Päätöstiedote 26.1.2015: Tuusulan valtuuston päätöksiä

26.01.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.  

2 § Kumpulainen Tuula, valtuuston jäsenyydestä eroaminen

Valtuusto päätti myöntää Tuula Kumpulaiselle eron valtuuston jäsenyydestä ja merkitä tiedoksi, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu Tuula Kumpulaisen sijaan valtuutetuksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Vasemmistoliiton ensimmäisen varavaltuutetun Seppo Noron.

3 § Lähteenaro Heta, valtuuston jäsenyydestä eroaminen

Valtuusto päätti myöntää Heta Lähteenarolle eron valtuuston jäsenyydestä ja merkitä tiedoksi, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu Heta Lähteenaron sijaan valtuutetuksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Perussuomalaisten ensimmäisen varavaltuutetun Eetu Niemelän.

4 § Valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali

Valtuusto päätti valita keskuudestaan puheenjohtajaksi Arto Lindbergin, 1. varapuheenjohtajaksi Lauri Untamon ja 2. varapuheenjohtajaksi Veikko Seunan toimikaudeksi 2015-2016.

5 § Kunnanhallituksen vaali

Valtuusto päätti valita toimikaudeksi 2015-2016 kunnanhallitukseen yksitoista (11) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet:

Kari Friman, henkilökohtainen varajäsen Marko Ceder,
Salla Heinänen, henkilökohtainen varajäsen Laura Manninen,
Sari Heiskanen, henkilökohtainen varajäsen Jussi Salonen,
Pasi Huuhtanen, henkilökohtainen varajäsen Eeva-Liisa Nieminen,
Sanna Kervinen, henkilökohtainen varajäsen Ulla Rosenqvist,
Aila Koivunen, henkilökohtainen varajäsen Karita Mäensivu,
Päivö Kuusisto, henkilökohtainen varajäsen Ritva Hyypijev,
Ari Nyman, henkilökohtainen varajäsen Pentti Mattila,
Tuija Reinikainen, henkilökohtainen varajäsen Liisa Sorri,
Ilkka Seppälä, henkilökohtainen varajäsen Jukka Sipilä ja
Ilmari Sjöblom, henkilökohtainen varajäsen Mika Mäki-Kuhna.

Lisäksi kunnanhallitus päätti valita varsinaisista jäsenistä puheenjohtajaksi Sanna Kervisen, 1. varapuheenjohtajaksi Tuija Reinikaisen ja 2. varapuheenjohtajaksi Päivö Kuusiston.

6 § Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Valtuusto päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän muutetun perussopimuksen.

7 § Hallintosäännön muuttaminen, taloudellisista tai tuotannollisista syistä tapahtuva lomauttaminen tai irtisanominen

Aarno Järvinen esitti Seppo Noron, Merja Kuusiston, Päivö Kuusiston ja Eetu Niemelän kannattamina, että valtuusto lisää hallintosäännön 52 §:n pykälän 4. momenttiksi seuraavaa: ”Taloudellisista tai tuotannollisista syistä tapahtuvasta lomauttamisesta tai irtisanomisesta päättää kunnanhallitus saatuaan kunnanvaltuustolta tähän erillisen valtuutuksen.” Lisäksi Järvinen esitti päätökseen lisättäväksi: Mikäli kunnanhallitus aikoo ryhtyä vuoden 2015 talousarvion johdosta lomautuksiin tai irtisanomisiin, ennen toimenpiteisiin ryhtymistä on valtuuston hyväksyttäväksi tuotava tätä koskevat linjaukset ja arvio toimenpiteiden vaikutuksista kunnan palvelutuotantoon.

Sami Tamminen esitti Jussi Salosen ja Kirsi Viitasen kannattamina, että päätökseen lisätään, että kunnanhallitus ja valtuustoryhmät vievät yhdessä eteenpäin 2,2 miljoonan euron sopeutustarpeen toteutumista. Mikäli sopeutumistoimiin sisältyy merkittäviä muutoksia palvelutuotannossa, valmistelee kunnanhallitus niistä esityksen valtuustolle.

