Tuusula sai vuoden 2020 Asuntomessut

16.03.2016

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on myöntänyt vuoden 2020 Asuntomessut Tuusulan kunnalle.

- Tuusulan esittämä messualue Rykmentinpuistossa sopii hyvin vuoden 2020 Asuntomessujen pitopaikaksi. Kaikkien aikojen ensimmäiset Asuntomessut järjestettiin Tuusulan Lahelanrinteessä vuonna 1970. Näin ollen vuoden 2020 messut ovat 50-vuotisjuhlamessut, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Noin kuuden hehtaarin kokoinen asuntomessualue sijaitsee entisen varuskunnan alueelle rakentuvalla Rykmentinpuiston asuinalueella, Hyrylän keskustan tuntumassa. Asuntomessualue on osa suurempaa Rykmentinpuiston kokonaisuutta, ja koko Rykmentinpuiston alueelle tulee tulevaisuudessa 10 000-15 000 uutta asukasta. Asuntomessualueesta rakentuu luonnonläheinen, asukkaiden tarvitsemat palvelut tarjoava kyläkaupunki.

- Alueen asemakaava on luonteeltaan hyvin salliva ja siten luomme olosuhteet varsin monipuoliselle rakentamiselle. Tavoitteena on esitellä mahdollisimman paljon tulevaisuuteen suuntaavia asumisen kehityshankkeita, Heiskanen jatkaa.

Kunnanjohtaja Hannu Joensivu toteaa, että Asuntomessut tuovat Tuusulan kunnalle sekä Rykmentinpuiston asuinalueelle valtakunnallista julkisuutta ja lisäävät tietoisuutta asumismahdollisuuksista Tuusulassa.

- Tuusulassa on järjestetty Asuntomessut paitsi vuonna 1970, myös vuonna 2000 Nummenharjulla. Meillä on vahva brändi omakotiasumisen kuntana, ja kolmannet Asuntomessumme vahvistavat tätä kuvaa, Joensivu sanoo.

Tuusulan kunnan Rykmentinpuisto-projektin projektipäällikkö Tuomo Sipilän mukaan messualueen kantavina teemoina tulevat olemaan taide ja lähienergian tuotanto. Tuusulan kunnalla on omistuksessaan Suomen laajin modernin taiteen kokoelma, johon kuuluvia ulkoveistoksia tullaan sijoittamaan messualueelle.

- Energiaratkaisujen osalta haluamme viedä energiantuotantoon liittyvää ajattelua pidemmälle, yhteisölliseen suuntaan. Esimerkiksi maalämpökaivot tai aurinkopaneelit voivat hyvin olla koko korttelin tai vaikkapa taloyhtiön yhteisomistuksessa sen sijaan, että jokainen talo tuottaa vain oman energiansa. Kaiken kaikkiaan tänne rakentuu aikaa kestävä, tulevaisuuteen suuntaava asuinalue, Sipilä sanoo.

Hän jatkaa, että alue tarjoaa asukkailleen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Messualueen vierestä löytyy Keski-Uudenmaan suurin liikuntakeskus, ja koko Rykmentinpuistoon rakennetaan kattava kevyen liikenteen verkosto. Esimerkiksi messualueelta pääsee Keravan juna-asemille uutta pyöräilybaanaa pitkin.

Asuntomessut

Rykmentinpuisto

Puustellinmetsä

Osuuskunta Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain asuntomessutapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä asumiseen, rakentamiseen ja sisustukseen liittyvää tietoa, tuoda esiin asuntorakentamisen uusia ajatuksia ja innovaatioita, parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua sekä herättää yleistä asuntopoliittista keskustelua. Valittaessa messupaikkakuntaa tärkeimpiä vaikuttavia tekijöitä ovat kunnan vahva tahto ja sitoutuminen, luontainen asuntotarve ja -kysyntä, messualueen omaleimaisuus ja yleinen kiinnostavuus sekä kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat. Asuntomessut on aina Osuuskunta Suomen Asuntomessujen ja isäntäkaupungin yhteisprojekti.

Lisätietoja:

  • Suomen Asuntomessut, toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, puh. 040 848 6200
  • Tuusulan kunta, kunnanjohtaja Hannu Joensivu, puh. 040 314 3001
  • Tuusulan kunta, Rykmentinpuisto-projektin projektipäällikkö Tuomo Sipilä, puh. 040 314 3017

 

Takaisin