautuu myönteisesti lukiokoulutuksen kehittämiseen Tuusulassa

- aloitettua neljän suuren päiväkodin korvaamista uusilla jatketaan

- sote-palveluverkon osalta odotetaan sote-järjestämislain ehdotusta kuitenkin siten, että Tuuskodon toimintojen siirtämisen suunnittelua Riihikallion palvelukeskukseen jatketaan.

91 § Maankäyttö- ja rakennuslain 53 §:n mukainen rakennuskielto, Jokelan Palojoenpuiston alue

Valtuusto päätti, että esityslistan liitekartassa esitetylle asemakaava- ja asemakaavamuutosalueelle määrättyä MRL 53 §:n mukaista rakennuskieltoa jatketaan kahdella vuodella 31.8.2016 saakka ja että päätöstä on noudatettava MRL 202 §:n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman.

92 § Maankäyttö- ja rakennuslain 53 §:n mukainen rakennuskielto, Jokelan Kartanon alue

Valtuusto päätti, että esityslistan liitekartassa esitetylle asemakaava- ja asemakaavamuutosalueelle määrättyä MRL 53 §:n mukaista rakennuskieltoa jatketaan kahdella vuodella 31.8.2016 saakka ja että päätöstä on noudatettava MRL 202 §:n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman.

93 § Focus-alueen osayleiskaava

Valtuusto päätti hyväksyä Focus-alueen osayleiskaavan.

94 § Kiinteistö Oy Riihikallion lähipalvelukeskuksen lisärahoitustarve

Valtuusto päätti antaa omavelkaisen takauksen Kiinteistö Oy Riihikallion Lähipalvelukeskuksen Keski-Uudenmaan Osuuspankista otettavalle 600.000 euron tililimiitille (lainatarjous liitteenä) seuraavilla ehdoilla:

- takausprovisio 0,8 % p.a.

- kunnan takaukselle tulee saada mahdollisimman hyvä vastavakuus

- oikeutetaan Kiinteistö Oy Riihikallion Lähipalvelukeskuksen hallitus yhdessä kunnan talousjohtajan kanssa päättämään tililimiitin tarkemmat ehdot

Valtuusto päätti antaa omavelkaisen takauksen Kiinteistö Oy Riihikallion Lähipalvelukeskuksen Keski-Uudenmaan Osuuspankista otettavalle 765.000 euron lainalle (lainatarjous liitteenä) seuraavilla ehdoilla:

- takausprovisio 0,8 % p.a.

- kunnan takaukselle tulee saada mahdollisimman hyvä vastavakuus

- oikeutetaan Kiinteistö Oy Riihikallion Lähipalvelukeskuksen hallitus yhdessä kunnan talousjohtajan kanssa päättämään lainan korkovaihtoehdon sekä muut tarkemmat ehdot. Laina-aika on 5 vuotta.

Valtuusto päätti myöntää Kiinteistö Oy Riihikallion Lähipalvelukeskukselle pääomalainan määrältään 322.587€. Tuusulan kunnan osuus sijoituksesta olisi 86,73 % eli 322.587 € ja HOK-Elannon osuus vastaavasti 13,27 % eli 49.357 €.  Pääomalainan kokonaismäärä 371.994 € vastaisi määrältään kolmen ensimmäisen toimintavuoden hoitovastikkeita ja pääomavastiketta. Tuusulan kunnan päätös pääomalainan myöntämisestä ei ole sidoksissa HOK-Elannon pääomalainan myöntämiseen. Pääomalainan ehdot:

- pääomalainan pääoma ja korko saadaan maksaa yhtiön selvitystilassa ja ‎konkurssissa muita velkoja huonommalla etuoikeudella. Pääoma saadaan muutoin palauttaa ja ‎korkoa maksaa vain, mikäli yhtiön vapaan oman pääoma ja kaikkien muiden pääomalainojen määrä ‎maksuhetkellä ylittää yhtiön viimeksi päättyneen tilikauden tai sitä uudempaan tilinpäätökseen sisältyvän ‎taseen mukaisen tappion määrän. Pääoman tai koron maksamisesta ei saada ‎vastavakuutta

- pääomalainan voimassaoloaika on 5 vuotta

- kunta perii pääomalainasta korkoa 6 kk euribor + 3,5 % p.a.

- valtuutetaan kunnan talousjohtaja päättämään pääomalainan tarkemmat ehdot.

95 § Koljonen Mauno, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Mauno Koljoselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen tehtävästä ja valita Seppo Häyrisen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

96 § Koljonen Mauno, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Mauno Koljoselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen tehtävästä ja valita Seppo Häyrisen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

97 § Ruotsinkielinen kielikylpytoiminta Tuusulassa, aloite

Valtuusto päätti katsoa Anu Åbergin 12.5.2014 § 70 esittämän valtuuston keskiryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

98 § Koskenmäen liikenneympyrän liikenteen ohjautuvuus, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Kirsi Viitasen, valtuuston keskiryhmän 12.5.2014 § 72 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

99 § Terveysasema/terveydenhuoltopiste Riihikallion palvelukeskuksen yhteyteen, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuuston puheenjohtajan 8.10.2012 § 109 lukeman Riihikallion kehittämistoimikunnan aloitteen tulleen käsitellyksi.

100 § Konsulttien käytön vähentäminen, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Pasi Huuhtasen 27.1.2014 § 20 esittämän Tuusulan Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

 

Esityslista

 

Takaisin