Tuusulan kunnanhallitus tutustui Kankaan aluerakentamiskohteeseen Jyväskylässä

12.06.2015

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui seminaariin 11.-12.6. Jyväskylään. Kunnanhallitus paneutui talousasioihin ja valmistautui ensi viikolla tehtävään talousarviokehyksen päätökseen. Lisäksi seminaariväki tutustui Kankaan alueeseen, joka on suunnitteilla oleva jyväskyläläinen aluerakentamiskohde. 

Tuusulan kunnanhallitus päättää ensi vuoden talousarviokehyksestä 15. kesäkuuta. Talousarvioraamissa ensi vuoden tulos on arvioitu noin 4 milj. euroa alijäämäiseksi.

- Valtionosuudet ja veroennuste täsmentyvät vielä syksyn aikana. Tuusulan bruttoinvestointien taso on nousemassa yli 30 miljoonaan euroon ja kunnan velkamäärä on kasvamassa, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen. 

Ensi vuoden talousarvion valmisteluun paneuduttiin tilannekuvan kautta. Tilannekuva on juuri käyttöönotettu työkalu, jonka avulla seurataan Tuusulan kehitystä. Tuusulassa ollaan myös ottamassa käyttöön pitkän aikavälin tiekarttaa, jonka avulla suunnitellaan ja priorisoidaan isoja tulevaisuuden hankkeita. Lisäksi valmistellaan hankesalkkua nopeampitahtisen projektimaisen työskentelytavan kehittämiseksi.

Uudet toimintamallit esillä seminaarissa

Ensi vuoden aikana vauhditetaan rakenteellisia muutoksia ja uudistetaan toimintatapoja. Erityisesti satsataan kuntalaisten sähköisiin palveluihin, ennaltaehkäiseviin toimintaan ja palvelusetelin käyttöönottoon. Myös vetovoimaa kasvattavia kehittämishankkeita esim. liikekeskusta ja asuntomessuja viedään eteenpäin.

Seminaarissa esiteltiin myös Tuusulan lukion konseptisuunnitelmaa. Lukiokonseptia on rakennettu uudella tavalla palvelumuotoilun keinoin ja sen suunnitteluun on osallistunut opettajia, opiskelijoita ja paikallisia yhdistyksiä. Kampusajatukseen perustuvaa ja keskustaan sijoittuvaa monimuototilaa käyttäisivät Tuusulan lukion lisäksi useat toimijat. Samassa yhteydessä keskusteltiin lukio-opetuksen järjestämisestä.

Hallitusohjelman vaikutukset puhuttivat seminaarissa

Tuusulan kunnanhallitus keskusteli uuden hallituksen ohjelmasta. Kuntien kannalta keskeisiä muutoksia ovat sote-uudistus ja norminpurkutalkoot. Hallitusohjelman mukaan kuntien tehtäviä ei lisätä vaalikaudella, vaan kustannuksia vähennetään velvoitteita purkamalla. Kuntien valtionosuusjärjestelmän uudistus jatkuu. Hallitusohjelmassa korostetaan kuntien roolia alueensa elinvoiman kehittämisessä.

Jyväskylän Kankaan alue tutustumiskohteena

Toisena seminaaripäivänä tutustuttiin Jyväskylän Kankaan aluerakentamiskohteeseen. - Kankaan alueelta haettiin vinkkejä Tuusulan omaan aluerakentamiskohteeseen Rykmentinpuistoon, toteaa Kervinen.

Kankaan alue sijaitsee Tuusulan Rykmentinpuiston tavoin keskustan kupeessa. Entisellä teollisuusalueella on käynnissä useita kehittämishankkeita, joista voidaan saada ideoita myös Rykmentinpuiston kehittämiseen. Kankaan alueeseen tutustuminen on jatkoa valtuustoseminaarissa käynnistyneeseen aluerakentamiskohde-esittelyyn, jolloin perehdyttiin Tampereen Vuoreksen alueeseen.

Kunnanhallituksen seminaariin osallistui kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajisto, valtuustoryhmien puheenjohtajia, lautakuntien puheenjohtajia ja viranhaltijoita.

 

Jyväskylän Kankaan alue

Rykmentinpuisto

Takaisin