Tuusulan kunnanhallitus päätti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut

24.11.2014

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 24.11. käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Tuusulan kunnassa. Yhteistoimintakierroksella neuvotellaan, miten valtuuston päättämä 2,2 miljoonan euron säästö henkilöstö- ja muihin toimintamenoihin voidaan toteuttaa ensi vuoden aikana. Lisäksi neuvotteluissa etsitään ratkaisuja siihen, miten seuraavan kahden vuoden aikana saataisiin vähennettyä enintään 40 henkilötyövuotta.

Henkilöstövähennyksissä voidaan hyödyntää erilaisia keinoja, kuten eläköitymistä ja muuta henkilöstön vaihtuvuutta, irtisanomista ja lomautusta. Myös osa-aikaistaminen, palvelussuhteiden ehtojen muuttaminen, määräaikaisten vähentäminen, vapaaehtoiset vapaat ja muut yksilötason ratkaisut olisivat mahdollisia. Henkilöstövähennyksiä voidaan hakea myös organisaatiomuutoksilla ja toimintojen uudelleenjärjestelyllä, ulkoistuksen ja lakkautusten avulla sekä laskemalla palvelujen laatutasoa ja uudistamalla palveluverkkoa. Keinot tarkentuvat yhteistoimintaneuvotteluiden aikana.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on kunnan koko henkilöstö ja kunnan kokonaan omistamien konserniyhtiöiden henkilöstö. Tuusulassa työskentelee noin 1850 työntekijää.

Neuvottelut alkavat joulukuussa ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että ensi vuoden talousarviossa hyväksyttyjä uusia virkoja tai työsuhteisia tehtäviä ei täytetä yhteistoimintaneuvotteluiden ollessa käynnissä.

 

Kunnanhallituksen esityslista 24.11.2014

Kunnanhallituksen päätöslista 24.11.2014

Takaisin