Päätöstiedote 27.4.2015: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

27.04.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

201 § Senaatti-kiinteistöt, Rykmentinpuiston aiesopimus, Hyrylä

Kunnanhallitus päätti ottaa asian valtuuston 11.5.2015 pidettävän kokouksen esityslistalle ja tehdä ehdotuksensa valtuustolle 4.5.2015 pidettävässä kokouksessa.

202 § Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS), kiinteistöjen ja määräalojen kauppakirjan 21.11.2011 korjaus ja täydennys, Kellokoski

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä esityslistan liitteenä olevan kauppakirjan korjauksen ja täydennyksen ja oikeuttaa kauppakirjan korjauksen ja täydennyksen allekirjoittajien tarvittaessa tekemään edellä mainittuun sopimukseen pieniä/teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen kauppakirjan korjauksen ja täydennyksen.

203 § Kellokosken yhtenäiskoulun hankesuunnitelma ja mäntsäläläisten yläkouluikäisten oppilaiden ottaminen Kellokosken kouluun sopimuksen perusteella

Aila Koivunen esitti Päivö Kuusiston ja Ari Nymanin kannattamina, että päätökseen lisätään, että yhtenäiskouluhanke ei vaikuta Linjamäen koulun tulevaan toimintaan eikä uuden yhtenäiskoulun toiminnan alkaminen poissulje Kellokosken lukion toimintaan.

Äänin 7-4 kunnanhallitus päätti hyväksyä pohjaesityksen.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä omalta osaltaan Kellokosken yhtenäiskoulun hankesuunnitelman.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan oppilaaksiottoa koskevan sopimuksen ja valtuuttaa kasvatus- ja sivistystoimenjohtajan allekirjoittamaan kyseisen sopimuksen sekä oikeuttaa kasvatus- ja sivistystoimenjohtajan tekemään sopimukseen vähäisiä muutoksia.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Kellokosken yhtenäiskoulun hankesuunnitelman siten muutettuna, että hankesuunnitelmatekstissä oleva vaiheistus poistetaan ja hanke toteutetaan yhtenä kokonaisuutena edellyttäen, että Mäntsälän kunta hyväksyy esityslistan liitteenä olevan oppilaaksiottoa koskevan sopimuksen. Jollei sopimusta hyväksytä, hanke toteutetaan vaiheistettuna.

204 § Takauspalkkioiden periminen kunnan tytäryhtiöiltä

Kunnanhallitus päätti, että kunnan tytäryhtiöiltä peritään lainojen vakuudeksi annetuista takauksista vuodelta 2014 takauspalkkiota aiemmin tehtyjen päätösten mukaisesti seuraavasti:

Tuusula kunnan kiinteistöt Oy: 64 954,18 €

KOy Riihikallion lähipalvelukeskus: 25 073,00 €

Riihikallion päiväkotikeskus Oy: 14 434,72 €

KOy Haukkamäki: 1 846,00 €

Yhteensä: 106 307,90 €

Kunnanhallitus päätti, että kunta luopuu em. tytäryhtiöiden osalta kaikista lainatakausten takauspalkkioista sekä vuodelta 2013 että vuotta 2013 edeltäviltä vuosilta.

205 § Joutseno Antti, Tuusulan kunnan kiinteistö Vuorelanmetsä 858-404-3-1054, määräalan myynti, Linjamäki

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä esityslistan liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen, jolla Antti Joutseno ostaa Tuusulan kunnalta noin 1000 m²:n suuruisen määräalan kiinteistöstä Vuorelanmetsä RN:o 3:1054 (858-404-3-1054) Tuusulan kunnan Kellokosken kylässä, 27.000 euron kauppahinnalla lisättynä 2.000 euron kulukorvauksella ja muutoin kauppakirjassa mainituin ehdoin.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää kauppakirja tulee allekirjoittaa viimeistään 30.9.2015, muutoin tämä myyntipäätös raukeaa.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää oikeuttaa kauppakirjan allekirjoittajien tarvittaessa tekemään kauppakirjaan pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen kauppakirjan.

206 § Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet 2016, lausunto

Kunnanhallitus päätti antaa esityslistan perusteluosan mukaisen lausunnon.

