Päätöstiedote 10.11.2014: Tuusulan valtuuston päätöksiä

11.11.2014

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi. 

136 § Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2019 

Valtuusto päätti tehdä seuraavat muutokset:

Valtuusto päätti, että kohtaan hallinto, palvelusuunnitelma 2015-2019 tehdään seuraava lisäys: ”kehitetään kunnan ja vapaaehtoisjärjestöjen yhteistyötä”.

Valtuusto päätti, että kohtaan hallinto, palvelusuunnitelma 2015-2019 tehdään seuraava lisäys: ”avustuksiin tehdään -15 %:n leikkaus vuoden 2014 tasosta”.

Valtuusto päätti, että kohtaan sosiaali- ja terveystoimi, keskeiset muutokset toiminnassa, kehitysvammaisten ympärivuorokautinen asumispalveluyksikkö tehdään seuraava lisäys: ”palvelutoiminnasta vastaa kunta”.

Valtuusto päätti, että kohtaan terveyspalvelut, palvelusuunnitelma 2015-2019 tehdään seuraava muutos: ”Jokelan ja Kellokosken sosiaali- ja terveysasemien kesäsulku on viisi viikkoa, joista korkeintaan yksi kesäsulkuviikko toteutetaan päällekkäin”.

Valtuusto päätti, että kohdasta kasvatus- ja sivistystoimi, keskeiset muutokset toiminnassa poistetaan lause: ”yksityistä päivähoitoa lisätään, perhepäivähoidon hankintaa ostopalveluna kokeillaan ja vuorohoidon keskittämistä jatketaan”.

Valtuusto päätti, että kohta kasvatus- ja sivistystoimi, keskeiset muutokset toiminnassa tehdään seuraava lisäys: ”kunnallista päiväkoti- ja perhepäivähoitoa jatketaan nykyisessä laajuudessaan, ja mahdollinen lisätarve katetaan kunnallisella päiväkoti- ja perhepäivähoidolla tai yksityisen hoidon tuella tai ostopalveluilla yksityisiltä päivähoidon tuottajilta (päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit, perhepäivähoitajat). Vuorohoidon keskittämistä jatketaan. Yksityisiksi perhepäivähoitajiksi aikovia kannustetaan yrittäjyyteen ja heille järjestetään yrittäjäkoulutusta”.

Valtuusto päätti, että kohtaan kasvatus- ja sivistystoimi, keskeiset muutokset toiminnassa poistetaan seuraava osio: ”Kellokosken lukioon ei oteta uusia opiskelijoita 1.8.2015 alkaen ja lukio suljetaan vaiheittain. Lukiolta jääneitä tiloja voidaan käyttää esimerkiksi nuorisotoimen tarpeisiin ja sitä kautta voitaisiin mahdollistaa tiiviimpi yhteistyö Mäntsälän kanssa yläkoulun oppilaiden opetuksen järjestämisessä”.

Jussi Salonen esitti Markus Meckelborgin, Arto Lindbergin ja Margita Winqvistin kannattamina, että kohdasta kasvatus- ja sivistystoimi, keskeiset muutokset toiminnassa poistetaan seuraava lause: ”vuonna 2015 luovutaan Riihikallion ulkoisesta kirjastotilasta”. Äänin 26-25 valtuusto päätti hylätä esityksen.

Arto Lindberg esitti Pasi Huuhtasen kannattamana, että Etelärinteen päiväkodista luovutaan kunnallisena toimintana siinä vaiheessa, kun vastaava paikkamäärä saadaan uudishankkeiden myötä kunnallisia hoitopaikkoja. Äänin 27-24 valtuusto päätti hyväksyä esityksen.

Kirsi Viitanen esitti Ilkka Seppälän ja Timo Huhtaluoman kannattamina, että kohdasta kasvatus- ja sivistystoimi, keskeiset muutokset toiminnassa poistetaan seuraava osio: ”kotihoidon kuntalisä maksetaan 1.8.2015 alkaen alle 2-vuotiaille lapsille”. Äänin 43-8 valtuusto päätti hylätä esityksen.

