Katu-toiminnan tehostaminen

Aloite tehty:
31.08.2009
Aloitteen tekijä:
Kervinen Sanna
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Nuortemme toiminta on herättänyt viime aikoina paljon keskustelua. Nuorten häiritsevästä käyttäytymisestä kaikkien taajamien kauppojen edustalla on puhuttu paljon ja ihan viime päivinä julkisuudessa on keskusteltu myös ns. mopomiitistä. Suurin osa tuusulalaisista nuoristamme on reippaita ja aktiivisia, joilla kouluasiatkin ovat hienosti kunnossa. Valitettavan paljon on kuitenkin nuoria, joilla esiintyy ongelmia. Tämä näkyy muun muassa lisääntyneenä päihteiden käyttönä.

Tuusulan KATU on perustettu vuonna 1989 yhteistyössä Keravan ja Järvenpään kanssa. Nykyään KATU-ryhmät toimivat itsenäisesti omissa kunnissaan. KATU toiminta on yksi erityisnuorisotyön työmuoto. Erityisnuorisotyöntekijä koordinoi toimintaa, mutta vapaaehtoiset aikuiset ovat KATU toiminnan kantava voima sekä edellytys. Toimintaan tarvitaan nyt lisää aikuisia.

Esitän valtuustoaloitteena, että kunnan nuorisotoimessa ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin, joilla aktivoidaan lisää vapaaehtoisia vanhempia mukaan katutoimintaan.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 31.8.2009 § 134: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 7.9.2009 § 444: Nuorisopalveluiden valmisteltavaksi
Nuorisolautakunta 27.10.2009 § 46: Ehdotus valtuustolle
Kunnanhallitus 26.4.2010 § 227: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 17.5.2010 § 59: Aloite käsitelty

Vastaus

Kunnan toimialat eli kasvatus- ja sivistystoimiala, sosiaali- ja terveystoimiala ja tekninen toimiala ovat nimenneet edustajansa nuorisolautakunnan esittämään nuorten parissa toimivaan vapaaehtoistyön koordinointityöryhmään. Tuusulan seurakunta ja lapsi- ja perheasiainneuvosto ovat myös nimenneet edustajansa ko. ryhmään.

Kunnanjohtaja on 15.4.2010 § 23 perustanut esitysten mukaisesti 9-jäsenisen työryhmän. Ryhmässä on myös tuusulalaisten lapsi- ja nuorisojärjestöjen edustaja. Työryhmän tehtävänä on koordinoida Tuusulassa nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä, johon kuuluu myös KATU-toiminta. Tavoitteena on luoda pysyvät rakenteet ja koulutukset vapaaehtoistyön mahdollistamiselle ja jatkuvuudelle ja tätä kautta varmistaa se, ettei vapaaehtoistoiminta lopu siinä tilanteessa, kun jo kauan mukana olleet vapaaehtoiset eivät halua/jaksa enää jatkaa mukana.

Nuorisotyön päällikkö kutsuu ryhmän koolle ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2010. Järjestäytymiskokouksessa työryhmä valitsee itselleen puheenjohtajan ja sihteerin sekä sopii työryhmän kokoontumisista ja tehtävistä tarkemmin. Työryhmä raportoi toiminnastaan kasvatus- ja sivistystoimen johtoryhmälle, joka toimii samalla työryhmän ohjausryhmänä.

Päätös

Päivitetty: 21.05.2010

« Takaisin