207 § Liikenteen turvallisuusvirasto, Finavia Oyj:n hakemus meluun liittyvistä toimintarajoituksista Helsinki-Vantaan lentoasemalla, lausunto

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi Liikenteen turvallisuusviraston lausuntopyynnön liitteineen ja antaa esityslistan perusteluosan mukaisen lausunnon ja liittää siihen lausunnossa mainitun kaavamateriaalin selvitysaineistona Liikenteen turvallisuusvirastolle toimitettavaksi.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

208 § Roselius-säätiö, säätiön valtuuskunnan jäsenen vaihdos

Kunnanhallitus päätti nimetä Leena Jäntin uudeksi jäseneksi Marja-Leena Kulmalan tilalle Roselius-säätiön valtuuskuntaan toimikaudeksi 2015-2016.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

209 § Heino Mika, eron myöntäminen rakennuslautakunnan jäsenen tehtävästä, Hanelius Arto, eron myöntäminen rakennuslautakunnan puheenjohtajan tehtävästä ja lautakunnan täydennysvaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Mika Heinolle eron rakennuslautakunnan jäsenen tehtävästä, suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi, myöntää Arto Haneliukselle eron rakennuslautakunnan puheenjohtajan tehtävästä ja valita jäseneksi valituista lautakunnalle puheenjohtajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

210 § Sulan osayleiskaava, ehdotus

Mika Mäki-Kuhna esitti Päivö Kuusiston ja Pasi Huuhtasen kannattamina, että päätökseen lisätään, että Tuusulan Itäväylän etelä- ja itäpuolisen alueen maankäyttöä on tarpeen tarkastella uudelleen siinä yhteydessä, kun Rykmentinpuiston osayleiskaavassa vahvistamatta jätettyjen alueiden maankäyttöä suunnitellaan ja siitä tehdään päätöksiä. Alueet muodostavat Itäväylän varressa sellaisen toiminnallisen kokonaisuuden, jota koskevia maankäyttöratkaisuja on mielekästä arvioida kokonaisuutena ennen alueen asemakaavoituksen käynnistämistä. Äänin 8-3 kunnanhallitus päätti liittää em. lisäyksen päätökseen.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä osayleiskaavaehdotuksesta 15.4.2014 annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin annetut vastineet (liite 21 b), asettaa Sulan osayleiskaavaehdotuksen 22.4.2015 MRA 19 §:n mukaisesti nähtäville ja pyytää osayleiskaavaehdotuksesta tarvittavat lausunnot.

Tuija Reinikainen jätti eriävän mielipiteen.

211 § Klaukkalan osayleiskaavaehdotus, lausunto

Kunnanhallitus päätti antaa esityslistan mukaisen lausunnon Klaukkalan osayleiskaavaehdotuksesta.

212 § Vallun työpaikka-alue asemakaava ja asemakaavan muutos

Kunnanhallitus päätti hyväksyä laaditun Vallun työpaikka-alueen asemakaavan ja asemakaavamuutoksen ja hyväksyä lausuntoihin laaditut vastineet.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Vallun työpaikka-alueen asemakaavan ja asemakaavamuutoksen.

213 § Kuntakehityksen tehtäväjärjestelyt ja nimikemuutokset

Kunnanhallitus päätti, että projektikehittäjän nimike muutetaan elinkeinopäälliköksi, matkailusihteerin nimike muutetaan elinkeino- ja matkailusihteeriksi (määräaikainen tehtävä 31.12.2017 saakka) ja toimistosihteerin nimike muutetaan maankäyttösuunnittelijaksi (määräaikainen muutos 31.12.2017 saakka).

Kunnanhallitus päätti, että asiaa harkitaan kokonaisuutena uudelleen v. 2018 talousarviota valmisteltaessa, kun määräaikaisuudet ovat päättymässä.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että projektiasiamiehen nimike muutetaan maankäyttöasiantuntijaksi.

214 § Peltokaaren kaava-alueen melueste

Kunnanhallitus päätti antaa Peltokaaren kaava-alueen meluesteen rakentamisen TelaSteel Oy:lle 2 086 400 euron hintaan (alv 0 %).

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa ja oikeuttaa teknisen johtajan allekirjoittamaan urakkasopimuksen.

215 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

216 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

218 § Tilinpäätös 2014

Kunnanhallitus päätti hyväksyä ja allekirjoittaa tilinpäätöksen ja toimittaa sen tilintarkastajan ja tarkastuslautakunnan käsiteltäväksi.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä, että tilinpäätöksen liitetietoja voidaan täydentää ja tekstissä tai laskelmissa mahdollisesti havaitut ei-olennaiset virheet korjata.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanjohtajan antamaan tilintarkastajalle vuoden 2014 tilinpäätöstä koskevan vahvistusilmoituskirjeen.

Kunnanhallitus päätti saattaa tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen valtuuston käsiteltäväksi.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että tilikauden tulos 1 336 638,00 euroa käsitellään siten, että poistoeroa puretaan uimahallin poistoa vastaavasti 281 080,56 euroa.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että vuokra-asuntorahastoon siirretään kunnan rahastolle maksama korko 5 885,91 euroa, mutta ei myytyjen asunto-osakkeiden kauppahintaa.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että tilivuoden 2014 ylijäämä 1 611 832,65 euroa kirjataan omaan pääomaan tilikauden yli/alijäämätilille.

 

Esityslista

 

Takaisin