Jerry Airikka esitti, että kohdasta kasvatus- ja sivistystoimi, keskeiset muutokset toiminnassa poistetaan seuraava lause: ”nuorisotilojen sulkuviikonloppuja jatketaan”. Esitys raukesi kannattamattomana.

Valtuusto päätti, että kohdasta Kasvun ja oppimisen palvelut, palvelusuunnitelma 2015-2019 poistetaan lause: ”musiikkiluokkatoimintamallin muuttamista tarkastellaan” ja lisätään lause ”musiikkiluokkatoiminta jatkuu”.

Valtuusto päätti, että kohdasta Kasvun ja oppimisen palvelut, palvelusuunnitelma 2015-2019 poistetaan lause: ”Kellokosken lukioon ei oteta uusia oppilaita 1.8.2015 alkaen”.

Valtuusto päätti, että kohtaan Kulttuuripalvelut, palvelusuunnitelma 2015-2019 muutetaan seuraavasti: ”Lampi-rock-tapahtuman tuotantotuki (4080 e) siirretään nuorisopalveluiden tulosalueelta kulttuuripalveluiden tulosalueelle”.

Jussi Salonen esitti Risto Rämön ja Aarno Järvisen kannattamina, että kohtaan investoinnit 2015-2019 lisätään seuraava osio: ”Tuusulan kunnan investoinnit vuonna 2015 keskittyvät toimiin, joilla lisätään kunnan tuloja, vähentävät kunnan menoja sekä tukevat palvelurakenteen uudistamista ja edistävät elinvoimaamme ja vetovoimaisuutta.

Talonrakennuspuolella kunta investoi vanhojen runsaita käyttö- ja korjauskuluja aiheuttavien päiväkotien uudistamiseen. Ensimmäisenä hankkeena on Kellokoskelle Roinilanpellon päiväkoti. Seuraavina uudistettavina päiväkoteina ovat Jokelan, Hyrylän, Mattilan päiväkodit.

Investoinneissaan ja uusissa päiväkotihankkeissaan kunta pyrkii kehittämään ns. kampus-toimintamallia, joissa toisten välittömässä läheisyydessä on päiväkoti, esikoulu, alakoulu ja yläkoulukin. Samassa kokonaisuudessa voi olla nuorisotiloja sekä ikääntyville tarkoitettuja palveluja ja muita kuntalaisten tarvitsemia palveluita helposti saavutettavissa kokonaisuuksissa.

Tulevien vuosien investointimäärät ovat aikaisempia investointimääriä merkittävästi suurempia. Investointien toteuttamisessa kunta tutkii myös muiden, perinteistä talousarviorahoituksesta poikkeavien rahoitusmallien käyttämistä.” Äänin 31-19, 1 tyhjä valtuusto päätti hyväksyä esityksen.

Sami Tamminen esitti Pasi Huuhtasen, Jarno Ruusalan, Arto Lindbergin ja Liisa Sorrin kannattamina, että kohtaan investoinnit 2015-2019 lisätään Peltokaaren meluseinän toteuttamiseen 2,7 milj. euroa. Äänin 40-11 valtuusto päätti lisätä Peltokaaren meluseinän investointiohjelmaan.

Valtuusto päätti, että kohtaan investoinnit 2015-2019 lisätään Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysaseman hankesuunnitteluun 50 00 euroa.

Raimo Stenvall esitti Antti Seppälän, Kirsi Viitanen ja Jarno Ruusalan kannattamina, että kohdasta investoinnit 2015-2019 poistetaan pyöräkuormaajan ja kirjastoauton hankinta.

Äänin 26-25 valtuusto päätti pitää kirjastoautohankinnan investointiohjelmassa.

Äänin 36-15 valtuusto päätti poistaa pyöräkuormaajahankinnan investointiohjelmasta. Päivö Kuusisto ja Pasi Huuhtanen jättivät asiaan eriävän mielipiteen.