Tammisen esitys voitti äänin 36-15.

Valtuusto päätti muuttaa hallintosäännön 52 §:n otsikon muotoon ”palvelussuhteen päättäminen, lomauttaminen ja sijaisuudet”.

Valtuusto päätti lisätä em. pykälän 4. momentiksi seuraavaa: ”Taloudellisista tai tuotannollisista syistä tapahtuvasta lomauttamisesta tai irtisanomisesta päättää kunnanhallitus.”

Valtuusto päätti, että hallintosäännön muutos tulee voimaan 27.1.2015 lukien.

Kunnanhallitus ja valtuustoryhmät vievät yhdessä eteenpäin 2,2 miljoonan euron sopeutustarpeen toteutumista. Mikäli sopeutumistoimiin sisältyy merkittäviä muutoksia palvelutuotannossa, valmistelee kunnanhallitus niistä esityksen valtuustolle.

8 § Collin Lars, määräalojen osto kiinteistöstä Klaavo RN:o 1:132 ja kiinteistön Suoratie RN:o 3:15 osto, Hyökkälä

Valtuusto päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan 29.12.2014 allekirjoitetun kauppakirjan, jolla Tuusulan kunta ostaa Lars Collinilta noin 12,4 ha:n suuruiset määräalat kiinteistöstä Klaavo RN:o 1:132 (858-402-1-132) ja noin 367 m²:n suuruisen kiinteistön Suoratie RN:o 3:15 (858-402-3-15), molemmat Tuusulan kunnan Hyökkälän kylässä, 596.830 euron kauppahinnalla ja muutoin kauppakirjassa mainituin ehdoin.

9 § Maankäyttö- ja rakennuslain 38 §:n mukaisen rakennuskiellon ja 128 §:n mukaisen toimenpiderajoituksen jatkaminen, Sulan työpaikka-alue

Valtuusto päätti, että esityslistan liitekartassa esitetyllä osayleiskaava-alueella jatketaan MRL 38 §:n mukaista rakennuskieltoa ja MRL 128 §:n mukaista toimenpiderajoitusta yhdellä vuodella 15.11.2015 saakka. Toimenpiderajoitus koskee vain Tuusulan itäväylän etelä- ja itäpuolisia alueita. Päätöstä on noudatettava MRL 202 §:n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman. Rakennuskielto ei kuitenkaan koske olemassa olevien rakennusten vähäisiä muutostöitä ja rakennusten vähäisiä laajennuksia.

Lisäksi valtuusto päätti lisätä päätökseen seuraavan ponnen: Samalla kun valtuusto hyväksyy Sulan alueen rakennuskiellon jatkamisen, se kiirehtii osayleiskaavan valmistumista ja kiinnittää eritystä huomiota Tuusulan itäväylän molemminpuoliseen tehokkaaseen rakentamiseen. Perusteena on oleva infrastruktuuri ja Tuusulan työpaikkaomavaraisuuden nostaminen.

10 § Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy, takauksen myöntäminen, vuokratalo Kustaa

Valtuusto päätti antaa kunnan omavelkaisen takauksen Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n Kuntarahoitus Oyj:ltä ottamalle enintään 1 400 000 euron lainalle, jolla yhtiö rahoittaa uudisrakennus Kustaan.

Valtuusto päätti, että yhtiö maksaa kunnalle vuosittain 0,2 %:n takausprovision taatun lainan maksamattomasta pääomasta.

Lisäksi valtuusto päätti, että vakuudeksi hyväksytään kunnan aiemmin myönnettyjen lainojen vastavakuutena olevat, lainojen lyhennysten myötä uudeksi vastavakuudeksi vapautuneet kiinnitykset. Lisäksi vakuudeksi haetaan kiinnitykset tilan 858-003-7015-0004-K vuokraoikeuteen ja rakennettaviin rakennuksiin.

