Tuusulan kunnanhallituksen päätöksiä 28.9.2015

28.09.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

390 § Valtuuston 21.9.2015 pidetyn kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano

Kunnanhallitus päätti todeta KunL 56 §:n mukaisesti valtuuston 21.9.2015 pidetyn kokouksen päätösten syntyneen laillisessa järjestyksessä ja olevan täytäntöönpanokelpoisia. 

391 § Osavuosikatsaus 1.1.-31.8.2015 ja talousarvion 2015 muuttaminen 

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi osavuosikatsauksen 1.1.-31.8.2015.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää muuttaa vuoden 2015 talousarviota ja hyväksyy esitetyt määrärahamuutokset ja korottaa talousjohtajalle myönnettyä lyhytaikaisen rahoituksen käyttöoikeutta 50 milj. eurosta enintään 60 milj. euroon. Mahdollisesti nostettava uusi pitkäaikainen laina pienentää täysimääräisesti 60 milj. euron lyhytaikaisen rahoituksen käyttöoikeutta.

392 § Kunnanhallituksen alaisten tulosyksiköiden käyttösuunnitelmien seuranta ajalla 1.1.-31.8.2015

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistan liitteen mukaisen alaistensa tulosyksiköiden käyttösuunnitelmien seurannan ajalla 1.1.-31.8.2015.

393 § Arviointikertomus vuodelta 2014, vastaukset arviointikertomuksessa esitettyihin huomioihin

Kunnanhallitus päätti merkitä annetut selvitykset tiedoksi ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää merkitä annetut selvitykset tiedoksi.

394 § Kunnan johtamisjärjestelmän kehittäminen, poliittisen johtamisjärjestelmän kytkentä uudistettuun operatiiviseen johtamisjärjestelmään

Kunnanhallitus päätti ottaa asian valtuuston 12.10.2015 pidettävän kokouksen esityslistalle ja tehdä asiaa koskevan päätösehdotuksen 5.10.2015 pidettävässä kokouksessaan.

395 § Teknisen toimen ja kuntakehityksen fuusiona syntyvän uuden toimialan rakenne ja johtamisen linjaukset

Kunnanhallitus päätti ottaa asian valtuuston 12.10.2015 pidettävän kokouksen esityslistalle ja tehdä asiaa koskevan päätösehdotuksen 5.10.2015 pidettävässä kokouksessaan.

396 § Puustellinmetsä, asemakaavaehdotus

Kunnanhallitus päätti hyväksyä laaditun Puustellinmetsän asemakaavaehdotuksen ja laaditut vastineet mielipiteistä ja lausunnoista ja asettaa asemakaavaehdotuksen MRA 27 §:n mukaisesti nähtäville muistutusten ja lausuntojen esittämistä varten.

397 § Kulomäentie II, työpaikka-alue, asemakaava

Kunnanhallitus päätti hyväksyä laaditun Kulomäentie II työpaikka-alueen asemakaavan, hyväksyä lausuntoihin laaditut vastineet ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Kulomäentie II työpaikka-alueen asemakaavan.

398 § Vallun työpaikka-alue asemakaava ja asemakaavan muutos

Kunnanhallitus päätti hyväksyä laaditun Vallun työpaikka-alueen asemakaavan ja asemakaavamuutoksen, hyväksyä lausuntoihin laaditut vastineet ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Vallun työpaikka-alueen asemakaavan ja asemakaavamuutoksen.

399 § Liikenne- ja viestintäministeriön päätös junien ostoliikenteen muutoksista maaliskuussa 2016, Tuusulan kunnan kannanotto

Kunnanhallitus päätti antaa LVM:n ja VR Groupin tiedotteesta 15.9.2015 seuraavan lausunnon:

Tuusulan kunta vastustaa päätöstä lopettaa junien pysähtyminen Nuppulinnan ja Purolan asemilla.

Tuusulan kunta ei voi hyväksyä päätöstä, jolla henkilöliikenteen keskeistä palvelua supistetaan suunnittelematta ja esittämättä joukkoliikenteen käyttäjille korvaavaa palvelua.

Mikäli päätös toteutetaan, tulee siihen sisällyttää Nuppulinnasta ja Purolasta poistuvan junatarjonnan korvaava linja-autotarjonta vähintään Jokelan ja Järvenpään välillä. Linja-autoliikenteen junakorvausvuorojen aikataulut on sovitettava juna-aikatauluihin, junalippujen tulee kelvata maksuvälineinä näissä linja-autovuoroissa ja junakorvausvuorot tulee voida käynnistää samanaikaisesti junaliikenteen muutosten kanssa. Junakorvausvuorot tulee suunnitella toteutettavaksi muulla kuin Tuusulan kunnan rahoituksella tai osana Uudenmaan ELY-keskuksen nykyistä joukkoliikennerahoitusta. Junavuoroja korvaavan linja-autoliikenteen suunnitelma tulee tehdä syys-marraskuun 2015 aikana, jotta liikenne on järjestettävissä junien pysähtymisen päättyessä. Purolan ja Nuppulinnan joukkoliikennepalveluun ei saa tulla katkoksia. Junaliikennettä korvaavista suunnitelluista linja-autoliikennevuoroista tulee pyytää lausunnot sekä Uudenmaan ELY-keskukselta että Tuusulan kunnalta.