Ilkka Seppälä esitti Lea Ahosen kannattamana, että rehtoreiden virkamuutokset palautetaan uudelleen valmisteluun. Äänin 47-3, 1 tyhjä valtuusto päätti käsitellä asian tässä kokouksessa. Valtuusto päätti hyväksyä rehtoreiden virkamuutokset. Lea Ahonen jätti asiaan eriävän mielipiteen.

Valtuusto päätti hyväksyä vuoden 2015 talousarvion ja vuosien 2015-2019 taloussuunnitelman perusteluasiakirjoineen ja hyväksyä vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpanosäännön ja kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden toimivaltuudet vuonna 2015 edellä mainituin muutoksin ja erinäisin teknisin muutoksin.

Lisäksi valtuusto päätti, että kunnanhallitus ja valtuustoryhmät vievät yhdessä eteenpäin 2,2 milj. euron sopeutustarpeen toteutumista. Mikäli sopeutumistoimiin sisältyy merkittäviä muutoksia palvelutuotannossa, valmistelee kunnanhallitus niistä esityksen valtuustolle.

137 § Veroprosenttien määrääminen vuodelle 2015

Valtuusto päätti hyväksyä kunnan veroperusteet vuodelle 2015 seuraavasti:

tuloveroprosentti: 19,50

kiinteistöveroprosentit

- Yleinen kiinteistövero: 0,80

- Vakituinen asuinrakennus: 0,37

- Muu asuinrakennus: 0,80

- Rakentamaton rakennuspaikka: 2,30

- Yleishyödyllinen yhteisö: 0,65.

138 § Virkojen perustaminen vuonna 2015

Valtuusto päätti perustaa seuraavat uudet virat Tuusulan kuntaan vuonna 2015:

Sosiaali- ja terveystoimi

Sosiaalipalvelut

Sosiaaliohjaaja 1.1.2015, palkkahinnoittelu TuuSos02/A1

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun lain 272/2005 § 6 mukainen pätevyys.

Perustelut: Työtehtävät ovat aiempaa vaativammat. Työtehtäviin kuuluu ehkäisevän lastensuojelun tukihenkilötoiminnan koordinointi, lastensuojelun pienryhmien/vertaistukiryhmien koordinointi ja vetäminen, lastensuojelun tilastointi, vaativat toimistotehtävät: etuuksien perintä, asiakasmaksujen määritys ja perintä, perhehoidon maksut, sijaisten palvelussuhdeilmoitusten valmistelu. Työtehtävät sisältävät yksilöä koskevia viranhaltijapäätöksiä.

Samassa yhteydessä lakkautetaan lapsi- ja perheasiainkoordinaattorin työsopimussuhteinen tehtävä.

Koti- ja laitoshoito/Avopalvelut

Toimintakeskuksen johtaja 1.1.2015, palkkahinnoittelu 04SO030/A

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 § 6 mukainen sosiaaliohjaajan kelpoisuus.

Perustelut: Toimintakeskus Kettusen esimiehen tehtävänimikkeenä on vastaava ohjaaja. Tehtävä on nyt työsuhde. Päätösvallan delegoinnin yhteydessä on ilmennyt tarvetta, että esimies olisi virassa, koska vain viranhaltija voi käyttää julkista valtaa.

Toimintakeskus Kettusen työ- ja päivätoiminnan asiakasmäärät ovat lisääntyneet ja lisääntyvät edelleen suunnitelmakaudella. Tämä muuttaa myös yksikön esimiehen työtä entistä enemmän toimintayksikön johtamiseen, joka puoltaa viran perustamista.

Samassa yhteydessä lakkautetaan vastaavan ohjaajan työsopimussuhteinen tehtävä.

