Rikkaruohomyrkkyjen käytön lopettaminen puisto- ja katualueilla sekä muilla kunnan alueilla

Aloite tehty:
11.04.2017
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulassa on käytetty haitallisia rikkaruohomyrkkyjä puiden ja liikennemerkkien juurustan rehoittavien rikkaruohojen torjuntaan. Torjuntaa on ilmeisimmin tehty laajalla alueella, myös pohjavesi- ja valuma-alueilla. Lisäksi rikkaruohomyrkkyjä on käytetty kunnan omistamilla peltoalueilla Lahelassa. Ko. pellolta on valumaojat Tuusulanjokeen.
Rikkaruohomyrkyt voi korvata muilla tavoin.Juurustoilla sen voi korvata mm. kuorikatteella. Myös mm. sepeliä, siimaleikkuria, kuumaa vettä voi käyttää. Uusien istutusten ja liikennemerkkiasennusten kanssa tulee huomioida ylläpitoasiat.

Tuusulan kunnan olisi ympäristösyistä syytä siirtyä luonnonmukaiseen torjuntaan mainituilla alueilla ja huomioida asia toimittajien kanssa sopimuksissa.
Toivon palautteen käsittelyä pikaisesti ennen kasvukauden alkua ja sopimusten solmimista. Lisäksi asia olisi hyvä käsitellä jo sopimuksen solmineiden kanssa.

Käsittelyvaiheet

12.4.2017: Kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltavaksi
12.7.2022: vastaus lähetetty aloitteen tekijälle

Vastaus

Tuusulan kunnan viherpalveluiden työntekijä tai sen alaiset urakoitsijat eivät rutiininomaisesti käytä kemiallisia kasvinsuojeluaineita viheralueilla. Kasvinsuojeluaineita saatetaan käyttää erittäin harvoissa tapauksissa sen ollessa ainut vaihtoehto.

Päivitetty: 12.07.2022

« Takaisin