Hyvinkääläiset ja tuusulalaiset luottamushenkilöt keskustelivat ajankohtaisista kunta-asioista

19.01.2015

Hyvinkään kaupunginhallitus ja Tuusulan kunnanhallitus kokoontuivat yhteiseen tapaamiseen maanantaina 19.1. Gustavelundiin. Illan aikana keskusteltiin kuntien yhdistymisselvityksestä ja kahdenvälisestä kuntayhteistyöstä. 

Sekä Hyvinkää että Tuusula ovat mukana Keski-Uudenmaan kaupungin yhdistymisselvityksessä. Kevään aikana molempien kuntien valtuustot päättävät, jatketaanko Keski-Uudenmaan kaupungin selvittämistä. Kuntien yhdistymisselvityksen lisäksi keskustelua herättivät myös muut kuntarakenteen uudistamista koskevat ajankohtaiset kysymykset mm. sote ja metropolihallinto.

Hallitukset totesivat, että kuntien tulevaisuuden kannalta on tulossa mielenkiintoinen kevät. Eduskunta päättää sote-laista maaliskuussa, jolloin tiedetään lisää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteesta. Sekä Hyvinkää että Tuusula ovat valmistelemassa Keski-Uudenmaan kuntien yhteistä sote-tuotanto-organisaatiota.

Metropolilainsäädäntöluonnos on tällä hetkellä lausuntokierroksella kunnissa. Metropolihallinto kokoaisi metropolialueen maankäytön, asumisen ja liikenteen tehtäviä ja päätöksentekoa metropolialueella. Sekä Hyvinkää että Tuusula olisivat myös mukana Helsingin seudun 14 kunnan metropolihallinnossa. Hyvinkää otti kantaa metropolilainsäädäntöön 19.1. ja Tuusula antaa lausuntonsa tammikuun lopussa.

Tapaamisen lopuksi pohdittiin uusia yhteistyömahdollisuuksia rajanaapureiden välillä. Yhteistyötä voitaisiin lisätä esim. koulu- ja päiväkotipalveluissa Etelä-Hyvinkään ja Tuusulan pohjoisen taajaman Jokelan alueilla.

 

Lisätietoja:

Tuusulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen p. 040 588 3416

Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko p. 044 273 1967

Takaisin