Päätöstiedote 21.10.2014: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

21.10.2014 klo 01.20

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

441 § Valtuuston 13.10.2014 pidetyn kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano 

Kunnanhallitus päätti todeta KunL 56 §:n mukaisesti valtuuston 13.10.2014 pidetyn kokouksen päätösten syntyneen laillisessa järjestyksessä ja olevan täytäntöönpanokelpoisia.

Lisäksi kunnanhallitus päätti antaa seuraavat valmisteluohjeet em. uudelleen valmisteltavaksi palautetun asian osalta:

”Kulttuuripalvelut muodostavat oman tulosalueensa; samalla arvioidaan, voivatko palvelut sijaita esim. kuntakehityksen yhteydessä. Kasvatus- ja sivistystoimen organisaatiouudistuksen yhteydessä (valmistellaan) uudistetaan myös lautakuntarakenne. Jatkovalmistelu suoritetaan siten, että organisaatiomuutos on valtuuston päätettävänä kevään 2015 aikana.”

442 § Oy Teboil Ab, asemakaavoituksen käynnistämissopimuksen purkaminen

Kunnanhallitus päätti, että Oy Teboil Ab:n ja Tuusulan kunnan välillä 28.1.2008 allekirjoitettu Jokelassa sijaitsevia tontteja koskeva asemakaavoituksen käynnistämissopimus puretaan.

443 § Feller, sopimus asemakaavamuutoksen käynnistämiseksi, Tuomala

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan sopimusluonnoksen asemakaavan muutoksen käynnistämiseksi koskien Jan Fellerin omistamaa kiinteistöä Järvi-Hiivoo, kt. 858-415-4-97, Tuusulan kunnan Tuomalan kylässä.

Kunnanhallitus päätti oikeuttaa allekirjoittajat tekemään sopimusluonnokseen vähäisiä teknisiä muutoksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään koko sopimuksen.

444 § Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2019

Kunnanhallitus päätti jatkaa vuoden 2015 talousarvion ja vuosien 2015-2019 taloussuunnitelman käsittelyä muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.

Kunnanhallitus päätti todeta, että muutetussa talousarvioehdotuksessa on karsittu toimintamenoja 2,2 miljoonalla eurolla.

Kunnanhallitus päätti velvoittaa valmistelemaan kunnanhallituksen hyväksyttäväksi 24.11.2014 mennessä ehdotukset mahdollisesti vielä avoinna olevista toimenpiteistä, joilla valtuuston 10.11.2014 kokouksessaan hyväksymä talousarvio voidaan toteuttaa. Samassa yhteydessä kunnanhallitus arvioi tarpeen yhteistoimintaneuvottelujen käymiselle.

Päivö Kuusisto esitti Kim Kiurun ja Karita Mäensivun kannattamina, että 2,2 miljoonan euron lisäsopeutustoimia ei tule hyväksyä. Äänin 8-3 kunnanhallitus päätti hylätä muutosesityksen. Päivö Kuusisto, Kim Kiuru ja Karita Mäensivu jättivät eriävän mielipiteen.

Kunnanhallitus päätti tehdä seuraavat muutokset:

Tulevaisuuden Tuusula - kuntastrategia 2013-2017

Kunnanjohtaja teki pohjaesityksen kohtaan vuositavoitteet, toimenpiteet ja toteutusohjelmat 2015 - kehittyvät palvelut seuraavan lisäyksen: ”kehitämme toimintatapoja yhteistyössä järjestöjen ja kolmannen sektorin kanssa”.

Kunnanhallitus päätti, että tehdään seuraava lisäys kohtaan 4.4: ”huolehdimme henkilöstön hyvästä tiedottamisesta ja vuorovaikutuksesta tiukkenevassa taloudellisessa tilanteessa”.

