Julkisten kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen -toiminta jatkuu - uusia kiinteistöjä ja ekotukikoulutettavia etsitään

29.01.2016

Julkisten kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen -hankkeessa on vuosina 2013 - 2015 koulutettu ekotukihenkilöitä parantamaan työpaikan energia-, materiaali- ja kustannustehokkuutta. Koulutettavia on pyritty löytämään sekä kiinteistön käyttäjistä että kiinteistöhuollosta. Ekotukihenkilöverkoston tavoitteena on luoda KUUMA-seudulle rakennusten energia- ja materiaalitehokkuuden parantamisesta pysyvä käytäntö. Hankkeeseen osallistuneiden kymmenen vertailukelpoisen pilottikiinteistön keskimääräinen energiansäästöaste oli vuonna 2014 noin 5-8 %. 

Hanketoiminta jatkuu vuonna 2016. Tavoitteena on laajentaa ekotukihenkilöverkostoa nykyisestä noin sadasta henkilöstä 200:een ja lisästä seurattavien kiinteistöjen määrää. Lisäksi tullaan kehittämään energiatehokkuusyhteistyötä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä KEUDAn sekä Mestaritoiminta Oy:n kanssa. KUUMA-johtokunta (2.12.2015/ 66 §) suosittelee seudun kunnille hankkeeseen osallistumista.

Uusia ekotukihenkilöitä ja kiinteistöjä etsitään kaikista KUUMA-kunnista (Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti). Sopivia kiinteistöjä ovat muun muassa paljon energiaa kuluttavat rakennukset sekä koulut ja päiväkodit, joiden ympäristökasvatusta ja opetustoimintaa hanke soveltuu hyvin tukemaan.

Ekotukikoulutusta annetaan vuosina 2016 - 2017 noin 4-5 kertaa puolipäiväisinä tilaisuuksina. Ensimmäinen koulutus on maalis-huhtikuussa. Kiinteistöjä myös tuetaan paikan päällä järjestettävissä tapaamisissa, ja lisäksi järjestetään tutustumiskäyntejä esimerkkikohteisiin. Osallistuminen hankkeeseen ja sen koulutuksiin on maksutonta.

Hankkeen toteuttamisesta vastaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskus yhteistyössä kuntien kanssa. Hankkeesta voi tiedustella lisää projektikoordinaattori Tapani Hänniseltä, puh. 040 314 4719, etunimi.sukunimi@tuusula.fi, ja tarvittaessa järjestetään myös asian esittelytilaisuuksia.

 

Hankeraportti 2013 - 2015 sekä työsuunnitelma vuodelle 2016 ovat luettavissa osoitteessa www.kuumailmasto.fi.

 

Takaisin