Valtuuston päätöksiä 27.6.2016

28.06.2016 klo 09.40

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

 

74 § Asiakas- ja potilastietojärjestelmäpalvelu (Apotti), liittyminen käyttäjäksi

Sami Tamminen Kirsi Viitasen ja Sanna Kervisen kannattamana esitti, että pykälä 74 palautetaan uudelleen valmisteluun. Valmistelun aikana päivitetään riskianalyysi, jossa huomioidaan sote-lakiluonnoksen sisältö ja linjaukset. Valtuustolla on oltava valmius päättää asiasta uuden riskianalyysin pohjalta viimeistään joulukuussa 2016.

Äänin 27-22, 1 tyhjä, 1 poissa valtuusto päätti käsitellä asian tässä kokouksessa.

Ruut Sjöblom Antti Seppälän, Petri Ahosen, Pentti Mattilan ja Anu Åvallin kannattamana teki seuraavan muutosesityksen:

"Ei liitytä vielä, vaan UNA-hankkeesta on tehtävä yhtä laaja ja kattava selvitys kuin APOTTI-hankkeesta, jotta saamme vähintään yhden vertailukelpoisen vaihtoehdon. Lisäksi selvitystä ASTEeseen liittymisestä tulee harkita.

Myös ministeriön kanta on otettava huomioon selvitystä tehtäessä. Tästä syystä asiaa ei tarvitse ratkaista elokuuhun mennessä, vaan ministeriö nimenomaan pyytää malttia suurissa järjestelmäratkaisuissa.

Terveydenhuollossa ja sosiaalipuolella täytyy olla parhaat mahdolliset ohjelmat käytössä, koska ne helpottavat siellä tehtävää työtä. Lääkärit ja hoitoalan henkilökunta pystyvät keskittymään nimenomaan hoitotyöhän. Hyvät ohjelmat vähentävät byrokratiaa sekä nopeuttavat ja helpottavat työn tekemistä.

Suomi on teknologian ja osaamisen huippumaa ja se pitäisi näkyä myös terveydenhuollossa.

Kun tarpeelliset selvitykset vaihtoehdoista ja kustannuksista on tehty, voidaan niiden nojalla valita Tuusulalle paras vaihtoehto."

Äänin 27-22, 1 tyhjä, 1 poissa valtuusto päätti hyväksyä pohjaehdotuksen.

Valtuusto päätti hakea Oy Apotti Ab:n osakkaaksi.

Valtuusto päätti valtuuttaa sosiaali- ja terveystoimenjohtajan ja talousjohtajan neuvottelemaan Tuusulan osakkuuteen liittyvistä tarkemmista ehdoista ja valtuuttaa kunnanhallituksen hyväksymään osakkuuteen liittyvät sopimukset ja KL-Kuntahankinnoille annettavan sitoumuksen.

Valtuusto päätti valtuuttaa kunnanhallituksen nimeämään Tuusulan edustajan Oy Apotti Ab:n toimielimiin sopimusten hyväksymisen yhteydessä.

Lisäksi valtuusto päätti myöntää lisämäärärahan 130.000 euroa Tuusulan Apotti organisaatioon ja sen vaatimiin resursointeihin.

Kokoomuksen valtuustoryhmä sekä Kirsi Viitanen, Pentti Mattila, Ari Nyman, Erja Sarenius-Salmenkivi ja Anu Åberg ilmoittivat päätöksestä eriävän mielipiteen.

Esityslista

 

Takaisin