Taloussuunnitelman talousperusteet

Kunnanhallitus päätti tehdä kohtaan rahoitus seuraavan teknisen muutoksen: ”Maksuvalmiuden turvaamiseksi tarkoitetun lyhytaikaisen rahoituksen (yksittäisten lainojen laina-aika enintään yksi vuosi) ottamiseen valtuusto antaa talousjohtajalle oikeuden ottaa rahoitusta niin, että lyhytaikaista rahoitusta on yhtä aikaa käytössä enintään 50 milj. euroa. Valtuusto antaa kunnanhallitukselle oikeuden ottaa uutta pitkäaikaista lainaa enintään 20 milj. euroa. Nostettava uusi pitkäaikainen laina pienentää täysimääräisesti vuodelle 2015 kohdennettua 50 milj. euron lyhytaikaisen rahoituksen käyttöoikeutta.”

YLEISJOHTO JA KONSERNIPALVELUT

Kunnanhallitus päätti muuttaa kohtaa keskeiset muutokset toiminnassa seuraavasti: ”Edellä mainittujen johdosta Tuusulan kunnan on löydettävä uusia toimintatapoja ja uusia palveluiden tuottamistapoja sekä tehostettava nykyistä toimintaa”.

Kunnanviraston johto

Kunnanhallitus päätti poistaa osiosta palvelusuunnitelma 2015-2019 kohdan: ”Organisaatiostrategian pääteemat ovat henkilöstön ja uudistuminen sekä johtaminen”.

Kunnanhallitus päätti muuttaa kohtaa palvelusuunnitelma 2015-2019 seuraavasti: ”Tuusula on aktiivisesti mukana enintään kahdeksan kunnan yhdistymisselvityksessä yhdessä Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Pornaisten ja Sipoon kanssa”.

Hallinto

Kunnanhallitus päätti lisätä hallinnon tulosalueelle maininnan valtuuston ja kunnanhallituksen sitovista määrärahoista: ”Valtuusto 3015 e, valtuuston puheenjohtaja 1530 e, valtuuston varapuheenjohtajat 720 e ja kunnanhallitus 5310 e, kunnanhallituksen puheenjohtaja 1530 e ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajat 720 e”.

Kunnanhallitus päätti tehdä hallinnon tulosalueelle seuraavan lisäyksen: ”Hallinto- ja johtosääntöuudistus toteutetaan kesäkuun 2015 loppuun mennessä”.

Kunnanhallitus päätti tehdä kohtaan toimikunnat seuraavan lisäyksen: ”Vuoden 2015 toimikuntien tavoitteena on koota ja kehittää yhteistyötä alueella toimivien kolmannen sektorin toimijoiden kanssa”.

Päivö Kuusisto esitti Karita Mäensivun kannattamana, että yhteisöjen avustamisen sitovaan määrärahaan esitetään vain -10 %:n leikkausta lukuun ottamatta vanhan kiinteistöverolain 13 a §:n mukaan verosta vapautettujen yhteisöjen kiinteistöverojen maksuun (Hyrylän torppa, Jokelan työväentalo, Linjala, Solbacken, Väinölä). Äänin 8-3 kunnanhallitus päätti hylätä muutosesityksen.

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI

Kunnanhallitus päätti tehdä kohtaan keskeiset muutokset toiminnassa seuraavan muutoksen: ”Etelä-Tuusulan alueelle käynnistetään kehitysvammaisten ympärivuorokautinen asumispalveluyksikkö välittömästi sopivan tontin löydyttyä viimeistään vuonna 2017”.

Terveyspalvelut

Kunnanhallitus päätti tehdä kohtaan tavoitteet seuraavan muutoksen: ”Taataan tehostettuun päiväajan akuuttihoitoon pääsy sekä toimiva potilasohjaus”.

Päivö Kuusisto esitti Kirsi Viitasen, Karita Mäensivun ja Kim Kiurun kannattamina, että Jokelan ja Kellokosken sosiaali- ja terveysasemien kesäsulut ovat vain 5 viikkoa ja että terveyspalveluihin lisätään 75 000 euron määräraha. Äänin 7-4 kunnanhallitus päätti hylätä muutosesityksen.

