Klaavolantien kyläjuhla aloittaa Tuusula-viikon

08.07.2016 klo 13.05

Tuusula-päivän 22.7. ympärille rakentunut Tuusula-viikko tarjoilee paljon monipuolista ohjelmaa eri puolilla kuntaa. Tuusula-viikkoa vietetään tänä vuonna 17.7.-24.7.

Tapahtumia kotikunnassaan järjestävät kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset, museot sekä Tuusulan kulttuuripalvelut. Joukkoon mahtuu tapahtumia kyläjuhlista kotiseutupolkuihin, upeisiin näyttelyihin, markkinoihin ja musiikillisiin nautintoihin.

Tuusula-viikon aloittaa perinteinen koko perheen tapahtuma Klaavolantien kyläjuhla sunnuntaina 17.7. klo 12-16. Kyläjuhlaa vietetään Kotiseutumuseo Klaavolassa ja Ilmatorjuntamuseolla (Klaavolan-tie 2 ja 3). Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki ohjelmat ovat maksuttomia.

Tintti_alpakka

Klaavolan pihanurmella satuja, laulua ja alpakoita

Kotiseutumuseo Klaavolassa on mahdollisuus vierailla päärakennuksessa ja kurkistaa vaikkapa maitohuoneeseen ja aittaan. Klaavolan pihapiiristä löytyy lapsille myös suosittu ongintapiste ja tietenkin jo perinteeksi tullut keppihevosrata. Kädentaitojaankin pääsee testaamaan hyvässä opastuksessa. Askartelupajassa on mahdollisuus tehdä itselle tai ystävälle aito tuohisormus.

Klaavolaan on saatu myös kiinnostavia vierailijoita paikalle. Pihamaalla pääsee ihastelemaan visiitille saapuneita Koiramäen kartanon kilttejä alpakoita sekä Lassilan tilan kanoja ja kukkoa. Teatteri Reunaryhmän teltassa puolestaan kerrotaan pieniä improvisoituja satuja ja Mikko Perkoila saapuu laulamaan ja laulattamaan kyläjuhlan vieraita klo 12.30 ja 13.45.

tarinateltta

Ilmatorjuntamuseolla näyttelyopastusta ja tanssia

Klaavolantien kyläjuhla avataan tuttuun tapaan Ilmatorjuntamuseon pihalla lipunnostolla klo 12. Museon näyttelyihin on tapahtumassa avoimet ovet. Ilmatorjunta ensimmäisenä taistelussa -näyttely on esillä Tuusula-hallissa ja Tulikasteesta torjuntavoittoihin -näyttely Helsinki-hallissa. Noin tunnin kestävä museo-opastus alkaa Helsinki-hallissa klo 14.

Klo 12.15 ja 13 Tuusula-hallissa pääsee katsomaan senioritansseja. Tanssiryhmä Ikivireiden ohjelmistossa mm. Tuusulajärven rantaan -kappaleeseen tehdyn tanssin ensiesitys. Ryhmä on luvannut, että halukkaat pääsevät myös mukaan tanssimaan.

Ilmatorjuntamuseo_kuvaTarjaKärkkäinen

Ei Klaavolantien kyläjuhlaa ilman kalasoppaa

Ilmatorjuntamuseon ja Klaavolan välisellä parkkialueella on myös toimintaa. Tuusula-Seura esittelee toimintaansa ja jakaa soppatykistä kalakeittoa niin kauan kuin sitä riittää. Tuusulan seurakunnan pisteellä voi osallistua arpajaisiin.
Mukana menossa on Tuusulan liikuntapalveluiden liikuntavaunu, josta löytyy leikkejä ja pelejä kokeiltavaksi. Myös uudenkarhea Tuusulan kirjastoauto Kirre on tapahtumassa paikalla. Kunnan tonttipaikoista kiinnostuneet voivat vierailla Tuusulan tonttiteltalla, joka pystytetään tapahtuman ajaksi parkkipaikalle.

Vanhojen ajoneuvojen ystävät pääsevät ihastelemaan Stenvallin museoajoneuvoja. Lisäksi tapahtuman loppupuolella noin klo 15 Tuusulanjärven tunarit tuovat vanhoja pappatunturi-mopoja näytille tapahtumaan.

Klaavolantien kyläjuhlan aikaan Klaavolantie on suljettu liikenteeltä.

uusi kirjastoauto nettiin

Tapahtuman järjestävät:
Tuusulan kulttuuri ja museo, Ilmatorjuntamuseo, Tuusula-Seura ry ja Tuusulan seurakunta

Klaavolantien kyläjuhla Facebookissa
Tuusula-viikko Facebookissa

Takaisin