Kalamestarintielle hidaste ja katukivetyksen korjaaminen

Aloite tehty:
18.05.2017
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kalamestarintielle saatava hidaste töyssy kaahaamisen(nopeusrajoitus 30km/h) vähentämiseksi.Liikaa vaaratilanteita varsinkin ennen Kalamestarintien vaihtumista Kalamestarinpoluksi.Alamäki houkuttaa nopeuden tuplaantumiseen valitettavasti monella.Olen ollut aikaisemmin yhteydessä edellämainitusta ongelmasta Kunnan talolla.Hidastetöyssyn oikea paikka olisiAs.Oy Paijalanlahden roskakatoksen kohdalla.Autohallista tuleva liikenne sekä sieltä ja sinne liikkuvat ihmiset ,sekä tiellä liikkuvat lapset vaarassa tämän hetkisen tilanteen aikana.As. Oy Paijalanlahden osakkaat ovat yhtiökokouksessaan myös päättäneet lähestyä kuntaa ongelman vähentämiseksi.Yt.Esa Kettunen

Käsittelyvaiheet

22.5.2017: Kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltavaksi
19.6.2017: Liikennesuunnittelija Jouni Rintanen vastannut sähköpostitse.

Vastaus

Kunta mittasi liikennelaskurilla liikennemäärät ja ajonopeudet ongelmakohdassa eli Kalamestarintiellä as oy Paijalanlahden roskakatoksen kohdalla 12.-16.6.2017. Laskentojen päätulokset:

* Keskimääräinen arkivuorokausiliikenne 189 ajon/vrk *Keskinopeus 19 km/h

* V85-nopeus (nopeus, jonka 85 % ajoneuvoista alittaa) 28 km/h

* Maksiminopeus 42 km/h.

 Liikennemäärä kohteessa on hyvin vähäinen. Lisäksi ajonopeudet ovat hyvin alhaisia verrattuna tyypillisiin lukemiin vastaavilla asuntokaduilla, joissa nopeusrajoitus on 30 km/h. Tutkimusaikana vain 1,4 % ajoneuvoista ajoi 35 km/h tai suuremmalla nopeudella. Kalamestarinpolulla on jo kaksi hidastetta ja lisäksi Kalamestarintien ja Kalamestarinpolun vaihtumiskohdassa noin 40 m päässä aloitteessa ilmoitetusta ongelmakohdasta on katukiveys, joka toimii hidasteena. Lisäksi Kalamestarintien päällysteessä on kohoumia ongelmakohteen pohjoispuolella ja ne alentavat myös osaltaan ajonopeuksia.  Edellä mainituilla perusteluilla kunta ei katso tarpeelliseksi toteuttaa liikennettä rauhoittavia toimenpiteitä Kalamestarintiellä.

 Kunnossapitoyksikkö korjaa Kalamestarintien rakenteita työohjelmiensa sallimalla aikataululla, mikäli katsoo korjaustoimenpiteet tarpeellisiksi.

 

Päivitetty: 19.06.2017

« Takaisin