Mäntsälän ja Tuusulan kunnanhallitukset keskustelivat kouluyhteistyöstä

15.01.2015

Mäntsälän kunnanhallitus oli Tuusulan kunnanhallituksen vieraana torstaina 15. tammikuuta Gustavelundissa. Naapurikuntien tapaamisessa oli esillä mm. Mäntsälän ja Tuusulan välisen kouluyhteistyön mahdollisuudet. 

Kunnanhallitukset keskustelivat illan aikana kuntayhteistyöstä ja kuntien yhdistymisselvityksestä. Sekä Mäntsälä että Tuusula ovat mukana Keski-Uudellamaalla käynnissä olevassa kuntien yhdistymisselvityksessä. Kevään aikana kuntien valtuustot käsittelevät, jatketaanko Keski-Uudenmaan kaupungin selvittämistä. Lisäksi molemmat kunnat ovat valmistelemassa Keski-Uudenmaan kuntien yhteistä sote-tuotanto-organisaatiota. Kunnanhallituksia puhuttivat myös metropolihallintoa ja sotea koskevat ajankohtaiset kysymykset.

Naapurikunnat valmistelevat laajempaa kouluyhteistyötä

Yhteisessä tapaamisessa oli aiheena myös Mäntsälän ja Tuusulan välinen kuntayhteistyö. Kuntarajat ylittävää onnistunutta yhteistyötä on tehty Mäntsälän Hyökännummen ja Tuusulan Kellokosken alueilla esimerkiksi terveyspalveluissa. Nyt kunnanhallitukset keskustelivat kouluyhteistyöstä eteläisen Mäntsälän ja Kellokosken alueilla. Yhtenä kuntayhteistyön muotona on selvitetty eteläisen Mäntsälän yläkouluikäisten koulunkäyntiä Kellokosken yhtenäiskoulussa. Kellokosken ala- ja yläkoulua laajennetaan siten, että uudistettu yhtenäiskoulu valmistuu syksyllä 2017. Mäntsäläläisten yläkouluikäisten olisi mahdollista aloittaa koulunkäynti vaiheistetusti Kellokosken yhtenäiskoulussa jo ennen laajennuksen valmistumista. Tälläkin hetkellä jonkin verran mäntsäläläisiä oppilaita käy koulua Tuusulan puolella. Kunnanhallitukset totesivat, että kouluhanketta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä, ja linjauksia kouluyhteistyöstä tehdään kuntien luottamuselimissä kevään aikana. Molempien kuntien päättäjät pitivät kouluhanketta erinomaisena.

 

Lisätietoja:

  • Tuusulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen p. 040 588 3416
  • Mäntsälän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Havula p. 040 554 5066

 

Takaisin