Tuusulan kunnanhallitus päätti henkilöstökulujen sopeuttamiskeinoista

09.02.2015

Tuusulan kunnanhallitus hyväksyi 2,2 miljoonan euron sopeuttamistoimenpiteet henkilöstökuluihin kokouksessaan maanantaina 9. helmikuuta. Päätös syntyi äänin 7-3, 1 poissa. Henkilöstötyövuosia vähennetään hyödyntämällä ensisijaisesti vaihtuvuutta, eläköitymistä ja määräaikaisia palvelussuhteita. Lisäksi Tuusula lomauttaa henkilöstönsä enintään seitsemäksi päiväksi tämän vuoden aikana.

Kunnanhallituksen hyväksymiä henkilöstösäästöjä ovat mm. vaihtuvuuden ja eläköitymisen hyödyntäminen, määräaikaisten tehtävien täyttämättä jättäminen, tehtävämuutokset, uudelleen sijoitukset, lomautus sekä mahdolliset irtisanomiset. Lisäksi karsitaan ostopalveluja.

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan henkilöstö lomautetaan 3-7 päiväksi tämän vuoden aikana. Lomautus toteutetaan yhtäjaksoisena, yhden tai useamman työpäivän jaksoissa tai lyhentämällä päivittäistä tai viikoittaista työaikaa. Lomautettavasta henkilöstöpiiristä päätetään myöhemmin.

Hyväksytyssä toimenpideohjelmassa henkilötyövuodet vähenevät vuoteen 2016 mennessä 27,8 henkilötyövuodella. Vähennys toteutetaan hyödyntämällä vaihtuvuutta, eläköitymistä ja määräaikaisia palvelussuhteita. Irtisanomisuhan alla on 10 työntekijää. Irtisanomiset ovat kuitenkin viimesijaisia toimenpiteitä ja ne pyritään välttämään hyödyntämällä vaihtuvuutta ja uudelleensijoittamisratkaisuja. Kunnanhallitus päättää erikseen mahdollisista taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla toteutettavista irtisanomisista.

Tuusulassa käytiin yhteistoimintaneuvottelut 15.12.2014-3.2.2015. Neuvotteluissa etsittiin vaihtoehtoja vähentää enintään 40 henkilötyövuotta tämän ja ensi vuoden aikana ja sopeuttaa tämän vuoden toimintamenoja 2,2 milj. eurolla. Valtuusto hyväksyi 2,2 miljoonan euron sopeuttamisen päättäessään tämän vuoden talousarviosta. Käytyjen yhteistoimintaneuvotteluiden aikana etsittiin erilaisia keinoja toteuttaa valtuuston päättämät sopeutukset. Työnantaja- ja työntekijäosapuoli eivät päässeet sopuun taloudellisista perusteista ja sopeuttamiskeinoista ja neuvottelut päättyivät erimielisinä.

Kunnanhallitus päätti yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta 24.11.2014. Yhteistoimintamenettelyn syynä olivat taloudelliset, tuotannolliset ja uudelleenjärjestelyistä johtuvat syyt. Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oli Tuusulan koko henkilöstö ja kunnan kokonaan omistamien konserniyhtiöiden henkilöstö. Tuusulassa työskentelee noin 1 850 työntekijää.

 

 

Takaisin