Tuusula ei jatka kuntaliitosselvitystä - valtuusto esittää tiiviimpää kuntayhteistyötä naapurikuntien kanssa

21.09.2015

Tuusulan valtuusto päätti, että kunta irtautuu Keski-Uudenmaan kaupungin yhdistymisselvityksestä eikä se jatka yhdistymissopimusluonnoksen valmistelua. Yksimielinen päätös syntyi valtuuston kokouksessa 21.9. Samalla valtuusto esitti, että kuntayhteistyötä tulee tehostaa, jotta kuntalaisten asiointi olisi mahdollisimman sujuvaa yli kuntarajojen.

Tuusulan valtuusto ehdottaa Järvenpäälle ja Keravalle neuvottelujen käynnistämistä nykyistä tiiviimmästä kuntayhteistyöstä ja -organisaatioista. Valtuuston mukaan yhteistyötä voitaisiin tiivistää esimerkiksi teknisten palveluiden osalta, koulutuksessa ja päivähoidossa. Myös palveluverkon ja investointien suunnitteluun toivottiin lisää kuntien välistä yhteistyötä. Lisäksi valtuusto peräänkuulutti yhteistyötä myös muiden naapurikuntien kanssa seudun vetovoimaisuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi.

 - Tuusulan valtuusto esittää nyt tiiviimpää yhteistyötä naapurikuntien kanssa, kun Keski-Uudenmaan kuntaliitoshanke kariutui. Keskisellä Uudellamaalla asuvien kuntalaisten ja tänne sijoittuneiden yritysten asiointi tulisi olla mahdollisimman sujuvaa kuntarajoista huolimatta, Tuusulan valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg summaa.

Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisselvitys käynnistyi kesäkuussa 2013. Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen loppuraportti päivitettiin kesällä mukana olleiden viiden kunnan tiedoilla. Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula ovat ottaneet kantaa Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitykseen syyskuun aikana.

 

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys

Takaisin