Kasvatus- ja sivistystoimi

Kasvun- ja oppimisen tulosalue/opetus

Perusopetuksen rehtori (Kolsan ja Lepolan koulut) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301101

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Johtamisen kokonaisuuksia kehitetään ja tehtävänkuvia selkeytetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Perusopetuksen rehtori (Kellokosken yhtenäiskoulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301402

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Johtamisen kokonaisuuksia kehitetään ja tehtävänkuvia selkeytetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Perusopetuksen rehtori (Jokelan yläkoulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Johtamisen kokonaisuuksia kehitetään ja tehtävänkuvia selkeytetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Riihikallio) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Hyökkälän koulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Mikkolan koulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Perusopetuksen apulaisrehtori (Kellokosken yhtenäiskoulu) 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40301302  -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Lukion ja perusopetuksen apulaisrehtori (Hyrylä) 1.8.2015, palkkahinnoittelu: ei valmista palkkaryhmää. Palkka määritellään yläkoulun ja lukion rehtorin taulukkopalkan keskiarvona -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Lukion ja perusopetuksen apulaisrehtori (Jokela) 1.8.2015, palkkahinnoittelu: ei valmista palkkaryhmää. Palkka määritellään yläkoulun ja lukion rehtorin taulukkopalkan keskiarvona -7%

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Suurten koulujen johtamisen kokonaisuudet ovat kasvaneet suuriksi. Rehtorilla voi olla 40 - 60 työntekijää, joiden lähiesimies hän on. Virka-apulaisrehtorin tehtävien kautta esimiehisyyttä voidaan jakaa joustavammin ja koulutyön suunnitteluun saadaan lisäresursointia. Apulaisrehtorien virat selkeyttävät johtamisen työnkuvia.

Lukion rehtori 1.8.2015, palkkahinnoittelu 40401005

Kelpoisuusehdot: Ylempi korkeakoulututkinto ja asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä, opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.

Perustelut: Tuusulan lukion hallinto yhtenäistetään ja samalla johtamisen kokonaisuuksia ja tehtävänkuvia kehitetään selkeämmiksi johtamistehtäviksi.

Valtuusto päätti, että seuraavat määräaikaiset virat vakinaistetaan 1.1.2015 lukien:

Sosiaali- ja terveystoimi

Perheiden sosiaalipalvelut/lastensuojelu

2 sosiaalityöntekijää 1.1.2015 lukien, palkkahinnoittelu TuuSos04/A1

Kelpoisuus: Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys. Ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä.

Perustelut: Lastensuojelun määräaikojen pitäminen lain mukaisena edellyttää kahden määräaikaisen sosiaalityöntekijän viran vakinaistamista.

Kasvatus- ja sivistystoimi

Kasvun ja oppimisen tulosalue

Erityisluokanopettaja 1.8.2015 lukien, palkkahinnoittelu 40304012

Kelpoisuus: Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 987/1998 mukainen kelpoisuus

Perustelut: Tehtävää on hoidettu määräaikaisena lukuvuodesta 2008-2009 lukien. Tarve erityisluokanopettajalle on vakiintunut.

Valtuusto päätti todeta, että seuraavat virat lakkautetaan 1.8.2015 lukien

- Peruskoulun rehtorin virka (Ruukin koulu)

- Hyrylän lukion rehtorin virka

- Kellokosken yläkoulun ja lukion rehtorin virka

- Jokelan yläkoulun ja lukion rehtorin virka

Samassa yhteydessä käytöstä poistuvat

- Kolsan koulun luokanopettaja-rehtorin tehtävä

- Lepolan koulun luokanopettaja-rehtorin tehtävä

- Hyökkälän koulun apulaisjohtajan tehtävät (2 kpl)

- Riihikallion koulun apulaisjohtajan tehtävät (2 kpl)

- Mikkolan koulun apulaisjohtajan tehtävä

- Hyrylän yläkoulun ja lukion apulaisjohtajan tehtävä

- Jokelan yläkoulun ja lukion apulaisjohtajan tehtävä.

139 § Työsopimussuhteisten tehtävien käyttöönotto vuonna 2015

Valtuusto päätti, että seuraavat toistaiseksi voimassa olevat työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2015:

Yleisjohto- ja konsernipalvelut

Talous- ja tietohallinto/tietojärjestelmäpalvelut

ICT-kehittämispäällikkö 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu ratkaistaan myöhemmin loppupalkan ollessa n. 4000 e.