Erikoissairaanhoito

Kunnanhallitus päätti tehdä kohtaan tavoitteet seuraavan muutoksen: ”Osana terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaa sekä päivystysasetuksen mukainen päivystys siirtyy Hyvinkään sairaalan tuottamaksi”.

Kunnanhallitus päätti tehdä kohtaan tavoitteet seuraavan muutoksen: ”Jatketaan sairaanhoitoalueen ja kuntien yhteistyötä valmistautuen jo SOTE-muutokseen. Palveluiden tuottamisvaihtoehtoja suunnitellaan yli kuntarajojen”.

Kehittämis- ja hallintopalvelut

Kunnanhallitus päätti tehdä kohtaan tavoitteet seuraavan lisäyksen: ”Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysaseman hankesuunnitelma päivitetään”.

KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMI

Pasi Huuhtanen esitti, että osiosta strategian toteuttaminen poistetaan seuraavaa kohta: ”Uuden lukiorakennuksen/monitoimitilan suunnittelua jatketaan Rykmentinpuistoon”. Esitys raukesi kannattamattomana.

Kunnanhallitus päätti poistaa osiosta keskeiset muutokset toiminnassa seuraavan kohdan: ”Perusopetuksenopetussuunnitelman tuntijakoa muutetaan, kieliohjelmaa kehitetään ja musiikkitoiminta lakkautetaan tai sen toimintamallin muuttamista tarkastellaan”.

Pasi Huuhtanen esitti Kirsi Viitasen kannattamana, että osiosta keskeiset muutokset toiminnassa poistetaan seuraava kohta ”Kellokosken lukioon ei oteta uusia opiskelijoita 1.8.2015 alkaen ja lukio suljetaan vaiheittain” ja lisätään 58 000 euron määräraha. Äänin 6-5 kunnanhallitus päätti hylätä esityksen. Pasi Huuhtanen jätti eriävän mielipiteen.

Kirsi Viitanen esitti, että osiosta keskeiset muutokset toiminnassa poistetaan seuraava kohta: ”Kotihoidontuen kuntalisää maksetaan 1.8.2015 alkaen alle 2-vuotiaille lapsille”. Esitys raukesi kannattamattomana.

Kunnanhallitus päätti, että vuonna 2015 luovutaan Riihikallion ulkoisesta kirjastotilasta ja näyttelytila Aunelasta ja että nuorisotilasta Mestasta voidaan luopua vuonna 2015 aikana nuorisolautakunnan päätöksen mukaisesti yhteistyössä nuorten kanssa.

Kasvun ja oppimisen palvelut

Kunnanhallitus päätti, että osiosta palvelusuunnitelma 2015-2019 poistetaan seuraava kohta: ”Opetussuunnitelman tuntijakoa muutetaan siten, että 1. luokan äidinkielen tunti sekä 2. luokan A1-kielen tunti poistetaan ja siirrytään kyseisten vuosiluokkien osalta valtakunnalliseen minimiin. Kieliohjelmaa kehitetään siten, että A2-kielen opiskelu aloitetaan 5. luokalta ja oppilas siirtyy sen koulun oppilaaksi, jossa kieltä opiskellaan” ja että tulosalueelle lisätään 50 000 euron määräraha.

Kulttuuripalvelut

Kunnanhallitus päätti, että Lampi-rock-tapahtuman tuotantotuki siirretään kulttuuripalveluiden tulosalueelle.

Nuorisopalvelut

Kunnanhallitus päätti, että nuorisotilasta Mestasta voidaan luopua vuonna 2015 aikana nuorisolautakunnan päätöksen mukaisesti yhteistyössä nuorten kanssa. Kunnanhallitus päätti lisätä nuorisopalveluihin 50 000 euron määrärahan.

Kunnanhallitus päätti, että osiosta palvelusuunnitelma 2015-2019 poistetaan kohta: ”Tuusulan 4H-yhdistyksen kanssa tehtyä ostopalvelusopimusta varhaisnuorten kerhoista eri puolilla Tuusulaa ei enää jatketa vuoden 2015 alusta alkaen”. Lisäksi kunnanhallitus päätti, että ko. avustusta leikataan 10 % vuoden 2014 tasosta.

