Päätöstiedote 13.10.2014: Tuusulan valtuuston päätöksiä 13.10.2014

13.10.2014

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

107 § Koulutie, asemakaavan muutos

Valtuusto päätti hyväksyä Koulutien asemakaavan muutoksen.

108 § Lisämäärärahan varaaminen maanhankintaa varten

Valtuusto päätti myöntää 1,5 miljoonan euron lisämäärärahan maanhankintaan talousarviovuonna 2014 tehtävien kiinteistökauppojen ja muiden kiinteistöhankintojen rahoittamiseksi.

109 § Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen loppuraportti

Valtuusto päätti merkitä tiedoksi Keski-Uudenmaan kaupunki -selvityksen loppuraportin ja todeta, että kuntarakennelain mukainen kuntaliitoselvitys on Tuusulan kunnan osalta tehty.

Valtuusto päätti todeta, että Kuntaliitto on kehottanut käynnistämään valmistelut sote-tuotantoalueista. Sote-järjestämislakiehdotuksen mukaan ”tuottamisvastuu voidaan antaa sellaiselle kunnalle ja kuntayhtymälle, jolla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset vastata kaikista sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluista”. Keski-Uudellamaalla tulee valmistella vaihtoehtoisia yhteistyörakenteita siten, että syntyy valmius perustaa Keski-Uudenmaan alueen kattava tuottajaorganisaatio.

Valtuusto päätti todeta, että jatkoselvitys sote-järjestämislain ja metropolihallintolain näkökulmista on tarpeellinen, ja Tuusula on selvityksessä mukana. Tulevaisuuden kuntarakenteita voidaan Tuusulan osalta arvioida seuraavan kerran arviolta vuoden 2015 keväällä, kun tiedetään sote-järjestämislain ja metropolihallintolain sisältö ja niiden vaikutukset Helsingin seudulla.

Lisäksi valtuusto päätti merkitä tiedoksi ja hyväksyä lähentymis- ja henkilöstökriteerit todeten kuitenkin, että Tuusulan kunnalla on todennäköisesti vaikeuksia täyttää 1. talous-/lähentymiskriteeri.

110 § Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2013, vastaukset arviointikertomuksessa esitettyihin huomioihin

Valtuusto päätti merkitä annetut selvitykset tiedoksi.

111 § Osavuosikatsaus 1.1.-31.8.2014 ja talousarvion 2014 muuttaminen

Valtuusto päätti muuttaa vuoden 2014 talousarviota ja hyväksyä esitetyt määrärahamuutokset esityslistan mukaisesti.

112 § Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki, lausunto hallituksen esitysluonnoksesta

Valtuusto päätti, että Tuusulan kunta kuuluu HYKS erityisvastuualueen pohjalta muodostettavaan SOTE-alueeseen.

113 § Kiljavan Sairaala Oy, sitoutuminen yhtiövastikkeen maksun jatkamiseen v. 2015-2016

Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti, että päätökseen tehdään seuraava lisäys: Tuusulan kunta esittää Kiljavan sairaalayhtiölle seuraavaa: Kiljavan sairaalayhtiön on hoidettava talouttaan vastuullisesti niin, että kuntien maksamista vastikkeista voidaan luopua v. 2017 alusta. Sairaalan hoitopäivähintojen on silti pysyttävä kilpailukykyisinä verrattuna vastaaviin palveluntuottajiin. Äänin 35-14, 2 tyhjää valtuusto päätti hylätä lisäysesityksen.

Valtuusto päätti hyväksyä Kiljavan Sairaala Oy:n yhtiövastikkeen maksun vuosina 2015 ja 2016 esityslistan liitteessä esitetyn mukaisesti.

Lisäksi valtuusto päätti esittää Tuusulan kantana, että Kiljavan Sairaala Oy:n jakautumisesta sairaalayhtiöksi ja kiinteistöyhtiöksi luovutaan toistaiseksi ja että Kiljavan Sairaala Oy:n kiinteistöomaisuuden hyödyntämistä päätetään kehittää kaavoituksen keinoin.

