Hevospainotteinen lukio Tuusulaan

Aloite tehty:
10.10.2016
Aloitteen tekijä:
Huuhtanen Pasi ja useat muut valtuutetut
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Teen/teemme valtuustoaloitteen hevospainotteisesta lukiosta Tuusulan lukion Jokelan ja/tai Kellokosken toimipisteisiin. Jokelaan on suunnitteilla hevoskylä. Hevospainotteinen lukiolinja mahdollisesti jopa kaksoistutkinto sopisi hyvin suunnitteilla olevan kylän tukitoiminnaksi. Sekä Kellokoskella että Jokelassa on jo nyt runsaasti hevostiloja ja harrastajia. Jatkokoulutusmahdollisuudet löytyvät hyvien kulkuyhteyksien kautta ammatilliselta puolelta Ypajältä ja Lahdesta ja korkeakoulupuolella Helsingistä. Synergiaedut ovat siis ilmeiset.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 10.10.2016 § 97: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 11.10.2016: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 14.11.2016 § 421: Palautettiin kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
Kasvatus- ja sivistyslautakunta 28.11.2017
Kunnanhallitus 4.12.2017 § 564: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 29.1.20198 § 7: Aloite käsitelty

Vastaus

Monion suunnittelussa on otettu huomioon se,​ että mahdollisimman moni toimija voi toteuttaa nuorille suunnattua harrastustoimintaa rakennettavissa tiloissa. Myös yhteydet Hyrylän urheilupaikkoihin on otettu huomioon suunnittelussa. Monion sijainti ja tilat antavat erittäin hyvät mahdollisuudet rakentaa nuorten opiskelua ja harrastustoimintaa tukeva toimintakulttuuri uuteen rakennukseen. Samalla urheilukeskuksen nykyisiä tiloja ja alueita kehitetään entistä tehokkaammin myös lukio-​opetuksen käyttöön. Hyrylän vapaa-​ajan harrastusmahdollisuuksia parannetaan tulevina vuosina paremmin vastaamaan mm. alueellisen nuorisotyön tarpeita.

Monion rakentuminen vahvistaa koko Tuusulan lukion toimintaa ja kilpailukykyä ottaa opiskelijoita vastaan. Opiskelijamäärän kasvun vaikutukset näkyvät myös Tuusulan lukion muiden toimipisteiden,​ Jokelan ja Kellokosken,​ toimipisteissä resurssien joustavan käytön kautta. Oppimisympäristöjen digitalisoinnin ja toimintakulttuurin kehittämisen kautta tuetaan myös Tuusulan lukion kaikkien toimipisteiden kurssitarjonnan monipuolistumista ja opiskelijan mahdollisuuksia suorittaa opintoja koko lukiossa. Moniosta saatavat kokemukset hyödynnetään,​ kun Jokelan ja Kellokosken koulukeskuksen oppimisympäristöjä kehitetään palveluverkon uudistamisen myötä.

Päätös

Päivitetty: 05.02.2018

« Takaisin