Kelpoisuus: ICT-alan tai muu soveltuva korkeakoulututkinto

Perustelut: Kunnan ICT-kehittämisohjelma ja muut strategiset kehittämis-hankkeet vaativat uudenlaista osaamista ja lisäresursointia. Konsernipalveluiden nykyiset resurssit eivät riitä kehittämisprojektien kokonaisuuden hallintaan eivätkä tukemaan toimialoja riittävästi ICT- sekä muiden kehittämisprojektien läpiviennissä. Kehittämistyön määrä on kasvamassa merkittävästi muun muassa sähköistä asiointia ja uudenlaisia toimintamalleja edistettäessä.

Sosiaali- ja terveystoimi

Sairaanhoito/lääkekeskus

Farmaseutti (50 %) 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 04FAR020/A

Kelpoisuusehdot: laillistettu farmaseutti

Perustelut: Valvontaviranomaisen (FIMEA) huomautus henkilöstömäärän vähyydestä.

Terveyspalvelut/perheiden terveyspalvelut

2 koulukuraattoria 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu TuuSos03/A

Kelpoisuusehdot: vähintään sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain /272/2005) mukainen kelpoisuus.

Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Oppilaitoksen sijaintikunta vastaa opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä alueellaan sijaitsevien esi- ja perusopetusta, lukiokoulutusta ja ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten opiskelijoille heidän kotipaikastaan riippumatta. Tämän hetkiset koulukuraattoriresurssit eivät mahdollista lain vaatimien palvelujen tuottamista.

Psykologi 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu TuuTet1/A

Kelpoisuusehdot: psykologian maisteri. laillistettu psykologi (Valvira)

Perustelut: 1.8.2014 voimaan tullut oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Oppilaitoksen sijaintikunta vastaa opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä alueellaan sijaitsevien esi- ja perusopetusta, lukiokoulutusta ja ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten opiskelijoille heidän kotipaikastaan riippumatta. Tämän hetkiset koulukuraattoriresurssit eivät mahdollista lain vaatimien palvelujen tuottamista.

Kasvatus- ja sivistystoimi

Kasvun ja oppimisen palvelut/Varhaiskasvatus

Lastentarhanopettaja 1.8.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 05PKO02/B

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 mukainen pätevyys, esiopetuskelpoisuuden omaava lastentarhanopettaja.

Perustelut: 21-paikkainen päiväkoti/esiopetusryhmä tarvitsee kaksi lastentarhanopettajaa vastaamaan toiminnan suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista. Samassa yhteydessä lakkautetaan yksi lastenhoitajan tehtävä.

Perhekeskusohjaaja 1.8.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 05PKO02/B

Kelpoisuusehdot: sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 ja asetuksen 608/2005 mukainen pätevyys

Perustelut: Lasten kerhotoimintaa ja avointa perhekerhotoimintaa on jokaisessa neljässä perhekeskuksessa. Perhekeskustoimintaa kehitetään yhteistyössä seurakunnan ja järjestöjen kanssa.  Avoimien palvelujen / perhekeskustoiminnan henkilöstörakennetta ja tehtäviä muutetaan ja kehitetään vakinaistamalla toimintaa sekä mahdollistamalla jokaiselle perhekeskukselle lastentarhanopettajan/sosionomi amk:n työpanos ja osaaminen. Muutoksessa lakkautetaan yksi perhekerho-ohjaajan (lh) tehtävä.

Tekninen toimi

Hallintopalvelut

Projekti-insinööri 1.1.2015 alkaen, palkkahinnoittelu määritellään myöhemmin

Kelpoisuus: Diplomi-insinööri tai vastaava, vähintään 3 vuotta alan kokemusta

Perustelut: Investointien määrän hallinta ja investointien mahdollisimman tehokas toteuttaminen tulevat olemaan lähivuosien keskeisiä kysymyksiä Tuusulassa. Suuria investointitarpeita ennakoidaan niin infra- kuin tilapuolellakin.

