Kirjastokarnevaali Tuusulassa

Kirjastokarnevaali 2016

 

Tuusulan kirjastot ovat juhlistaneet Lainan päivää jo usean vuoden ajan Kirjastokarnevaalilla. Vuonna 2016 karnevaali on maanantaina 8.2. ja sen teemana on ILO ESIINTYÄ!

Pääkirjastossa karnevaalipäivän avaavat Paijalan koulun eskarit laulamalla englanninkielisiä lauluja. Illemmalla kaikki lapset ja lapsenmieliset pääsevät esiintymään yhdessä Lystileikin muskarin ja lastenmuusikko Niina Bellin tahdittamina. Tuusulan kansalaisopiston sanataidekoulun Tarinaveitikat-ryhmä toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan valmentavan sanataiteen opetukseen. Aikuisilla on mahdollisuus seurata Tuusulan kansalaisopiston luovan kirjoittamisen kurssin työskentelyä. Teatteri T:n M-ryhmä esittää kaksi pienoisnäytelmää ystävyydestä ja kiusaamisesta (Oikea puoli ja Läksyt tekemättä). Illan päätteeksi jumppataiturit Siiri ja Saara ottavat lavan haltuunsa. Kirjaston yläkerrassa voi tutustua paikallisuuteen Kehä III:n tällä puolen pelaamalla lautapeliä, joka on osa Keski-Uudellamaalla kiertävää Paikallistu! Get Local! -näyttelyä. Näyttelyn suunnittelija Harri Nyman on tavattavissa kirjastossa karnevaalipäivänä. Pääkirjaston karnevaalinappipajassa tehdään yhdessä rintanappeja niin kauan kuin nappeja riittää!

Jokelan kirjasto tarjoaa karnevaalipäivänä esiintymisen iloa taiteen kaikissa muodoissa: taidetta, käsitöitä, musiikkia, taikuutta, teatteria, laulua ja runonlausuntaa. Päivän aikana Antti Honkonen avaa valokuvanäyttelynsä, Lystileikin muskari viihdyttää perheen pienimpiä, Käsityökoulu Helmi opastaa poistokirja-askartelussa ja Joklaus-lausuntaryhmä lausuu runoja. Lisäksi Jokelassa esiintyvät Taikuri Valtteri, kirjastohiiri Hippu Riippinen, Joka-teatteri ja Jokelan kansalaisopiston laulajat.

Tuusulan Kirjaston Ystävät ry on palkinnut Vuoden Lainaajan vuodesta 1993 lähtien. Valinta tehdään vuorovuosina Tuusulan eri kirjastoissa, ja tänä vuonna on Jokelan vuoro.  Palkitsemistilaisuus on karnevaalipäivänä Jokelan kirjastossa.

Kellokosken kirjastossa voi pistäytyä koko päivän kestävässä runopajassa ja seuraamassa Taikuri Valtterin ja Kellokosken koulun 2C-luokan esiintymisiä. Pörröisempää kirjastoaiheista ohjelmaa Kellokoskella tarjoavat Lukukoira Eki ja kirjastohiiri Hippu Riippinen.

Kaikissa kirjastoissa on tarjolla kahvia, mehua ja ilmapalloja! Tervetuloa!

Tarkka karnevaaliaikataulu löytyy osoitteesta www.tuusula.fi/kirjastokarnevaali.

01.02.2016

Takaisin