Tuusula-viikko jatkuu - tutustu kotiseutuun

18.07.2016 klo 11.40

Tuusula-päivän 22.7. ympärille rakentunut Tuusula-viikko tarjoilee paljon monipuolista ohjelmaa eri puolilla kuntaa. Tuusula-viikkoa vietetään tänä vuonna 17.7.-24.7. Joukkoon mahtuu tapahtumia kyläjuhlista kotiseutupolkuihin, upeisiin näyttelyihin, markkinoihin ja musiikillisiin nautintoihin. Tapahtumia kotikunnassaan järjestävät kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset ja museot sekä Tuusulan kulttuuripalvelut.

Kesätapahtumat syntyvät yhteistyössä

Tuusula-viikkoa ei olisi ilman aktiivisia ja ahkeria kotiseutu- ja yhdistystoimijoita. Valtava määrä vapaaehtoisia pitää huolen Tuusulan kesätapahtumista. Vuosien saatossa muotoutunut heinäkuinen tapahtumaviikko syntyy yhteistyössä tapahtumajärjestäjien ja kunnan kulttuuripalvelujen kesken. Tuusula-viikon juhlinta aloitettiin sunnuntaina 17.7. Klaavolantien kyläjuhlassa ja sitä jatketaan koko viikon ajan.

Tuusula-viikolla alueen historiaan voi tutustua kotiseutukävelyillä, jossa entisajan elämä, tapahtumat ja jutut heräävät henkiin. Myös kotiseutukävelyt on toteutettu museon, yhdistysten ja kotiseutuaktiivien yhteistyönä. Tuusula-viikolla kotiseutupoluilla tallataan maanantaista torstaihin. Hyrylän ja Koskenmäen poluilla oppaana on kotiseutuharrastaja Heikki Simola. Jokelassa ja Kellokoskella oppaana on Jaana Koskenranta Tuusulan museosta sekä Jokelan Tiilitehdasperinne ry:n ja Me Kellokoskelaiset ry:n jäsenet.

Torstaina 21.7. Hyrylän torille saapuu lähes 50 käsintekijää, ammattilaisia ja harrastajia, myymään tuotteitaan. Myyntiin on tulossa käsitöitä laidasta laitaan; mm. koruja, huiveja, hattuja, mattoja, lahjatavaroita ja sisustustuotteita. Tapahtuman järjestäjänä toimii Tuusulan taitokädet ry.

käsintekijöiden markkinat 2015

Kuva: Tunnelmia vuoden 2015 käsintekijöiden markkinoilta

Viikonloppuna Antiikkimarkkinoille tai konserttiin

Tuusula-viikko jatkuu lauantaina 23.7. Jokelan tiilitehdasperinne ry:n vuotuisilla Jokelan Antiikkimarkkinoilla. Alueella on useita antiikin ja vanhan tavaran kauppiaita. Markkinahumun keskelle saapuu myös Teatteri Rollo esityksellään Keittäjä-Kerttu ja kolmen tahran kokit klo 11:30 ja 13. Keittiön ja ruuanlaiton maailmaan sijoittuva esitys tarjoilee mm. ruokalauluja, kattilamusiikkia ja lentäviä laseja.

Sunnuntaina 24.7. Tuusula Viikko jatkuu Kellokoskella Prinsessapuiston perinteisellä Piknik-konsertilla. Ohjelmassa on klo 13 alkaen Nukketeatteri Sytkyjen esitys Aladdin, Kellokosken soittokunnan konsertti sekä paikalliset muusikot Hanni Autere & Sirkka Kosonen. Ota mukaan oma piknik-viltti ja tule viettämään leppoisa iltapäivä. Piknik-konsertin järjestää Me Kellokoskelaiset ry.

Samaisena sunnuntaina Taidekeskus Kasarmissa soi klo 16, kun tuusulalainen sopraano Riitta Muikku sekä säestäjänsä Tuomas Nikkanen esiintyvät. Konserttiohjelmisto Sibelius & Järnefelt; Merikannon lauluja J. H. Erkon runoihin on koottu Tuusulan taiteilijayhteisön tunnelmista. Liput tähän konserttiin myy Tiketti tai niitä voi ostaa käteisellä ovelta ennen konserttia hintaan 17/15/12 euroa. Ennen konserttia tai sen jälkeen pääsee tutustumaan näyttelyyn Totta vai tarua - poimintoja Aune Laaksosen taidesäätiön kokoelmista sekä Martta Wendelinin kuvituksiin näyttelyssä Koululaisromaaneista satukirjoihin.

Lisätietoja:

Tuusula-viikon ohjelma
Tuusula-viikko Facebookissa

Takaisin