Valtuusto päätti todeta, että seuraavat avoinna olevat työsopimussuhteiset tehtävät jätetään täyttämättä vuonna 2015

Yleisjohto ja konsernipalvelut

Kuntakehitys/Yrityspalvelut: kartoittaja (3 vuoden määräajaksi)

Sosiaali- ja terveystoimi

Koti- ja laitoshoito: 5 hoitajaa (tehtävät lakkautetaan)

Terveyspalvelut: 5 hoitajaa (tehtävät lakkautetaan)

Kasvatus- ja sivistystoimi

Varhaiskasvatus: varhaiskasvatuksen ohjaaja (jätetään täyttämättä toistaiseksi)

Kuntayhteistyö: kuntayhteistyön assistentti (tehtävä lakkautetaan)

Valtuusto päätti, että seuraavat määräaikaiset työsopimussuhteiset tehtävät saadaan ottaa käyttöön vuonna 2015:

Yleisjohto ja konsernipalvelut

Kuntakehitys

Matkailusihteeri 1.1.2015-31.12.2017, palkkahinnoittelu 01HAL033

Kelpoisuusehdot: Matkailualan (AMK) tutkinto tai tehtävään soveltuva muu tutkinto ja kokemusta matkailun kehittämiseen liittyvistä tehtävistä.

Perustelut: Määräaikaisuuden perusteena ovat vuosien 2015 ja 2017 juhlavuosien järjestelyt. Toimenkuvaan sisältyy 60 % matkailun kehittämistä ja -hankevalmistelua (Tuusulanjärven alue, Jokela ja Kellokoski) sekä 40 % kehittämistoimintaan liittyvää tapahtumatuotantoa (esim. Rykmentinpuistoon) ennen alueen toteutumista. Tehtävänä on myös hakea matkailun kehittämishankkeille kunnan ulkopuolista rahoitusta sekä toimia aktiivisesti naapurikuntayhteistyössä. Tehtävänkuvausta täydennetään hakumenettelyn yhteydessä. Samassa yhteydessä jätetään kartoittajan tehtävä täyttämättä kolmen vuoden määräajaksi.

Sosiaali- ja terveystoimi

Sosiaalipalvelut/perheiden sosiaalipalvelut

2 lähihoitajaa 1.1.-31.12.2015, palkkahinnoittelu 03HOI040/A1

Kelpoisuusehdot: Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 mukainen tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto.

Perustelut: Päihde- ja mielenterveyspalvelujen uudelleen organisointi. Tuettua asumispalvelua ryhdytään toteuttamaan kunnan omilla resursseilla. Tämän arvioidaan olevan kustannuksiltaan edullisempaa kuin ostopalvelut. Palkkamääräraha sopeutetaan ostopalvelumäärärahoista.

Sosiaalipalvelut/sosiaalinen kuntoutus

2 ohjaajaa 1.1.-31.12.2015, palkkahinnoittelu TuuSos01

Kelpoisuusehdot: Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 11 §:n mukainen tehtävään soveltuva sosiaali- tai terveydenhuollon ammattitutkinto tai muu soveltuva koulutus.

Perustelut: Pitkäaikaistyöttömien ja yli 500 pv työmarkkinatukea saavien kasvava määrä sekä nuorten sosiaalityön kasvava asiakasmäärä. Vuonna 2015 kunnalle siirtyy vastuu työmarkkinatuen kuntaosuudesta jo 300 päivän jälkeen. Työkyvyn arviointi ja aktivointi sekä kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen edellyttävät ohjaajaresurssia. Painotus on nuorten lähiohjauksessa nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi sekä pitkäaikaistyöttömien aktivoinnissa. Työttömän saaminen aktiivitoimenpiteeseen vähentää suoraan kunnan toimeentulotuen menoja.

Valtuusto päätti muuttaa seuraavat määräaikaiset tehtävät toistaiseksi voimassa oleviksi tehtäviksi:

Yleisjohto ja konsernipalvelut

Kuntakehitys

Projektikehittäjä 1.1.2015, palkkahinnoittelu TS palkkaryhmä II

Kelpoisuusehdot: Korkeakoulussa, yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa suoritettu tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulu tai ammattikorkeakoulu-tasoinen tutkinto tai vastaava aiempi tutkinto. Lisäksi edellytetään alan työ-kokemusta sekä kunnallishallinnon tuntemusta.

