Kirsikkapuita Tuusulaan

Aloite tehty:
19.06.2017
Aloitteen tekijä:
Nieminen Eeva-Liisa / Reinikainen Tuija
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Keväällä toukokuussa naapurimme Kerava puhkeaa kukkaan, kun eri puolella kaupunkia kirsikat lehahtavat vaaleapunaiseen kauneuteensa. Samoin Roihuvuoressa on Kirsikkapuisto, jossa toukokuussa järjestettävä hanami- päivä houkuttelee tuhansia kävijöitä. Monissa kaupungeissa, kukkaistutukset luovat väriä ja kauneutta kesäpäiviin.

Tuusulassa pystyttäisiin tähän samaan. Hyrylän ilmeen kohottamiseen on jo osoitettu määräraha. Valittu uusi puutarhuri ei ole vielä aloittanut, mutta koska olemme Suomen 100-vuotisjuhlavuoden puolivälissä, teen ehdotukseni. Olen kuullut, että Suomi 100 juhlavuotta juhlistetaan puunistutuksilla. Ehdotan, että Tuusulassa istutettaisiin ympäri Tuusulaa 100 kirsikkapuuta. Ne voisi jakaa kyliin ja eri keskuksiin. Uudet kehittämisverkot voisivat ehdottaa paikkoja ja osallistua myös istuttamiseen. Samoin koulut saisivat omat puunsa, joiden istuttamiseen oppilaat voisivat osallistua.

Aloitteeni olisi tärkeä asukkaiden osallistamisen, kunnan viihtyvyyden ja vetovoimaisuuden sekä itsenäisyyden 100-vuoden juhlan merkkinä.

Päätös Aloite lähetettiin kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 19.6.2017 § 151: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 20.6.2017: Kuntakehityksen ja tekniikan valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 17.10.2017 §133: ehdotetaan kunnanhallitukseen
Kunnanhallitus 23.10.2017 § 474: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 13.11.2017 § 208: Aloite käsitelty

Vastaus

Kuntalaisten talkoovoimin kesällä 2017 Jokelan Notkopuistoon istutettiin n. viisikymmentä kirsikkapuuta Esko Valosen muistoksi. Kellokoskella sairaalan maalla sijaitseva Kellokosken väliaikainen toripuisto on parhaillaan rakenteilla, sinne on suunniteltu istutettavaksi erilaisia puita ja pensaita kaikkiaan n. kahdeksankymmentä kappaletta, puista ja pensaista iso osa on hedelmiä tai marjoja tuottavia. Ensimmäiset istutukset on tarkoitus tehdä vielä syksyllä 2017 ja loput keväällä 2018. Etelä-Tuusulaan Puustellinmetsään on suunnitteilla suurehko puisto erilaisista hedelmäpuista, minkä pitäisi valmistua asuntomessujen yhteyteen.

Koska eri puolille Tuusulaan on joko valmistunut tai on käynnistymässä vastaavanlaista kukkaloistoa tuottavia hedelmäpuupuistoja, kuin mitä aloitteen tekijä on kaivannut, niin tässä vaiheessa ei ole tarkoituksenmukaista rakentaa lisää hoidettavia puistoalueita.

Päätös

Päivitetty: 23.11.2017

« Takaisin