Kunnanhallitus päätti, että Lampi-rock-tapahtuman tuotantotuki siirretään kulttuuripalveluihin.

TEKNINEN TOIMI

Hallintopalvelut

Raimo Stenvall esitti, että osiosta hallintopalvelut poistetaan kohta ”uutena maksuna otetaan käyttöön pysäköinnin valvontamaksu”. Esitys raukesi kannattamattomana.

INVESTOINNIT

Veikko Seuna esitti Kirsi Viitasen ja Raimo Stenvallin kannattamina, että Peltokaaren meluseinän osalta investointiohjelmasta vähennetään 2,7 miljoonaa euroa. Äänin 10-1 kunnanhallitus päätti poistaa 2,7 miljoonaa euroa investointiohjelmasta Peltokaaren meluseinän osalta.

Kirsi Viitanen esitti Raimo Stenvallin kannattamana, että investointiohjelmasta poistetaan kirjastoautoa varten varattu määräraha 350 000 e. Äänin 8-3 kunnanhallitus päätti hylätä esityksen.

Kirsi Viitanen esitti Raimo Stenvallin kannattamana, että investointiohjelmasta poistetaan pyöräkuormaajaa varten varattu määräraha 135 000 e. Äänin 9-2 kunnanhallitus päätti hylätä esityksen.

Kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden toimivaltuudet vuonna 2015

Kunnanhallitus päätti muuttaa kohtaa käyttötalouteen liittyvät hankinnat seuraavasti: ”Toimialajohtaja päättää toimialallaan 30 000 euron - 100 000 euron hankinnoista. Yleisjohdon ja konsernipalvelujen osalta vastaava päätösvalta on kunnanjohtajalla. Toimialajohtaja ja kunnanjohtaja voivat delegoida toimivaltaansa edelleen. Tulosalueen tai tulosyksikön esimies päättää em. hankinnoista, kun hankinnan arvo on alle 30 000 euroa”. Lisäksi kunnanhallitus päätti, että muiden summien osalta raja-arvot pidetään vuoden 2014 tasolla.

Henkilöstösuunnitelma

Kunnanjohtaja muutti pohjaesitystään siten, että perustetaan ICT-kehittämispäällikön tehtävä ja että esitys ICT-asiantuntijan ja kehittämisasiantuntijan työsuhteisista tehtävistä poistetaan henkilöstösuunnitelmasta.

Kim Kiuru esitti Karita Mäensivun kannattamana, että kasvun ja oppimisen tulosalueelle perustetaan uusi apulaisrehtorin virka Kellokosken lukioon. Äänin 6-5 kunnanhallitus päätti hylätä esityksen.

Risto Rämö esitti Raimo Stenvallin kannattamana, että yleisjohdon ja konsernipalveluiden toimialalle lisätään määräaikainen matkailusihteerin tehtävä. Äänin 7-4 kunnanhallitus päätti perustaa määräaikaisen matkailusihteerin tehtävän.

Kunnanhallitus päätti lisätä kaksi määräaikaista ohjaajaa kuntouttavaan työtoimintaan pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi sosiaalipalveluiden tulosalueelle.

Kunnanhallitus päätti, että teknisen toimialan henkilöstösuunnitelmasta poistetaan rakennuttaja-assistentin työsuhteinen tehtävä.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tehdä erinäisiä teknisiä korjauksia talousarvioon 2015 ja taloussuunnitelmaan 2015-2019.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä vuoden 2015 talousarvion ja vuosien 2015-2019 taloussuunnitelman edellä mainituin muutoksin.

Lisäksi kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpanosäännön ja kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden toimivaltuudet vuonna 2015.

