Päätöstiedote 25.5.2015: Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä

25.05.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

253 § Osavuosikatsaus 1.1.-30.4.2015 ja talousarvion 2015 muuttaminen

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi kuntakehityslautakunnan päätöksen 20.5.2015 § 66 ja merkitä tiedoksi osavuosikatsauksen 1.1.-30.4.2015.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää muuttaa vuoden 2015 talousarviota ja hyväksyy esitetyt määrärahamuutokset.

254 § Kunnanhallituksen alaisten tulosyksiköiden käyttösuunnitelmien seuranta ajalla 1.1.-30.4.2015

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistan liitteen mukaisen alaistensa tulosyksiköiden käyttösuunnitelmien seurannan ajalla 1.1.-30.4.2015.

255 § Valtuuston alaisen 17-jäsenisen toimikunnan raportti

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä 17-jäsenisen toimikunnan loppuraportin tiedoksi. 

256 § Vuoden 2015 talousarvion sopeuttamistoimenpiteet, tuotannollisista ja taloudellisista syistä tehtävät irtisanomiset

Päivö Kuusisto esitti Aila Koivusen ja Ilkka Seppälän kannattamina, että esitys hylätään.

Äänin 8-3 kunnanhallitus päätti irtisanoa esityslistan liitteestä ilmenevissä tehtävissä olevat henkilöt, yhteensä yhdeksän henkilöä.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa henkilöstöjohtajan toimittamaan irtisanottaville irtisanomisilmoitukset ja päättämään työntekovelvollisuudesta irtisanomisaikana.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

257 § Hallintosäännön muuttaminen

Kunnanhallitus päätti ottaa asian valtuuston 8.6.2015 pidettävän kokouksen esityslistalle ja tehdä ehdotuksensa valtuustolle 1.6.2015 pidettävässä kokouksessa.

258 § Kiinteistö Oy Kerava-Tuusulan paloasema, omavelkainen takaus

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää antaa enintään 6 000 000 euron omavelkaisen takauksen Kiinteistö Oy Kerava-Tuusulan paloaseman enintään10 000 000 euron pitkäaikaisen lainalle seuraavin ehdoin:

- Lainanantaja Stadshypotek AB, Suomen sivukonttoritoiminta

- Tuusulan kunnan osuus taattavan lainan pääomasta on 60 % ja Keravan kaupungin 40 %. Tuusulan ja Keravan takaussitoumukset ovat ehdoiltaan yhteneväiset.

- Taattavan lainan määrä täsmentyy hankkeen suunnittelun ja rakentamisen edistymisen myötä. Laina voidaan nostaa useammassa erässä.

- Taattavan lainan laina-aika 30 vuotta, lyhennysohjelma tasalyhennyksin 30 vuoden laina-ajan mukaan.

- Korko kiinteä 10 vuotta (korkoindikaatio 1,23 % p.a. perustuen 13.3.2015 klo 13.00 markkinatilanteeseen, lopullinen korkotaso määräytyy lainan nostohetken mukaan). Lainan järjestelypalkkio 3 500 euroa.

- Tuusulan kunta ja Keravan kaupunki perivät takauksestaan takausprovisiota 0,2 % p.a.

- Yhtiöltä ei edellytetä vastavakuuksia. Kuitenkin takauksen antamisen edellytyksenä on, että Yhtiö antaa sitoumuksen Tuusulalle ja Keravalle olla panttaamatta omaisuuttaan nykyisten tai tulevien vastuidensa vakuudeksi kolmansille osapuolille.

- Oikeutetaan kunnansihteeri päättämään takauksen tarkemmat ehdot

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää antaa enintään 120 000 euron omavelkaisen takauksen Kiinteistö Oy Kerava-Tuusulan paloaseman 200 000 euron luotolliselle tililimiitille seuraavin ehdoin:

- Tililimiitin myöntäjä Handelsbanken AB, suomen sivukonttoritoiminta

- Tuusulan kunnan osuus taattavan lainan pääomasta on 60 % ja Keravan kaupungin 40 %. Tuusulan ja Keravan takaussitoumukset ovat ehdoiltaan yhteneväiset

- Taattava tililimiitti on voimassa toistaiseksi

- Korko euribor 3 kk + 0,45 % p.a. (käytetystä luoton määrästä). Limiittiprovisio 0,20 % p.a. (peritään koko limiitin määrästä)

- Tuusulan kunta ja Keravan kaupunki perivät takauksestaan takausprovisiota 0,2 % p.a. Takausprovisio lasketaan tililimiitin kokonaismäärän (200 000 euroa) mukaan

- oikeutetaan kunnan kunnansihteeri päättämään takauksen tarkemmat ehdot.

