Koripallokorit Jokelan Viertolanpuistoon

Aloite tehty:
18.08.2017
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ehdotan Jokelan Pertun Viertolanpuistossa sijaitsevan parkkialueen tai muun vapaan alueen muuttamista koripalloiluun sopivaksi alueeksi. Parkkialue on yhtä kuorma-autoa lukuunottamatta ollut tyhjillään alueen valmistumista lähtien. Alueella asuu lukuisia innokkaita nuoria ja vähän vanhempiakin koripallon harrastajia.
Tällä toimella alueen käyttöastetta saisi nostettua nykyisestään.

Käsittelyvaiheet

24.8.2017: kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltaaksi
31.8.2017: vapaa-aikapäällikön valmisteltavaksi
30.4.2019: vapaa-aikapäällikön vastaus
3.5.2019: vapaa-aikapäällikön vastaus toimitettu aloitteen tekijälle sähköpostitse

Vastaus

Aloitteessa mainittu alue on kaavassa LP, eli paikoitusalue. Alueen käyttötarkoituksen muutos edellyttää kaavamuutosta. Kunta ei pysty osoittamaan paikoitusaluetta/antamaan lupaa koripallon harrastamiseen paikoitusalueella, vaikka pelaaminen siihen soveltuisikin.

Jokelassa on runsaasti mahdollisuuksia koripallon pelaamiseen ulkona. Lähimpänä Viertolanpuistoa oleva katukoriskenttä ja ulkokoripallokenttä sijaitsevat vuonna 2016 rakennetussa Pertun koulun lähiliikuntapaikassa (400m). Jokelan Notkopuistossa sijaitsee katukorisalue, jossa on useampi katukoriskenttä ja Lepolan koululle rakennetaan lisää ulkokoriskenttiä kesällä 2019. Lepolan urheilukeskuksessa sijaitsevassa monitoimikaukalossa on myös koripallokenttä. Vaikka Viertolanpuistoon ei ole tällä hetkellä suunnitteilla koripallokenttää, tulee puistojen ja koulujen pihojen suunnittelussa huomioida myös alueellista tarkastelua. Tavoitteena on, että lähiliikunta- ja virkistyspaikkoja löytyy lähellä asuinalueita.

Päivitetty: 03.05.2019

« Takaisin