Tuusulan kunta vaatii, että junien pysähtymistä Jokelassa tulee lisätä. Tuusulan kunta edellyttääkin, että pääradan tunnuksettomat ruuhkajunavuorot toteutetaan siten, että ne pysähtyvät jatkossa myös Jokelassa.

Tuusulan kunta vaatii, ettei vuosia 2016-2019 koskeva sopimus junaliikenteestä saa vaikuttaa pääradan lisäraiteiden suunnitteluun ja asemien tarpeen tarkasteluun. Nuppulinnan ja Purolan asemat tulee sisältyä paitsi yleis- ja ratasuunnitelmiin, myös radan toteutukseen, jotta asemat on tulevaisuudessa helppo ottaa uudelleen käyttöön.

400 § Paketo Oy, hakemus ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamiseksi, lausunto

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi Paketo Oy:n hakemuksen ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamiseksi ja antaa esityslistan perusteluosan mukaisen lausunnon aluehallintovirastolle toimitettavaksi.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

401 § Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä, talousarvioehdotus 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018, lausunto

Kunnanhallitus päätti antaa esityslistan perustelutekstin mukaisen lausunnon Tuusulan Seudun Vesilaitoskuntayhtymän talousarvioehdotuksesta vuodelle 2016 ja taloussuunnitelmasta vuosille 2017-2018.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän pykälän osalta välittömästi kokouksessa.

402 § Uudenmaan maakuntaparlamentti 12.-14.11.2015, osallistujien valinta

Kunnanhallitus päätti määrätä kunnanjohtaja Hannu Joensivun osallistumaan Uudenmaan maakuntaparlamenttiin 12.-14.11.2015.

Kunnanhallitus päätti valita Timo Huhtaluoman, Pasi Huuhtasen, Päivö Kuusiston, Arto Lindbergin, Karita Mäensivun, Jani Peltosen, Jussi Salosen ja Veikko Seunan edustajiksi ko. tilaisuuteen.

403 § Itsenäisyyspäivän 6.12.2015 tilaisuudet, edustajien valinta

Kunnanhallitus päätti nimetä valtuuston puheenjohtaja Arto Lindbergin, kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervisen ja kunnanjohtaja Hannu Joensivun seppeleenlaskijoiksi Etelä-Tuusulaan, Kari Frimanin ja Kyösti Lehtosen seppeleenlaskijoiksi Kellokoskelle, Lauri Untamon puhujaksi Kirkkopuistoon, Arto Lindbergin päiväjuhlan tervehdyssanojen esittäjäksi ja Jussi Salosen päiväjuhlan juhlapuhujaksi.

404 § Reinikkala Vesa, luottamustoimen päättyminen ja rakennuslautakunnan jäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta Vesa Reinikkalan jäsenyyden rakennuslautakunnassa päättyneeksi ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

405 § Reinikkala Vesa, luottamustoimen päättyminen ja liikuntalautakunnan varajäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta Vesa Reinikkalan varajäsenyyden liikuntalautakunnassa päättyneeksi ja valita Reinikkalan tilalle uuden varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

406 § Reinikkala Vesa, luottamustoimen päättyminen ja kiinteistötoimitusten uskotun miehen valinta

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää todeta, että Vesa Reinikkalan luottamustoimi kiinteistötoimitusten uskottuna miehenä on päättynyt ja valita Vesa Reinikkalan tilalle uuden kiinteistötoimitusten uskotun miehen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

407 § Hellgren Terttu, luottamustoimesta eroaminen ja kuntakehityslautakunnan varajäsenen vaali

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää Terttu Hellgrenille eron kuntakehityslautakunnan varajäsenen tehtävästä ja suorittaa täydennysvaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

408 § Piiroinen Essi, eron myöntäminen Jokelan kehittämistoimikunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valinta

Kunnanhallitus päätti myöntää Essi Piiroiselle eron Jokelan kehittämistoimikunnan jäsenyydestä ja valita hänen tilalleen uudeksi jäseneksi Sanna Kaisa Spoofin jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

409 § Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Tuusulaan, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistan perusteluosassa olevan vastauksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Seppo Noron ym. 31.8.2015 § 113 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

410 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

411 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

Takaisin