445 § Veroprosenttien määrääminen vuodelle 2015

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä kunnan veroperusteet vuodelle 2015 seuraavasti:

tuloveroprosentti: 19,50

kiinteistöveroprosentit

- yleinen kiinteistövero: 0,80

- vakituinen asuinrakennus: 0,37

- muu asuinrakennus: 0,65

- rakentamaton rakennuspaikka: 2,25

- yleishyödyllinen yhteisö: 0,65

446 § Kaavoitussuunnitelma 2015-2019

Kunnanhallitus päätti, että kaavoitushanke Hiivoonlahti siirretään tulossa oleviin hankkeisiin.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä kaavoitussuunnitelman vuosille 2015-2019 em. muutoksella.

447 § Asuntorakentaminen 2015-2019

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä asuntorakentamisen ohjelman vuosille 2015-2019 esityslistan liitteen mukaisesti.

448 § Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelusopimus 2015-2017

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä sopijakuntien lausuntojen ja Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän ilmoituksen perusteella tarkistetun Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelusopimuksen vuosille 2015-2017.

449 § Omakotitonttien myyntihinnan ja vuokran suuruuden päättäminen vuonna 2015 luovutettavien tonttien osalta

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

450 § Virkojen perustaminen vuonna 2015

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää perustaa seuraavat uudet virat Tuusulan kuntaan vuonna 2015:

Sosiaali- ja terveystoimi:

Sosiaalipalvelut

Sosiaaliohjaaja 1.1.2015, palkkahinnoittelu TuuSos02/A1

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun lain 272/2005 § 6 mukainen pätevyys.

Perustelut: Työtehtävät ovat aiempaa vaativammat. Työtehtäviin kuuluu ehkäisevän lastensuojelun tukihenkilötoiminnan koordinointi, lastensuojelun pienryhmien/vertaistukiryhmien koordinointi ja vetäminen, lastensuojelun tilastointi, vaativat toimistotehtävät: etuuksien perintä, asiakasmaksujen määritys ja perintä, perhehoidon maksut, sijaisten palvelussuhdeilmoitusten valmistelu. Työtehtävät sisältävät yksilöä koskevia viranhaltijapäätöksiä.

Samassa yhteydessä lakkautetaan lapsi- ja perheasiainkoordinaattorin työsopimussuhteinen tehtävä.

Koti- ja laitoshoito/Avopalvelut

Toimintakeskuksen johtaja 1.1.2015, palkkahinnoittelu 04SO030/A

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 § 6 mukainen sosiaaliohjaajan kelpoisuus.

Perustelut: Toimintakeskus Kettusen esimiehen tehtävänimikkeenä on vastaava ohjaaja. Tehtävä on nyt työsuhde. Päätösvallan delegoinnin yhteydessä on ilmennyt tarvetta, että esimies olisi virassa, koska vain viranhaltija voi käyttää julkista valtaa.

Toimintakeskus Kettusen työ- ja päivätoiminnan asiakasmäärät ovat lisääntyneet ja lisääntyvät edelleen suunnitelmakaudella. Tämä muuttaa myös yksikön esimiehen työtä entistä enemmän toimintayksikön johtamiseen, joka puoltaa viran perustamista.

Samassa yhteydessä lakkautetaan vastaavan ohjaajan työsopimussuhteinen tehtävä.

Kasvatus- ja sivistystoimi:

Kasvun- ja oppimisen tulosalue/opetus

Perusopetuksen rehtori (Kolsan ja Lepolan koulut) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301101

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Johtamisen kokonaisuuksia kehitetään ja tehtävänkuvia selkeytetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Perusopetuksen rehtori (Kellokosken yhtenäiskoulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301402

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Johtamisen kokonaisuuksia kehitetään ja tehtävänkuvia selkeytetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Perusopetuksen rehtori (Jokelan yläkoulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Johtamisen kokonaisuuksia kehitetään ja tehtävänkuvia selkeytetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Riihikallio) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Hyökkälän koulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Mikkolan koulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Kellokosken yhtenäiskoulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Lukion ja perusopetuksen apulaisrehtori (Hyrylä) 1.8.2015, palkkahinnoittelu: ei valmista palkkaryhmää. Palkka määritellään yläkoulun ja lukion rehtorin taulukkopalkan keskiarvona -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Lukion ja perusopetuksen apulaisrehtori (Jokela) 1.8.2015, palkkahinnoittelu: ei valmista palkkaryhmää. Palkka määritellään yläkoulun ja lukion rehtorin taulukkopalkan keskiarvona -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Lukion rehtori 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40401005

