Hidaste Kirkkotien alkuun

Aloite tehty:
14.08.2016
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hei

Ehdotan ajohidasteen tai kahden rakentamista Kirkkotien alkuun, suojatien molemmin puolin.

Koskenmäensillan jälkeen on suojatie ja siinä on pyöräilijöillä etuajo-oikeus. Sääli vain, että meillä täällä Tuusulassa asuu hyvin piittaamattomia autoilijoita, jotka joko yrittävät ehtiä ensin tai eivät yksinkertaisesti tiedä mitä kyseinen liikennemerkki edes tarkoittaa (kolmio ja pyöräilijät).
Kuljen itse pyörällä lähes päivittäin kyseistä reittiä ja samoin tekevät poikani mennessään Hyökkälän kouluun. Olen nähnyt hyvin pahoja tilanteita. Toki pyöräilijöiden tulee myös olla varovaisia, mutta silti. Lisäksi kun kyseistä suojatietä ylittää päivittäin ties kuinka monta koululaista, joten jo pelkästään Hyökkälän koulun ala- ja yläkoululaisten turvallisuus tulee taata paremmin. Ajohidasteen rakentaminen suojatien molemmin puolin estäisi ajonopeuksien nousemista ja toivottavasti autoilijoiden parempaa keskittymistä. Varsinkin Kirkkotieltä tullessa Koskemäentielle, nousee autojen nopeus mäkeä laskettaessa (ja se nousee alamäessä kun autoilijat eivät piittaa nopeusrajoituksista...), jolloin ajohidaste toimisi erittäin hyvänä hidasteena.

Käsittelyvaiheet

15.8.2016: kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltavaksi.
4.10.2016 liikennesuunnittelija Jouni Rintanen vastannut sähköpostitse.

Vastaus

Koskenmäentielle ollaan laatimassa lähitulevaisuudessa kehittämissuunnitelma, jossa tarkastellaan myös poikkikatujen liittymien turvallisuutta. Esittämänne epäkohta on todellinen, mutta myös tähän kohteeseen tullaan ottamaan kantaa tuossa Koskenmäentien kehittämissuunnitelmassa, minkä vuoksi kunta ei tässä vaiheessa lähde erikseen suunnittelemaan kohteeseen parantamistoimenpiteitä.

 

Päivitetty: 05.10.2016

« Takaisin