Päätöstiedote 16.3.2015: Tuusulan valtuuston päätöksiä

16.03.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

28 § Kunnallisten ilmoitusten ja kuulutusten julkaiseminen vuosina 2015-2016

Valtuusto päätti, että kunnalliset kuulutukset ja ilmoitukset julkaistaan Tuusulan kunnan virallisella ilmoitustaululla kunnantalolla ja internetissä kunnan verkkosivuilla.

Valtuusto päätti, että kunnalliset kuulutukset ja ilmoitukset julkaistaan sanomalehti Keski-Uusimaassa ja ilmaisjakelulehti Tuusulanjärven Viikkouutisissa.

Valtuusto päätti, että kunnassa avoimiksi tulevat virat ja toimet ilmoitetaan yleisesti haettaviksi virallisen ilmoitustaulun ja verkkosivujen lisäksi viran tai toimen täyttävän viranomaisen harkitsemalla tavalla sanomalehdissä, ammattilehdissä ja rekrytointiin erikoistuneilla verkkosivustoilla; mikäli kyseessä on valtuuston hyväksymän nimikemuutoksen johdosta avoimeksi tuleva virka tai toimi, voidaan hakuilmoitus julkaista vain julkisten kuulutusten ilmoitustaululla.

Valtuusto päätti todeta päätöksen olevan voimassa vuosina 2015-2016.

29 § Valtuustoaloitteet, 31.12.2014 kesken olleet

Valtuusto päätti merkitä tiedoksi 31.12.2014 kesken olleet valtuutettujen tekemät aloitteet.

30 § Katujen ja muiden yleisten alueiden käytöstä perittävät maksut

Valtuusto päätti ottaa käyttöön esityksen mukaisen taksan maankäyttö- ja rakennuslain mukaisilla kunnan hallinnoimilla yleisillä alueilla ja ottaa maksun käyttöön 1.5.2015 alkaen.

Valtuusto päätti oikeuttaa suunnittelupäällikön päättämään esityksen mukaisista pysyväisluonteisten rakennelmien luvista ja maksuista.

Valtuusto päätti oikeuttaa kunnossapitopäällikön päättämään esityksen mukaisista tilapäisistä luvista ja maksuista esityksen mukaisin maksuperustein.

31 § Notkopuiston päiväkodin laajennuksen hankesuunnitelma

Valtuusto päätti hyväksyä Notkopuiston päiväkodin laajennuksen hankesuunnitelman ja hyväksyä Notkopuiston päiväkodin laajennukselle 1,85 milj. €:n lisämäärärahan vuoden 2015 investointiohjelmaan.

32 § Focus-alueen osayleiskaava

Valtuusto päätti hyväksyä Focus-alueen osayleiskaavan.

33 § Maankäyttö- ja rakennuslain 38 §:n mukaisen rakennuskiellon ja MRL 128 §:n mukaisen toimenpiderajoituksen jatkaminen, Focus-alue

Valtuusto päätti, että esityslistan liitekartassa esitetyllä osayleiskaavan muutosalueella jatketaan MRL 38 §:n mukaista rakennuskieltoa ja MRL 128 §:n mukaista toimenpiderajoitusta 11.12.2016 saakka ja että päätöstä on noudatettava MRL 202 §:n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman. Alueella sallitaan normaalit metsähoidolliset toimenpiteet ottaen huomioon liito-oravan esiintymisalue.

34 § Tuusulan työpaikka-alueiden tonttien/rakennuspaikkojen hinnoittelun tarkistaminen, Jusslan työpaikka-alueen laajennus

Valtuusto päätti vahvistaa työpaikka- ja teollisuustonteille esityslistan liitekartan osoittamalla alueella myyntihinnat seuraavasti:

Laajentaa Kulomäentien työpaikka-alueen aiempaa hintapäätöstä 80 € / k-m² + harkinnanvarainen 15 %:n korotus, koskemaan koko Jusslan työpaikka-aluetta liitekartan osoittamalla alueella sekä koskemaan kaavamerkintöjä KTY- TY ja T sekä mahdollisia muita vastaavia työpaikka- ja teollisuustoimintoihin tarkoitettuja kaavamerkintöjä.

35 § Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnos, lausunto

Mika Mäki-Kuhna esitti Antti Seppälän ja Petri Ahosen kannattamina, että Tuusulan kunnan lausuntoon lisätään kohtaan "Vaihtoehtoinen logistiikan yhteys" viimeiseksi kappaleeksi seuraavaa:

”Kolmantena kehitettävänä väylänä nähdään etelä-pohjoissuuntainen Hyrylän läntinen ohikulkutie kuitenkin niin, että luonnoksesta poiketen se liittyy eteläpäästään kehä IV:n Focus-alueen länsilaidalla (liite X). Tien suunnittelussa tulee huomioida olevat tielinjaukset tien eteläpäässä, sekä sen ympäristöön sopeuttaminen mm. hyödyntämällä sähkövoimalinjojen muodostamia käytäviä sekä ottamalla huomioon luontoarvot ja maisemalliset ominaispiirteet. Liitteessä X on ruksilla merkitty ne linjausvaihtoehdot, joita ei pidetä suotavina mm. kulttuuri- ja luontoarvojen säilyttämisen kannalta.”

Äänin 33-17, 1 tyhjä valtuusto päätti antaa Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan luonnoksesta esityslistan mukaisen lausunnon.

36 § Asuntomessut 2020

Valtuusto päätti, että Tuusulan kunta hakee asuntomessuja Rykmentinpuistoon vuodeksi 2020.