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Tuusulan lukion hallinto yhtenäistetään ja samalla johtamisen kokonaisuuksia ja tehtävänkuvia kehitetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää että seuraavat määräaikaiset virat vakinaistetaan 1.1.2015 lukien:

Sosiaali- ja terveystoimi:

Perheiden sosiaalipalvelut/lastensuojelu

2 sosiaalityöntekijää 1.1.2015 lukien, palkkahinnoittelu TuuSos04/A1

Kelpoisuus: Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys. Ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä.

Perustelut: Lastensuojelun määräaikojen pitäminen lain mukaisena edellyttää kahden määräaikaisen sosiaalityöntekijän viran vakinaistamista.

Kasvatus- ja sivistystoimi:

Kasvun ja oppimisen tulosalue

Erityisluokanopettaja 1.8.2015 lukien, palkkahinnoittelu 40304012

Kelpoisuus: Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 987/1998 mukainen kelpoisuus

Perustelut: Tehtävää on hoidettu määräaikaisena lukuvuodesta 2008-2009 lukien. Tarve erityisluokanopettajalle on vakiintunut.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta, että seuraavat virat lakkautetaan 1.8.2015 lukien

Peruskoulun rehtorin virka (Ruukin koulu)

Hyrylän lukion rehtorin virka

Kellokosken yläkoulun ja lukion rehtorin virka

Jokelan yläkoulun ja lukion rehtorin virka

Samassa yhteydessä käytöstä poistuvat:

Kolsan koulun luokanopettaja-rehtorin tehtävä

Lepolan koulun luokanopettaja-rehtorin tehtävä

Hyökkälän koulun apulaisjohtajan tehtävät (2 kpl)

Riihikallion koulun apulaisjohtajan tehtävät (2 kpl)

Mikkolan koulun apulaisjohtajan tehtävä

Hyrylän yläkoulun ja lukion apulaisjohtajan tehtävä

Jokelan yläkoulun ja lukion apulaisjohtajan tehtävä.

451 § Työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotto vuonna 2015

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että seuraavat toistaiseksi voimassa olevat työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2015:

Yleisjohto ja konsernipalvelut:

Talous- ja tietohallinto/tietojärjestelmäpalvelut

ICT-kehittämispäällikkö 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu ratkaistaan myöhemmin

Kelpoisuus: ICT-alan tai muu soveltuva korkeakoulututkinto

Perustelut: kunnan ICT-kehittämisohjelman mukaiset kehityshankkeet vaativat lisäresursointia tietojärjestelmäpalveluissa. Yksikön nykyiset resurssit eivät riitä tukemaan toimialoja riittävästi ja hankkeiden määrä on kasvamassa merkittävästi muun muassa sähköistä asiointia kehitettäessä.

Sosiaali- ja terveystoimi:

Sairaanhoito/lääkekeskus

Farmaseutti (50 %) 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 04FAR020/A

Kelpoisuusehdot: laillistettu farmaseutti

Perustelut: Valvontaviranomaisen (FIMEA) huomautus henkilöstömäärän vähyydestä.

Terveyspalvelut/perheiden terveyspalvelut

2 koulukuraattoria 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu TuuSos03/A

Kelpoisuusehdot: vähintään sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain /272/2005) mukainen kelpoisuus.

Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Oppilaitoksen sijaintikunta vastaa opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä alueellaan sijaitsevien esi- ja perusopetusta, lukiokoulutusta ja ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten opiskelijoille heidän kotipaikastaan riippumatta. Tämän hetkiset koulukuraattoriresurssit eivät mahdollista lain vaatimien palvelujen tuottamista.

