Kunnanhallituksen päätöksiä 2.11.2015

02.11.2015

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

468 § Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2016-2020

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle ja jatkaa asian käsittelyä 4.11. pidettävässä kokouksessa.

469 § Veroprosenttien määrääminen vuodelle 2016

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä kunnan veroperusteet vuodelle 2016 seuraavasti:

tuloveroprosentti: 19,50

kiinteistöveroprosentit

- Yleinen kiinteistövero: 0,80

- Vakituinen asuinrakennus: 0,37

- Muu asuinrakennus: 0,80

- Rakentamaton rakennuspaikka: 2,30

- Yleishyödyllinen yhteisö: 0,65

470 § Asukkaiden valintaa arava- ja korkotukivuokra-asuntoihin koskeva asetusmuutos, lausunto ympäristöministeriölle

Kunnanhallitus päätti antaa ympäristöministeriölle esityslistalla olevan lausunnon asukkaiden valintaa arava- ja korkotukivuokra-asuntoihin koskevasta asetusmuutoksesta.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

471 § Maankäyttö- ja rakennuslain muuttaminen ja kevennettyjen rakentamis- ja kaavamääräysten kokeilusta annetun lain 3 §:n kumoaminen, luonnos hallituksen esitykseksi, lausunto ympäristöministeriölle

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi lausuntopyynnön ja luonnoksen hallituksen esitykseksi eduskunnalle maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta ja kevennettyjen rakentamis- ja kaavamääräysten kokeilusta annetun lain 3 §:n kumoamisesta ja antaa esityslistan perusteluosan mukaisen lausunnon.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

472 § Rykmentinpuiston alueella sijaitsevasta lämpövoimalasta "ulkogalleria", aloite

Sanna Kervinen esitti Ilkka Seppälän kannattamana, että kunta ei tee vuokrasopimusta lämpökeskuksesta. Äänin 8-3 kunnanhallitus päätti hyväksyä pohjaesityksen.

Kunnanhallitus päätti antaa maankäyttöpäällikön tehtäväksi solmia lämpökeskusta koskeva määräaikainen vuokrasopimus esityslistan liitteenä olevan luonnoksen mukaisesti kuitenkin niin, että sopimus on voimassa korkeintaan yhden vuoden ajan yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa maankäyttöpäällikön tekemään vuokrasopimusluonnokseen teknisluonteisia tarkistuksia kuten lisäämään vuokra-alueen pinta-alan ja tarkentamaan kohdassa 5.4 esitettyä arvonlisäveron määräytymisperustetta.

Kunnanhallitus päätti, että vuokrasopimus puretaan, mikäli valtuusto ei myönnä vuoden 2016 talousarviossa määrärahaa lämpökeskuksen käyttömahdollisuuksien selvittämistä (esim. suunniteltu Aalto-yliopiston kurssi keväällä) varten, ja että tästä asiasta päätetään erillisenä pykälänä talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan kunta ottaa vastattavakseen rakennuksen turvallisuuden varmistavista välttämättömistä suojaustoimenpiteistä vuokrasopimusluonnoksen 9.2 -kohdan mukaisesti em. vuokrasopimuksen voimassaolon ajaksi ja antaa toimenpiteiden suorittamisen tilakeskuksen tehtäväksi.

Kunnanhallitus päätti edellyttää, että vuokranantaja teettää viipymättä kohdan vuokrasopimusluonnoksen kohdassa 9.3 kuvattujen vastuiden määrittämiseksi alueen maaperän ja pohjaveden pilaantumista koskevan selvityksen tai sopimuksen ao. kohtaa muutetaan siten, että käy selväksi, ettei tällaisia vastuita voi syntyä kunnan tarkoittamasta toiminnasta (suojaustoimenpiteet ja rakennuksen käytön suunnittelu).

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa Jussi Salosen 11.5.2015 § 78 esittämän Tuusulan puolesta -valtuustoryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

473 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

474 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.


Esityslista 

Takaisin