Perustelut: ko. tehtävä on aikaisemmin perustettu kolmen vuoden määräajaksi vuosille 2011-2013. Projektikehittäjän määräaikaista tehtävää on edelleen jatkettu vuoden 2014 loppuun saakka. Tehtävä on luonteeltaan vakinaisesti hoidettavaksi tarkoitettu. Yrityspalvelut ja työpaikkatonttien markkinointiin ja myyntiin liittyvät asiat on kunnan joka tapauksessa hoidettava myös jatkossa. DI Valtteri Halla on työskennellyt määräaikaisena kyseisissä tehtävissä keväästä 2012 alkaen.

Kasvatus- ja sivistystoimi

Kasvun- ja oppimisenpalvelut, opetus

10 koulunkäynninohjaajaa 1.8.2015 alkaen, palkkahinnoittelu 05KOU010

Kelpoisuusehdot: Kelpoisuusvaatimuksena on koulunkäyntiavustajan tutkinto tai soveltuva ammatillinen perustutkinto.

Perustelut: Avustajien tarve on vakiintunut, jonka vuoksi määräaikaisuuksille ei ole perusteita. Vakinaistamisia on tehty vuosittain 5-10 kpl, jotta päästään tilanteeseen, jossa laissa kiellettyä määräaikaisuuksien ketjuttamista ei tapahdu.

140 § Kaavoitussuunnitelma 2015-2019

Valtuusto päätti hyväksyä kaavoitussuunnitelman vuosille 2015-2019.

141 § Asuntorakentaminen 2015-2019

Valtuusto päätti hyväksyä asuntorakentamisen ohjelman vuosille 2015-2019 esityslistan liitteen mukaisesti.

142 § Omakotitonttien myyntihinnan ja vuokran suuruuden päättäminen vuonna 2015 luovutettavien tonttien osalta

Ilmari Sjöblom esitti Antti Seppälän ja Ari Nymanin kannattamina, että omakotitonttien hinnoissa pitäydytään vuoden 2014 hintatasossa. Äänin 38-10, 2 tyhjää, 1 poissa valtuusto päätti pitäytyä omakotitonttien hinnoissa vuoden 2014 hintatasossa.

Valtuusto päätti oikeuttaa kunnanhallituksen myymään ja vuokraamaan 31.12.2015 saakka luovutussopimuksissa tarkemmin sovittavilla ehdoilla, Pohjois-Tuusulassa Jokelan ja Kellokosken taajamissa asemakaavojen mukaiset pientalotontit (AO) ja Etelä-Tuusulassa asemakaavojen mukaiset pientalotontit (AO) kerrosneliömetripohjaisilla hinnoilla vuoden 2014 hintatasolla.

Valtuusto päätti oikeuttaa kunnanhallituksen päättämään seuraavien, tarjousten perusteella myytävien kiinteistöjen pohjahinnat vuodelle 2015 ja asettamaan ne vapaaseen myyntiin alkaen 1.1.2015 toistaiseksi:

- Klaavonkallion asemakaava-alueelta pientalo-tontti (AP), kiinteistötunnus 858-1-8072-10

- Klaavonkallion asemakaava-alueelta Hyrylän kunnanosassa 1 korttelissa 8071 sijaitsevat tontit nrot 3-13

- kiinteistöstä 858-405-3-501 Kaunola noin 1051 m²:n suuruinen määräala, joka muodostaa asemakaavan mukaisen rakennuspaikan

Valtuusto päätti periä kiinteistönmuodostus- ja toimitusmaksuja sopimuksentekohetkellä voimassa olevan valtuuston hyväksymän kiinteistötoimitustaksan mukaisesti.

Valtuusto päätti, että rakennuspaikan rakentajan ja haltijan tulee esittää hanke-kohtainen maaperätutkimus ja perustamistapalausunto hakiessaan rakennuslupaa tai esittäessään rakennesuunnitelmia hyväksyttäväksi.