11 § Lähteenaro Heta, eron myöntäminen luottamustoimesta ja valtuuston vaalilautakunnan jäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Heta Lähteenarolle eron valtuuston vaalilautakunnan jäsenen tehtävästä ja valita jäseneksi ja varapuheenjohtajaksi Liisa Sorrin.

12 § Lehtinen Mauno, Koivunen Aila, Heinänen Salla ja Lähteenaro Heta, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan täydennysvaali

Valtuusto päätti myöntää Mauno Lehtiselle ja Aila Koivuselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenen tehtävistä ja myöntää Salla Heinäselle ja Heta Lähteenarolle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenen tehtävästä.

Valtuusto päätti valita Mauno Lehtisen tilalle jäseneksi Kim Kiurun ja Aila Koivusen tilalle jäseneksi Karita Mäensivun, Salla Heinäsen tilalle varajäseneksi Ulla Rosenqvistin ja Heta Lähteenaron tilalle varajäseneksi Laura Peussan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Valtuusto päätti valita jäseniksi valituista lautakunnalle puheenjohtajaksi Kim Kiurun.

13 § Lehtinen Mauno, Heinänen Salla ja Koivunen Aila, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenten ja varajäsenten vaali

Valtuusto päätti myöntää Mauno Lehtiselle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen tehtävästä ja Salla Heinäselle ja Aila Koivuselle eron varajäsenen tehtävästä.

Valtuusto päätti valita Mauno Lehtisen tilalle jäseneksi Kim Kiurun, Salla Heinäsen tilalle varajäseneksi Ulla Rosenqvistin ja Aila Koivusen tilalle varajäseneksi Karita Mäensivun ja jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

14 § Nepponen Salme ja Tamminen Sami, eron myöntäminen luottamustoimesta ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan täydennysvaali

Valtuusto päätti myöntää Salme Nepposelle ja Sami Tammiselle eron kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenen tehtävistä.

Valtuusto päätti valita Salme Nepposen tilalle jäseneksi Ari Weckmanin, Sami Tammisen tilalle jäseneksi Sarianna Laitisen ja Lauran Mannisen varajäseneksi Essi Piiroisen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

15 § Friman Kari, eron myöntäminen luottamustoimesta ja teknisen lautakunnan jäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Kari Frimanille eron teknisen lautakunnan jäsenen tehtävästä ja valita jäseneksi ja varapuheenjohtajaksi Raimo Stenvallin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

16 § Laitinen Sarianna, eron myöntäminen liikuntalautakunnan puheenjohtajan tehtävästä ja uuden puheenjohtajan valinta

Valtuusto päätti myöntää Sarianna Laitiselle eron liikuntalautakunnan puheenjohtajan tehtävästä ja valita jäseneksi valituista lautakunnalle puheenjohtajaksi Sami Tammisen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

17 § Lundberg Vesa, luottamustoimesta eroaminen ja nuorisolautakunnan varajäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Vesa Lundbergille eron nuorisolautakunnan varajäsenen tehtävästä ja valita varajäseneksi Sampsa Raution jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

18 § Uudet tilat Jokelan päiväkodin lapsille ja aikuisille, aloite

Valtuusto päätti katsoa 1.9.2014 § 101 tehdyn aloitteen tulleen käsitellyksi.

19 § Näyttelytila Aunelasta nuorisotila, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuuston puheenjohtajan 13.10.2014 § 129 esittämän Cecilia Veikkolaisen tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi.

20 § Ruskelan koulu pois myytävien kiinteistöjen listalta, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Kirsi Viitasen 13.10.2014 § 133 tekemän aloitteen tulleen käsitellyksi.

21 § Selvitys- ja toimenpide-ehdotuksen laatiminen Tuusulan kunnan mahdollisuuksista asukkaiden terveellisten elämäntapojen tukemiseksi, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Sami Tammisen 27.1.2014 § 18 esittämän Kokoomuksen valtuustoryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

 

Esityslista

 

Takaisin