Hetzner rakentaa datakeskuksen Tuusulaan

10.12.2015

Saksalainen datakeskuspalveluita tarjoava Hetzner Online GmbH investoi uuteen datakeskukseen Tuusulassa. Valinnassa painoivat erityisesti Suomen kilpailukykyinen energian hintataso sekä energian toimitusvarmuus. Projekti alkaa keväällä 2016. 

Hetzner on päättänyt sijoittaa uuden datakeskuksen Suomeen. Valinnassa painoivat muun muassa ilmaston sopivuus, maantieteellinen läheisyys Itä-Euroopan verkkotoimijoihin sekä erinomainen sijainti Venäjän ja Euroopan välissä. Hetzner ilmoitti jo aiemmin tämän vuoden huhtikuussa investoivansa uuteen rakenteillaolevaan Itämerikaapelin Helsingistä Rostockiin verkko- ja tietoliikenneyhtiö Cinian kanssa.

”Yksi merkittävimmistä syistä sijoittaa datakeskus Suomeen oli energian hinta, joka on merkittävästi alempi kuin Saksassa. Energian hinta on merkittävä kilpailutekijä runsaasti sähköä kuluttavassa datakeskusliiketoiminnassa. Myös sujuva yhteistyö Tuusulan kunnan ja Finpron Invest in Finlandin kanssa auttoivat päätöksen tekemisessä”, kertoo Hetzner Onlinen perustaja ja toimitusjohtaja Martin Hetzner.

Kartoitettuaan yli 20 potentiaalista sijoituspaikkaa Suomessa yhtiö valitsi datakeskuspaikakseen Tuusulan. Päätöksen taustalla vaikuttivat alueen nopeat kuituverkkoyhteydet ja hyvät liikenneyhteydet sekä tarjolla olleen 150 000 neliön tontin riittävä koko. Lisäksi alue on tarpeeksi kaukana merenrannasta, jolloin datakeskuksen laitteistot eivät ole alttiita ilman liialliselle suolapitoisuudelle. Tontin kauppakirja, arvoltaan 4,9 miljoonaa euroa, allekirjoitettiin Hetzner Finland Oy:n ja Tuusulan kunnan välillä 9. joulukuuta.

“Olemme erittäin tyytyväisiä Hetznerin päätöksestä rakentaa datakeskus Tuusulaan. Rakennusvaiheessa tämän kaltainen investointi työllistää tyypillisesti noin 200-300 henkilötyövuotta ensi vuodesta alkaen. Pysyviä työpaikkoja odotetaan syntyvän noin 40-80. Tämä on tärkeä kehitysaskel paikalliselle liiketoiminnalle. Lisäksi tämä tekee koko pääkaupunkiseudusta entistäkin houkuttelevamman investointikohteen”, kertoo Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu

”Tämän mittakaavan investointi on tyypillisesti 100-200 miljoonaa euroa ensimmäisten 5-7 vuoden aikana. Viimeisten viiden vuoden aikana olemme onnistuneet hankkimaan noin kahden miljardin euron arvosta datakeskusinvestointeja Suomeen. Suorien työllisyysvaikutusten lisäksi datakeskusten vaikutus Suomen bruttokansantuotteeseen on merkittävä, sillä ne kehittävät paikallista liiketoimintaa kerryttäen verotuloja ulkoisten palveluiden ja alihankintojen myötä. Hetznerin investointi on hieno osoitus Suomen vahvasta kilpailukyvystä maailman datakeskuskilpailussa. Investointi on hieno esimerkki Suomen investointiekosysteemistä, missä kansallinen ja paikallinen yhteistyö toimii erinomaisesti”, kertoo Finpron Invest in Finlandin datakeskustoiminnon johtaja Alpo Akujärvi.

”Olemme iloisia, että Hetznerin projekti ottaa seuraavan merkittävän askeleen Suomessa. Yhtiö on jo investoinut Cinian C-Lion1 Itämerikaapeliin, joka auttaa nyt myös jatkamaan uuden Euroopan laajuisen datakeskuskonseptin muotoutumisessa”, toteaa Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

 

Investointiratkaisulla luodaan lukuisia työpaikkoja erityisesti it-asiantuntijoille, sähköalan asiantuntijoille ja ohjelmistokehittäjille. Lisätietoa on saatavilla osoitteesta jobs.hetzner.com.

Datakeskus

Kuva 1: Ilmakuvassa Hetzner Onlinen datakeskus Saksan Falkensteinissa. 

 

Kulomäentie II

Kuva 2: Datakeskuksen sijainti.

Press release 10.12.2015 in English

Presseinformation 10.12.2015 auf Deutsch

Lue lisää datakeskushankkeesta: 

Hetzner Online GmbH

Invest in Finland

Team Finland

Työ- ja elinkeinoministeriö

Cinia


Invest in Finland
on palvelu- ja asiantuntijaorganisaatio, joka hankkii ulkomaisia yrityksiä Suomeen. Se on työ- ja elinkeinoministeriön alainen ja rahoittama yksikkö, jonka toiminnan tavoitteena on vahvistaa osaamiskeskittymiä, lisätä työllisyyttä ja yritysten kansainvälistymistä. Invest in Finland on osa Finproa.

Baijerissa toimiva perheyhtiö Hetzner Online GmbH on saksalainen datakeskuspalveluita erityisesti pienille ja keskisuurille yritykselle tarjoava digitaalisen talouden toimija. Yrityksellä on Saksassa kaksi suurta datakeskusta Nürnbergissä ja Falkensteinissa (Vogtland). Yhtiö on erittäin kannattava ja vakavarainen. Sillä on noin 90 000 asiakasta.

Takaisin