Valtuusto päätti, että rakennuspaikan varaamisesta tulee suorittaa varausmaksua 1.000 e. Varausmaksu hyvitetään lopullisen luovutuskirjan allekirjoituksen yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu rakennuspaikan varauksen saajan toimesta, varausmaksua ei palauteta.

Valtuusto päätti, että korvaukset vesihuoltoverkostoon (vesi ja viemäri) liittymisestä peritään erillisinä liittymähetkellä voimassaolevien taksojen mukaan.

Valtuusto päätti, että vuokrausehdot ovat seuraavat:

- vuokra-aika on 50 vuotta

- vuotuinen vuokra kaikilla nyt päätettävillä rakennuspaikoilla on 8 % kauppahinnasta sidottuna vuokrasopimuksen allekirjoittamispäivänä tiedossa olevaan elinkustannusindeksin pistelukuun siten kuin voimassa oleva laki sallii

- vuokra peritään siten, että sopimuksen tekovuoden osavuokra vuokrapäätöksen lainvoimaisuudesta vuoden loppuun sekä seuraavan vuoden koko vuokra peritään vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä, muutoin vuokra maksetaan vuosittain kesäkuun loppuun mennessä

- jos vuokrasopimus peruuntuu vuokralaisesta johtuvista syistä, niin suoritettua vuokraa ei makseta takaisin

- vuokralaisella on oikeus lunastaa rakennuspaikka nyt vahvistettavaan hintaan kolmen (3) vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä lukien edellyttäen, että vuokrat on maksettu

- muilta osin noudatetaan maanvuokralain säännöksiä.

143 § Tuusulan työpaikka-alueiden tonttien/rakennuspaikkojen hinnoittelun tarkistaminen

Valtuusto päätti vahvistaa teollisuustonteille myyntihinnat seuraavasti:

a) Jokelan läntinen työpaikka-alue ja Vallun työpaikka-alue 25 € / k-m²,

b) Rajalinnan työpaikka alue I ja II 25 € / k-m² ja

c) Kulomäentien työpaikka-alue 80 € / k-m² + harkinnanvarainen 15 %:n korotus.

144 § Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelusopimus 2015-2017

Valtuusto päätti hyväksyä sopijakuntien lausuntojen ja Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän ilmoituksen perusteella tarkistetun Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelusopimuksen vuosille 2015-2017.

145 § Laiti Petteri ja Laiti Anna, Ruskelan koulun myynti, kunnan omaisuuden tehokkaampi käyttö ja realisoitava omaisuus

Anu Åberg esitti Kirsi Viitasen ja Eetu Niemelän kannattamina, että esitys hylätään ja Ruskelan koulun myynnistä neuvotellaan Ruskelan kyläläisten kanssa. Äänin 34-13, 3 tyhjää, 1 poissa valtuusto päätti hylätä esityksen.

Valtuusto päätti hyväksyä kiinteistöstä 858-412-2-86, Ruskelan koulu, 17.10.2014 allekirjoitetun kauppakirjan, jolla kohde myydään Petteri Laitille ja Anna Laitille 153 748,00 euron kauppahinnalla.

Anu Åberg jätti asiaan eriävän mielipiteen.

146 § Kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma

Valtuusto päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan Tuusulan kunnan kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelman.

147 § Sähkökaapeista taidepömpeleitä, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuuston puheenjohtajan Tuija Reinikaisen 1.9.2014 § 104 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

148 § Tikka Päivi, luottamustoimesta eroaminen ja rakennuslautakunnan jäsenen vaali

Valtuusto ei päättänyt myöntää Päivi Tikalle eroa rakennuslautakunnan jäsenen tehtävästä.

149 § Tikka Päivi, luottamustoimesta eroaminen ja tarkastuslautakunnan varajäsenen vaali

Valtuusto ei päättänyt myöntää Päivi Tikalle eroa tarkastuslautakunnan varajäsenen tehtävästä.

 

Esityslista

 

Takaisin