Psykologi 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu TuuTet1/A

Kelpoisuusehdot: psykologian maisteri. laillistettu psykologi (Valvira)

Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Oppilaitoksen sijaintikunta vastaa opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä alueellaan sijaitsevien esi- ja perusopetusta, lukiokoulutusta ja ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten opiskelijoille heidän kotipaikastaan riippumatta. Tämän hetkiset koulukuraattoriresurssit eivät mahdollista lain vaatimien palvelujen tuottamista.

Kasvatus- ja sivistystoimi:

Kasvun ja oppimisen palvelut/Varhaiskasvatus

Lastentarhanopettaja 1.8.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 05PKO02/B

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 mukainen pätevyys, esiopetuskelpoisuuden omaava lastentarhanopettaja.

Perustelut: 21-paikkainen päiväkoti/esiopetusryhmä tarvitsee kaksi lastentarhanopettajaa vastaamaan toiminnan suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista. Samassa yhteydessä lakkautetaan yksi lastenhoitajan tehtävä.

Perhekeskusohjaaja 1.8.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 05PKO02/B

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 ja asetuksen 608/2005 mukainen pätevyys

Perustelut: Lasten kerhotoimintaa ja avointa perhekerhotoimintaa on jokaisessa neljässä perhekeskuksessa. Perhekeskustoimintaa kehitetään yhteistyössä seurakunnan ja järjestöjen kanssa. Avoimien palvelujen / perhekeskustoiminnan henkilöstörakennetta ja tehtäviä muutetaan ja kehitetään vakinaistamalla toimintaa sekä mahdollistamalla jokaiselle perhekeskukselle lastentarhanopettajan/sosionomi amk:n työpanos ja osaaminen. Muutoksessa lakkautetaan yksi perhekerho-ohjaajan (lh) tehtävä.

Tekninen toimi:

Hallintopalvelut

Projekti-insinööri 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu määritellään myöhemmin

Kelpoisuus: Diplomi-insinööri tai vastaava, vähintään 3 vuotta alan kokemusta

Perustelut: Investointien määrän hallinta ja investointien mahdollisimman tehokas toteuttaminen tulevat olemaan lähivuosien keskeisiä kysymyksiä Tuusulassa. Suuria investointitarpeita ennakoidaan niin infra- kuin tilapuolellakin.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta, että seuraavat avoinna olevat työsopimussuhteiset tehtävät jätetään täyttämättä vuonna 2015

Yleisjohto ja konsernipalvelut

Kuntakehitys/Yrityspalvelut: kartoittaja (3 vuoden määräajaksi)

Sosiaali- ja terveystoimi

Terveyskeskussairaala: 5 sairaanhoitajaa (tehtävät lakkautetaan)

Vastaanotto/päivystys: 5 sairaanhoitajaa (tehtävät lakkautetaan)

Kasvatus- ja sivistystoimi

Varhaiskasvatus: varhaiskasvatuksen ohjaaja (jätetään täyttämättä toistaiseksi)

Kuntayhteistyö: kuntayhteistyön assistentti (tehtävä lakkautetaan)

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää että seuraavat määräaikaiset työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2015:

Sosiaali- ja terveystoimi:

Sosiaalipalvelut/perheiden sosiaalipalvelut

2 lähihoitajaa 1.1.-31.12.2015, palkkahinnoittelu 03HOI040/A1

Kelpoisuusehdot: Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 mukainen tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto.

Perustelut: Päihde- ja mielenterveyspalvelujen uudelleen organisointi. Tuettua asumispalvelua ryhdytään toteuttamaan kunnan omilla resursseilla. Tämän arvioidaan olevan kustannuksiltaan edullisempaa kuin ostopalvelut. Palkkamääräraha sopeutetaan ostopalvelumäärärahoista.

