Leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaisten välisissä mestaruuskilpailuissa luotetaan tuusulalaiseen osaamiseen

06.10.2014

Keskiviikosta perjantaihin 8.-10.10. Tampereella järjestettävien NordicFood- ja NordicPack -messujen yhteydessä toteutetaan leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden väliset mestaruuskilpailut, Nordic Bakery Cup 2014 ja Nordic Pastry Cup 2014. 

Kilpailut alkavat keskiviikkona 8.10. Nordic Pastry Cup -kilpailulla, jonka teemana on Romantic. Kunkin maan joukkueessa on kaksi kondiittoria, jotka valmistavat kahdeksan tunnin aikana suklaa-lautasjälkiruoan, petit fours -leivoksia sekä kolmikerroksisen hääkakun. Suomen joukkueessa kisaavat tuusulalaiset Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen ja joukkuetta valmentaa tuusulalainen Toni Rantanen. Kolmikko työskentelee Konditoria pH7:ssa. Torstaina 9.10. ja perjantaina 10.10. on vuorossa leipureiden välinen Nordic Bakery Cup, joka käydään kolmihenkisin joukkuein. Leipurikilpailun teemana on Nordic nature - Pohjoismainen luonto. Kilpailutöinä ovat ruokaleivät, kahvileivät ja leipätaitotyö.

Kilpailut käydään Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kesken. Kondiittorikilpailu on ensimmäinen laatuaan, leipurikilpailu käydään nyt jo neljännen kerran. Jokainen osallistujamaa lähettää sekä kondiittoreiden että leipureiden kilpailuun myös tuomarin. Molemmissa kilpailuissa lopputulos ratkeaa neljän tuomarin arviointien perusteella. Kilpailujen järjestäjinä toimivat Tampereen Messut Oy ja Suomen Leipuriliitto ry yhteistyökumppaneineen.

Suomen kondiittorijoukkue:

Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen sekä valmentaja/tuomari Toni Rantala Konditoria pH7, Tuusula.

Suomen leipurijoukkue:

Kati Mäkinen, Elonen Oy Leipomo, Jämsä, Tytti Tukiainen, Linkosuon Leipomo Oy, Kangasala, Meiju Petrelius, Leipurin Oy, Vantaa. Valmentaja/tuomari Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy, Hämeenlinna.


TähtiUutiset:

Suomen leipurimaajoukkueen valmentaja, Suomen hallitseva Vuoden kondiittori

Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy: ”Lähdemme hakemaan voittoa”

Tuusulalainen kondittorijoukkue  Nordic Pastry Cup -kilpailussa 

Suomen konditoriamaajoukkue ja valmentaja: Vilppu Hänninen (vas.), Tuomo Pynnönen ja Toni Rantala. Kuva Pedra Rantala.

Takaisin