Luonnosta matkailuliiketoimintaa ja hyvinvointia -koulutus 21.-22.10 ja 3.11.2015

16.09.2015

Lahden ammattikorkeakoulu koordinoi osana Outdoors Finland -kehittämisohjelmaa (2009-2014) luonto- ja reitistökohteiden (pyöräily, vaellus ja melonta) kokonaisvaltaisen kehittämis- ja monikanavaisen viestinnän mallin. Nyt toteutamme siihen kuuluvan koulutuksen tukemaan mahdollisesti käynnistyvää Outdoors Finland -kansallista kehittämisohjelmaa. 

Koulutuksessa käsitellään luontoa matkailun toimintaympäristönä, reittien ja luontokohteiden käyttäjälähtöisyyden ja luontokohteen ns. monikanavaisen viestinnän kehittämistä.  Lyhyetkin reitit, nuotiopaikat ja juoksupolut voivat olla suuria elämyksiä kun ne on suunniteltu elämyksen näkökulmasta ja yritykset ja muut organisaatiot hyödyntävät niitä tuotteistamisessa ja viestinnässä.

Käyttäjälähtöisyys sisältää esim. retkeilyreittien ja luontokohteiden muotoilun käyttäjän näkökulmasta -oli hän sitten paikallinen asiakas tai matkailija, digitaalisen luontoelämyksen rakentamisen ja reitin laadun. Monikanavainen viestintä sisältää eri osapuolien - yritysten, kunnan ja kolmannen sektorin -viestinnän sekä viestinnän eri muodoissa -älypuhelimessa, verkossa ja esim. GPS -laitteissa. Koulutus tähtää siihen, että eri toimijat osaavat hyödyntää luontoympäristöä yhteistyössä suunnitelmallisesti, tuloksellisesti  ja kestävän kehityksen ehtoja noudattaen. Erityistä huomioita on kiinnitetty digitaaliseen kommunikaatioon ja miten esim. tukea kävijöiden tekemää viestintää reiteillä ja kohteissa.

 

Koulutukseen voi ilmoittautua tästä linkistä.

Takaisin