Päätöstiedote 22.9.2014: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

22.09.2014

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

391 § Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen loppuraportti

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä tiedoksi Keski-Uudenmaan kaupunki -selvityksen loppuraportin.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta, että kuntarakennelain mukainen kuntaliitoselvitys on Tuusulan kunnan osalta tehty.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta, että Kuntaliitto on kehottanut käynnistämään valmistelut sote -tuotantoalueista. Sote-järjestämislakiehdotuksen mukaan ”tuottamisvastuu voidaan antaa sellaiselle kunnalle ja kuntayhtymälle, jolla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset vastata kaikista sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluista”. Keski-Uudellamaalla tulee valmistella vaihtoehtoisia yhteistyörakenteita siten, että syntyy valmius perustaa Keski-Uudenmaan alueen kattava tuottajaorganisaatio.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta, että jatkoselvitys sote-järjestämislain ja metropolihallintolain näkö-kulmista on tarpeellinen, ja Tuusula on selvityksessä mukana. Tulevaisuuden kuntarakenteita voidaan Tuusulan osalta arvioida seuraavan kerran arviolta vuoden 2015 keväällä, kun tiedetään sote-järjestämislain ja metropolihallintolain sisältö ja niiden vaikutukset Helsingin seudulla.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä tiedoksi ja hyväksyä lähentymis- ja henkilöstökriteerit todeten kuitenkin, että Tuusulan kunnalla on todennäköisesti vaikeuksia täyttää 1. talous-/lähentymiskriteeri.

392 § Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2013, vastaukset arviointikertomuksessa esitettyihin huomioihin

Kunnanhallitus päätti merkitä annetut selvitykset tiedoksi ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä annetut selvitykset tiedoksi.

393 § Tuusulan kunnan ympäristönsuojelumääräykset

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle.

394 § Viljakoski Unto kuolinpesä, kunnan luovuttaman tontin edelleen luovuttaminen, Lahela

Kunnanhallitus päätti antaa Unto Viljakosken kuolinpesälle luvan luovuttaa Lahelan kylässä korttelissa 2218 sijaitseva tontti nro 1 (kt: 858-11-2218-1) edelleen asiaselostuksessa kuvatulla tavalla ja liitteenä olevan allekirjoitetun kauppakirjan mukaisin ehdoin.

395 § Uudenmaan maakuntaparlamentti 20.-21.11.2014, osallistujien valinta

Kunnanhallitus päätti määrätä kunnanjohtaja Hannu Joensivun osallistumaan Uudenmaan maakuntaparlamenttiin 20.-21.11.2014 ja valita Monica Avellanin (20.11.2014), Salla Heinäsen, Timo Huhtaluoman (20.11.2014), Pasi Huuhtasen, Aarno Järvisen, Sanna Kervisen, Päivö Kuusiston, Arto Lindbergin, Karita Mäensivun, Seppo Noron, Tuija Reinikaisen (20.11.2014), Risto Rämön, Jussi Salosen ja Veikko Seunan ko. tilaisuuteen.

396 § Höckert Minna, eron myöntäminen kellokosken kehittämistoimikunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valinta

Kunnanhallitus päätti myöntää Minna Höckertille eron Kellokosken kehittämistoimikunnan jäsenyydestä ja valita Höckertin tilalle Pertti Alivirran uudeksi jäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

397 § Poliisin neuvottelukunnan jäsenten valinta

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää valita jäljellä olevaksi toimikaudekseen poliisin neuvottelukuntaan kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

398 § Kouluruokailussa jakamatta jääneiden annosten jakaminen kokeiluluonteisesti edelleen eläkeläisille, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä edellä olevan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Merja Kuusiston 31.3.2014 § 53 esittämän Tuusulan Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi.

399 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

400 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

Takaisin