Valtuusto päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevat vuoden 2020 Asuntomessujen järjestämistä koskevan puitesopimusluonnoksen ja yhteistoimintasopimuksen liitteineen ja valtuuttaa kunnanhallituksen tekemään niihin vähäisiä muutoksia.

37 § Joukkoliikennestrategia 2015

Eetu Niemelä esitti Jarno Ruusalan kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Äänin 45-4, 2 tyhjää valtuusto päätti käsitellä asian tässä kokouksessa. Eetu Niemelä jätti asiaan eriävän mielipiteen.

Valtuusto päätti hyväksyä Tuusulan joukkoliikennestrategian.

38 § Joukkoliikenne vuonna 2015

Valtuusto päätti myöntää tekniselle toimelle talousarvion 2015 ylitse 600 000 euron määrärahan, jolla ylläpidetään Tuusulan joukkoliikenteen palvelutasoa ja hankitaan uusia linja-autoliikennevuoroja Hyrylän ja Kehäradan/Aviapoliksen välille.

Valtuusto päätti, että kunta sitoutuu omalta osaltaan rahoittamaan lisämäärärahalla hankittavan liikenteen vuoden 2016 kesään asti.

39 § Muun oman pääoman siirto kunnan peruspääomaan

Valtuusto päätti purkaa 31.12.2014 alkaen kunnan taseen muun oman pääoman erän, 4.620.608,51 euroa, siirtää purettavan muun oman pääoman erän 31.12.2014 alkaen kunnan peruspääomaan ja määritellä 31.12.2014 muun oman pääoman siirron jälkeen kunnan peruspääoman suuruuden olevan 127.515.526,38 euroa.

40 § Tuusulan Tenniskeskus Oy, omavelkainen takaus

Valtuusto päätti antaa enintään 1 400 000 euron omavelkaisen takauksen Tuusulan Tenniskeskus Oy:n maalis-huhtikuussa 2015 kilpailutettavan rahalaitoksen lainalle seuraavin ehdoin:

- taattavan lainan laina-aika 10 vuotta, lyhennysohjelma tasalyhennyksin 15 vuoden laina-ajan mukaan

- takausprovisio on 0,8 % p.a.

- kunnan takauksen vastavakuudeksi pantataan panttikirjoja Yhtiön toimitiloihin, vuokraoikeus rakennuksineen tontti 858-401-13-0-L3, sekä jälkipantataan Nordea Pankin hallussa olevat panttikirjat yhteisarvoltaan 250.000 €

- oikeutetaan kunnan talousjohtaja päättämään takauksen tarkemmat ehdot.

41 § Suomen Hoivatilat Oy perustettavan Koy:n nimiin Y-tontin vuokraaminen Lahelanpellon asemakaava-alueelta

Jussi Salonen esitti Merja Kuusiston, Liisa Sorrin, Päivö Kuusiston, Erja Sarenius-Salmenkiven ja Ilkka Seppälän kannattamina, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi.

Äänin 36-12, 3 tyhjää valtuusto päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

42 § Kaija Jyrki, irtisanoutuminen teknisen johtajan virasta

Valtuusto päätti myöntää Jyrki Kaijalle eron teknisen johtajan virasta 17.3.2015 lukien.

43 § Rosenqvist Ulla, Salmi Lilli ja Mäki-Kuhna Mika, luottamustoimesta eroaminen ja kuntakehityslautakunnan jäsenen ja varajäsenten vaali

Valtuusto päätti myöntää Ulla Rosenqvistille eron kuntakehityslautakunnan jäsenen tehtävästä ja Lilli Salmelle ja Mika Mäki-Kuhnalle eron kuntakehityslautakunnan varajäsenen tehtävästä. Valtuusto päätti valita Ruut Sjöblomin Rosenqvistin tilalle ja Mika Mäki-Kuhnan Ruut Sjöblomin varajäseneksi ja Lilli Salmen Vesa Lundbergin varajäseneksi.

44 § Irva Paula, eron myöntäminen varavaltuutetun tehtävästä

Valtuusto päätti myöntää Paula Irvalle eron varavaltuutetun tehtävästä.

45 § Irva Paula, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenen/varapuheenjohtajan vaali

Valtuusto päätti myöntää Paula Irvalle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenen tehtävästä, valita Irvan tilalle Ulla Rosenqvistin uudeksi jäseneksi ja Aino Niemisen varajäseneksi ja valita jäseniksi valituista Ulla Rosenqvistin lautakunnalle varapuheenjohtajaksi.

46 § Irva Paula, eron myöntäminen luottamustoimesta ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen/ puheenjohtajan vaali

Valtuusto päätti myöntää Paula Irvalle eron sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsenen tehtävästä, valita Irvan tilalle Ulla Rosenqvistin uudeksi jäseneksi, Aino Niemisen varajäseneksi ja valita jäseniksi valituista Ulla Rosenqvistin jaostolle puheenjohtajaksi.

47 § Seuna Soile, eron myöntäminen luottamustoimesta ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan varajäsenen vaali

Valtuusto päätti myöntää Soile Seunalle eron kasvatus- ja koulutuslautakunnan varajäsenen tehtävästä ja valita Mirka Kovalaisen.

48 § Lapsiin ja nuoriin kohdistuvat säästösuunnitelmat, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuuston puheenjohtaja Tuija Reinikaisen 14.10.2013 § 127 esittämän Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten tekemän aloitteen.

49 § Vuoden 2015 talousarvion sopeuttamistoimenpiteet

Valtuusto päätti merkitä asian tiedoksi.

 

Esityslista

 

Takaisin