114 § Kasvatus- ja sivistystoimen organisaatiouudistus 1.1.2015 alkaen

Jussi Salonen esitti Markus Meckelborgin, Pasi Huuhtasen, Arto Lindbergin ja Liisa Sorrin kannattamina, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Äänin 27-20, 4 tyhjää valtuusto päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

115 § Hyökkälän alakoulun peruskorjauksen hankesuunnitelma

Valtuusto päätti hyväksyä Hyökkälän alakoulun peruskorjauksen hankesuunnitelman ja sen sisältämät luonnossuunnitelmat L2 ja valtuuttaa tilakeskuksen päällikön tilaamaan jatkosuunnittelun ja hyväksymään pääpiirustukset.

116 § Poliisin neuvottelukunnan jäsenten valinta

Valtuusto päätti valita jäljellä olevaksi toimikaudekseen poliisin neuvottelukuntaan jäseniksi Riitta Nybäckin ja Juha Laine-Ylijoen ja heille henkilökohtaisiksi varajäseniksi Leena Jääskeläisen ja Hannu Helasvuon.

117 § Ainikkamäki Asko, luottamustoimen päättyminen ja Höckert Minna, eron myöntäminen luottamustoimesta ja liikuntalautakunnan jäsenen vaali

Valtuusto päätti valita Ari Maskosen varajäseneksi Jari Haaviston.

Valtuusto päätti myöntää Minna Höckertille eron liikuntalautakunnan jäsenen tehtävästä ja valita Mervi Rouvisen liikuntalautakunnan jäseneksi.

118 § Siltaloppi Heli, varavaltuutetun tehtävän päättyminen

Valtuusto päätti todeta, että Heli Siltalopin luottamustoimi varavaltuutettuna on
päättynyt.

119 § Siltaloppi Heli, luottamustoimen päättyminen ja nuorisolautakunnan jäsenen ja varapuheenjohtajan vaali

Valtuusto päätti todeta Heli Siltalopin jäsenyyden nuorisolautakunnassa päättyneeksi ja valita jäseniksi valituista Kristiina Tapojärven, varajäseneksi Merja Laaksosen ja varapuheenjohtajaksi Jani Ilkaksen.

120 § Siltaloppi Heli, luottamustoimen päättyminen ja rakennuslautakunnan varajäsenen vaali

Valtuusto päätti todeta Heli Siltalopin varajäsenyyden rakennuslautakunnassa päättyneeksi ja valita Marja-Leena Kulmalan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

121 § Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan puheenjohtajien valinta toimikaudelle 2015-2016 sekä varajäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Mika Lappalaiselle eron Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan varajäsenyydestä ja valita hänen sijalleen varajäseneksi Hannu Nuutisen.

Valtuusto päätti valita toimikaudelle 2015-2016 ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi Anneli Sundbergin ja varapuheenjohtajaksi Jerry Latvan.

122 § Perhetyön resurssien lisääminen lasten ja lapsiperheiden kanssa toimivilla kunnan toimialoilla, aloite

Valtuusto päätti katsoa 9.6.2014 § 85 tehdyn lapsi- ja perheasiainneuvoston aloitteen tulleen käsitellyksi.

123 § Focus-alueen osayleiskaavan kiirehtiminen, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Petri Ahosen 14.6.2010 § 77 tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi.

124 § Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan hyväksyminen ja käyttöönotto, aloite

Valtuusto päätti, ettei Tuusulan kunta allekirjoita Eurooppalaista peruskirjaa naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta paikallis- ja aluehallinnossa, sillä pääosa Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan periaatteista sisältyy Suomen lainsäädäntöön ja Tuusulan kunnan tasa-arvosuunnitelmaan ja kunta toteuttaa ko. periaatteita jo käytännössä.

Valtuusto päätti katsoa 31.3.2014 § 51 tehdyn Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan hyväksymistä koskevan aloitteen tulleen käsitellyksi.

125 § Kouluruokailussa jakamatta jääneiden annosten jakaminen kokeiluluonteisesti edelleen eläkeläisille, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Merja Kuusiston 31.3.2014 § 53 esittämän Tuusulan Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi.

126 § Valtion ja Helsingin seudun kuntien välinen sopimus suurten infrahankkeiden tukemiseksi ja asumisen edistämiseksi

Valtuusto päätti merkitä tiedoksi valtion ja Helsingin seudun välisen sopimuksen suurten infrahankkeiden tukemiseksi ja asumisen edistämiseksi sekä sopimusta tarkentavan allekirjoituspöytäkirjan.

Esityslista

Takaisin