Sosiaalipalvelut/kuntouttava työtoiminta

2 ohjaajaa

Kuntouttavaan työtoimintaan pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi

Yleisjohto ja konsernipalvelut:

Matkailusihteeri

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää muuttaa seuraavat määräaikaiset tehtävät toistaiseksi voimassa oleviksi tehtäviksi:

Yleisjohto ja konsernipalvelut:

Kuntakehitys

Projektikehittäjä 1.1.2015, palkkahinnoittelu TS palkkaryhmä II

Kelpoisuusehdot: Korkeakoulussa, yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa suoritettu tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulu tai ammattikorkeakoulutasoinen tutkinto tai vastaava aiempi tutkinto. Lisäksi edellytetään alan työkokemusta sekä kunnallishallinnon tuntemusta.

Perustelut: ko. tehtävä on aikaisemmin perustettu kolmen vuoden määräajaksi vuosille 2011-2013. Projektikehittäjän määräaikaista tehtävää on edelleen jatkettu vuoden 2014 loppuun saakka. Tehtävä on luonteeltaan vakinaisesti hoidettavaksi tarkoitettu. Yrityspalvelut ja työpaikkatonttien markkinointiin ja myyntiin liittyvät asiat on kunnan joka tapauksessa hoidettava myös jatkossa. DI Valtteri Halla on työskennellyt määräaikaisena kyseisissä tehtävissä keväästä 2012 alkaen.

Kasvatus- ja sivistystoimi:

Kasvun- ja oppimisenpalvelut, opetus

10 koulunkäynninohjaajaa 1.8.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 05KOU010

Kelpoisuusehdot: Kelpoisuusvaatimuksena on koulunkäyntiavustajan tutkinto tai soveltuva ammatillinen perustutkinto.

Perustelut: Avustajien tarve on vakiintunut, jonka vuoksi määräaikaisuuksille ei ole perusteita. Vakinaistamisia on tehty vuosittain 5-10 kpl, jotta päästään tilanteeseen, jossa laissa kiellettyä määräaikaisuuksien ketjuttamista ei tapahdu.

452 § Virkanimikkeiden ja tehtävänimikkeiden muutokset vuonna 2015

Kunnanhallitus päätti hyväksyä seuraavat nimikemuutokset:

Sosiaali- ja terveystoimi

Koti- ja laitoshoito, avopalvelut

avotyönohjaajan virkanimikkeen muuttaminen työvalmentajaksi 1.1.2015 alkaen.

Kasvatus- ja sivistystoimi

Kasvun- ja oppimisen palvelut, opetus

kouluavustaja, luokka-avustaja, avustajat tehtävänimikkeen muuttaminen koulunkäynnin ohjaajaksi (50) 1.1.2015 alkaen.

Päätoimisen tuntiopettajan virkanimikkeen muuttaminen luokanopettajaksi 1.8.2015 lukien

Päätoimisen tuntiopettajan (englannin ja venäjän kieli) tehtävänimikkeen muuttaminen perusopetuksen tuntiopettajaksi 1.1.2015 alkaen.

Varhaiskasvatus, tuettu varhaiskasvatus

Konsultoivan erityislastentarhanopettajan (2 hlöä) tehtävänimikkeen muuttaminen varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi 1.1.2015 alkaen.

Kiertävän erityislastentarhanopettajan (3 hlöä) tehtävänimikkeen muuttaminen varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi 1.1.2015 alkaen.

Varhaiskasvatus, Mikkolan, Pellavan, Väinölän, Lepolan ja Mainingin päiväkodit

Erityislastentarhanopettajan (5 hlöä) tehtävänimikkeen muuttaminen varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi 1.1.2015 alkaen.

Kulttuuripalvelut

Kulttuurisihteerin (2 hlöä) tehtävänimikkeen muuttaminen kulttuurituottajaksi 1.1.2015 lukien.

Vesihuoltoliikelaitos

Viemärilaitos

Putkiasentajan tehtävänimikkeen muuttaminen pumppaamoasiantuntijaksi 1.3.2015 lukien.

453 § Sähkökaapeista taidepömpeleitä, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistalla olevan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuuston puheenjohtajan Tuija Reinikaisen 1.9.2014 § 104 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

454 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

 

Takaisin