Tuusulan valtuusto paneutui isoihin aluerakentamishankkeisiin

17.04.2015 klo 13.25

Tuusulan valtuusto kokoontui seminaariin 16.-17.4. Vierumäelle. Seminaarissa keskusteltiin strategian toteutumisesta ja vetovoimasta. Tuusulan vetovoiman kannalta merkittävät aluerakentamishankkeet Rykmentinpuisto ja lentokenttäalueen kylkeen suunniteltava Focus-alue olivat vahvasti esillä.

Valtuusto paneutui seminaarissa valtuustokauden alussa tehdyn strategian puoliväliarviointiin. Valtuutetut pohtivat, mitä strategian toteutuminen edellyttää poliittiselta päätöksenteolta. Valtuuston rooli on ennen kaikkea toimia kunnan strategisena johtajana. - Valtuusto kiirehtii strategian toimeenpanoa, valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg sanoo.

KTT Teemu Moilanen Haaga-Heliasta kertoi seminaariväelle alueiden vetovoimasta ja paikan brändäyksestä. Moilasen mukaan Tuusula voi vahvalla brändillä lisätä vetovoimaansa paikkana asua ja elää, houkutella uusia yrityksiä, vahvistaa nykyisten asukkaiden kotiseutuhenkeä ja lisätä matkailijamääriä. Moilanen vertasi brändiä hiileen - mitä useampi siihen puhaltaa, sitä voimakkaammin se hehkuu. Moilanen on osallistunut aiemmin mm. Tuusulanjärven matkailuhankkeeseen asiantuntijana.

Rykmentinpuistossa on liikkeellä runsaasti erilaisia hankkeita. Tuusula on hakenut Puustellinmetsän alueelle asuntomessuja vuodeksi 2020. Asumisen lisäksi alueelle suunnitellaan mm. kauppakeskusta, hyvinvointipalvelukeskusta, lukiota ja seurakuntakeskusta. Valtuutetut tutustuivat myös Focus-alueen tilanteeseen ja Tuusulan keskustojen kehittämishankkeisiin.

Lisäksi seminaarissa tutustuttiin Tampereen Vuoreksen aluerakentamishankkeeseen, josta on saatavissa runsaasti vinkkejä Tuusulan Rykmentinpuiston suunnitteluun ja toteutukseen. Tampereen kaupungin projektipäällikkö Pertti Tamminen kertoi seminaarin osallistujille Vuoreksen asuinalueesta, joka on noin 14 000 asukkaalle rakentuva kaupunginosa. Vuoreksen ja Rykmentinpuiston alueissa todettiin olevan paljon samankaltaisuutta - Vuoreksen alueella järjestettiin mm. asuntomessut vuonna 2012. Tamminen kuvasi Vuoreksen haasteiksi kaupunginosan brändin luomisen, projektin hallinnoinnin ja toteutuksen aikajänteen. 

Valtuustoseminaariin osallistui valtuusto, kunnanhallitus, lautakuntien puheenjohtajat, pääluottamusmiehet ja viranhaltijoita.


Rykmentinpuiston verkkosivut

Rykmentinpuisto Facebookissa

 

Takaisin