Päätöstiedote 12.1.2015: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

12.01.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi. 

2 § Collin Lars, määräalojen osto kiinteistöstä Klaavo RN:o 1:132 ja kiinteistön suoratie RN:o 3:15 osto, Hyökkälä 

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä esityslistan liitteenä olevan 29.12.2014 allekirjoitetun kauppakirjan, jolla Tuusulan kunta ostaa Lars Collinilta noin 12,4 ha:n suuruiset määräalat kiinteistöstä Klaavo RN:o 1:132 (858-402-1-132) ja noin 367 m²:n suuruisen kiinteistön Suoratie RN:o 3:15 (858-402-3-15), molemmat Tuusulan kunnan Hyökkälän kylässä, 596.830 euron kauppahinnalla ja muutoin kauppakirjassa mainituin ehdoin.

3 § Maankäyttö- ja rakennuslain 38 §:n mukaisen rakennuskiellon ja 128 §:n mukaisen toimenpiderajoituksen jatkaminen, Sulan työpaikka-alue

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että esityslistan liitekartassa esitetyllä osayleiskaava-alueella jatketaan MRL 38 §:n mukaista rakennuskieltoa ja MRL 128 §:n mukaista toimenpiderajoitusta yhdellä vuodella 15.11.2015 saakka. Toimenpiderajoitus koskee vain Tuusulan itäväylän etelä- ja itäpuolisia alueita. Päätöstä on noudatettava MRL 202 §:n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman. Rakennuskielto ei kuitenkaan koske olemassa olevien rakennusten vähäisiä muutostöitä ja rakennusten vähäisiä laajennuksia.

4 § Pysäköintivirhemaksun korottaminen Tuusulan kunnassa

Kunnanhallitus päätti esittää sisäministeriölle Tuusulan kunnan pysäköintivirhemaksuksi 40 euroa.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

5 § Metsänhakkuut ja puistometsien hoito vuonna 2015

Kunnanhallitus päätti hyväksyä UPM-Kymmene Oyj:n 19.11.2014 tekemän tarjouksen hakkuukauden 2015 pysty- ja hankintakauppaerien osalta, yhteensä noin 7 000 kiintokuutiometriä ja oikeuttaa teknisen toimen tekemään metsänhakkuusopimukset UPM-Kymmene Oyj:n ja kanssa.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

6 § Auto- ja työkonepalvelujen hankinta

Kunnanhallitus päätti hyväksyä auto- ja työkonepalvelujen hankinnan ajanjaksolle 1.3.2015-31.12.2018 ja optiomahdollisuuden ajanjaksolle 1.1.2019-31.12.2020.

Kunnanhallitus päätti oikeuttaa teknisen johtajan laatimaan ja allekirjoittamaan puitesopimukset esityslistan liitteen mukaisista autoista ja koneista sekä tekemään sopimusten mukaiset palvelutilaukset.

Kunnanhallitus päätti oikeuttaa teknisen johtajan päättämään optiokauden käyttämisestä.

7 § Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy, takauksen myöntäminen, vuokratalo Kustaa

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää antaa kunnan omavelkaisen takauksen Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n Kuntarahoitus Oyj:ltä ottamalle enintään 1 400 000 euron lainalle, jolla yhtiö rahoittaa uudisrakennus Kustaan.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että yhtiö maksaa kunnalle vuosittain 0,2 %:n takausprovision taatun lainan maksamattomasta pääomasta.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että vakuudeksi hyväksytään kunnan aiemmin myönnettyjen lainojen vastavakuutena olevat, lainojen lyhennysten myötä uudeksi vastavakuudeksi vapautuneet kiinnitykset. Lisäksi vakuudeksi haetaan kiinnitykset tilan 858-003-7015-0004-K vuokraoikeuteen ja rakennettaviin rakennuksiin.

8 § Metropolihallintoa koskevan hallituksen esitysluonnoksen esittely- ja keskustelutilaisuus lausunnonantajille; edustajien valinta

Kunnanhallitus päätti nimetä edustajikseen metropolihallintoa koskevan hallituksen esitysluonnoksen esittely- ja keskustelutilaisuuteen 13.1.2015 Tuija Reinikaisen, Sanna Kervisen, Arto Lindbergin ja Hannu Joensivun.

9 § Sote-järjestämislain mukaisen tuotanto-organisaation valmistelu

Kunnanhallitus päätti todeta vastauksenaan, että Tuusulan kunta osallistuu sote-järjestämislain mukaiseen tuotannon suunnitteluun ja valmisteluun esittelytekstin mukaisesti.

10 § Kumpulainen Tuula, valtuuston jäsenyydestä eroaminen

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Tuula Kumpulaiselle eron valtuuston jäsenyydestä.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä tiedoksi, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu Tuula Kumpulaisen sijaan valtuutetuksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Vasemmistoliiton ensimmäisen varavaltuutetun Seppo Noron.

11 § Lähteenaro Heta, valtuuston jäsenyydestä eroaminen

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Heta Lähteenarolle eron valtuuston jäsenyydestä.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä tiedoksi, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu Heta Lähteenaron sijaan valtuutetuksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Perussuomalaisten ensimmäisen varavaltuutetun Eetu Niemelän.

12 § Lähteenaro Heta, eron myöntäminen luottamustoimesta ja valtuuston vaalilautakunnan jäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Heta Lähteenarolle eron valtuuston vaalilautakunnan jäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

13 § Lehtinen Mauno, Keränen Jukka, Koivunen Aila, Heinänen Salla ja Lähteenaro Heta, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan täydennysvaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Mauno Lehtiselle, Jukka Keräselle ja Aila Koivuselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenen tehtävistä ja myöntää Salla Heinäselle ja Heta Lähteenarolle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen tehtävästä.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi ja valita jäseniksi valituista lautakunnalle puheenjohtajan.

14 § Keränen Jukka, Lehtinen Mauno, Heinänen Salla ja Koivunen Aila, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenten ja varajäsenten vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Jukka Keräselle ja Mauno Lehtiselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen tehtävästä ja Salla Heinäselle ja Aila Koivuselle eron varajäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

15 § Nepponen Salme ja Tamminen Sami, eron myöntäminen luottamustoimesta ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan täydennysvaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Salme Nepposelle ja Sami Tammiselle eron kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenen tehtävistä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

16 § Friman Kari, eron myöntäminen luottamustoimesta ja teknisen lautakunnan jäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Kari Frimanille eron teknisen lautakunnan jäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

17 § Lundberg Vesa, luottamustoimesta eroaminen ja nuorisolautakunnan varajäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Vesa Lundbergille eron nuorisolautakunnan varajäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

18 § Laitinen Sarianna, eron myöntäminen liikuntalautakunnan puheenjohtajan tehtävästä ja uuden puheenjohtajan valinta

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Sarianna Laitiselle eron liikuntalautakunnan puheenjohtajan tehtävästä ja valita jäseneksi valituista lautakunnalle puheenjohtajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

19 § Ruskelan koulu pois myytävien kiinteistöjen listalta, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistalla olevan vastauksen aloitteeseen ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Kirsi Viitasen 13.10.2014 § 133 tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi.

20 § Selvitys- ja toimenpide-ehdotuksen laatiminen Tuusulan kunnan mahdollisuuksista asukkaiden terveellisten elämäntapojen tukemiseksi, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä liikuntalautakunnan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Sami Tammisen 27.1.2014 § 18 esittämän Kokoomuksen valtuustoryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

21 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

22 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

Takaisin