259 § Kiertokapula Oy:n sääntömääräinen kokous

Kunnanhallitus päätti nimetä Jorma Sulanderin (varajäsen Jere Pulska) ja

Päivi Tikan (varajäsen Laura Peussa) ehdokkaiksi Kiertokapula Oy:n hallintoneuvostoon ja Sari Vilenin (varajäsen Outi Nuottimäki) ehdokkaaksi hallitukseen.

Lisäksi kunnanhallitus päätti antaa muut mahdolliset ohjeet yhtiökokous- ja kevätkokousedustajille.

260 § Maantiekylä II, asemakaava ja asemakaavan muutos

Kunnanhallitus päätti hyväksyä laaditun asemakaavan ja asemakaavan muutoksen sekä muistutuksiin ja lausuntoihin laaditut vastineet.

Kunnanhallitus päätti, että myöhässä oleva Finavian lausunto lisätään kaavamateriaaliin vastineella "Lausunnossa ehdotetut määräykset lisätään kaavamääräyksiksi. Asiasta on sovittu maanomistajan kanssa." T-korttelialueen kaavamääräystä ja kaavaselostusta tämän osalta täydennetään ennen asian käsittelyä valtuustossa.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Maantiekylä II -asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

261 § Perttulan osayleiskaavaehdotus, lausunto

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan kunnalla ei ole lausuttavaa Perttulan osayleiskaavaehdotuksesta.

262 § Helsingin seudun maankäyttösuunnitelman (MASU 2050), asuntostrategian (ASTRA 2025) ja liikennejärjestelmäsuunnitelman (HLJ 2015) hyväksyminen

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä KUUMA-johtokunnan päätöksen 16.4.2015 § 20 mukaisesti HSL:n hallituksen liikennejärjestelmäpäätöksen (3.3.2015, § 32) ja hyväksyy KUUMA-johtokunnan päätöksen 16.2015 § 20 mukaisesti MASU 2050- ja ASTRA 2025 -suunnitelmat (24.3.2015, § 3).

263 § Atiye Minna, valitus viranhaltijapäätöksestä 9/2014 koskien terveyskeskuspsykologin valintaa, soten lausunto ja kunnanhallituksen selitys HHO:lle

Kunnanhallitus päätti toimittaa sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunnon pyydettyine asiakirjoineen Helsingin hallinto-oikeudelle ko. valitusasiassa ja omana selityksenään yhtyä sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunnossa esitettyyn ja esittää, että valitus perusteettomana hylätään.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

264 § Sosiaali- ja terveystoimialan palveluorganisaation vahvistamiseen liittyvät henkilöstömuutokset

Kunnanhallitus päätti muuttaa virkanimikkeitä seuraavasti

- sosiaalipalveluiden tulosalueen esimiehenä toimivan sosiaalityön päällikön nimike muutetaan sosiaalipalvelujen päällikön nimikkeeksi

- vanhus- ja vammaispalveluiden tulosalueen esimiehenä toimivan koti- ja laitoshoidon päällikön nimike muutetaan vanhus- ja vammaispalvelujen päällikön nimikkeeksi

- sosiaalipalveluiden tulosalueen vastaavan ohjaajan (Kotoranta) nimike muutetaan johtavan sosiaalityöntekijän nimikkeeksi

- sosiaalipalveluiden tulosalueen perhetukikeskuksen johtajan nimike muutetaan johtavan sosiaalityöntekijän nimikkeeksi

Lisäksi kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää vanhus- ja vammaispalveluiden tulosalueella lakkauttaa Tuuskodon hoivapalveluiden osastonhoitajan viran ja perustaa vanhuspalveluiden päällikön viran.

265 § Tuusulanjoentien silta, urakoitsijan valinta

Kunnanhallitus päätti antaa Tuusulanjoentien sillan rakentamisen Graniittirakennus Kallio Oy:lle 1 991 000 euron hintaan (alv 0 %).

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa ja oikeuttaa teknisen johtajan allekirjoittamaan urakkasopimuksen.

266 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

267 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Esityslista

Takaisin