Röntgenlaitteet osaksi kunnan eläinlääkäripalveluita

Aloite tehty:
03.10.2017
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan kunnalla on taitavat ja asiansa osaavat eläinlääkärit työskentelemässä kunnan eläinlääkäriasemalla.
Asemalla onnistuvat myös vaativat kirurgiset leikkaukset, mutta röntgeniä vaativat hoidot jäävät väliin, sillä heille ei ole annettu käyttöön röntgenlaitteita.

Lemmikin röntgentutkimusta tarvitessaan kuntalaisen on vietävä lemmikkinsä hoitoon yksityisiin eläinlääkäreihin, joista suurin osa on huomattavasti kalliimpia kuin kunnallinen apu. Nämä asemat ovat usein myös osa isoja eläinlääkäriketjutuksia, jolloin hintakin on sen mukainen. Liian kallis monelle eläimen omistajalle.

Lemmikin hyvä hoito on sen omistajalle sydämen asia, mutta koska aina ei ole varaa kaikkiin tutkimuksiin yksityisellä puolella, on riski, että eläin kärsii. Röntgenin tarve on mm eläimen selkä-,rakenne- tai murtumavammojen löytämisen ja hoitamisen tai esim. hammastutkimusten kannalta tärkeä väline eläinlääkärin käyttöön.

Kuntalaisten hyvää palvelua olisi huomioida myös heidän mahdollisuutensa hoidattaa lemmikit kokonaisvaltaisemmin kunnan eläinlääkärin avulla.

Nykyaikaiset röntgenlaitteet tarvitaan siis näiden ammattilaisten käyttöön. Palvelu maksaisi kyllä itsensä takaisin tyytyväisten, oman kunnan eläinlääkärin palveluita enenevässä määrin käyttävien asiakkaiden muodossa.

Aloitteeseen osallistujat: kunnan asukkaat 176 kpl ja muut 17 kpl (nimilista kuntalaisaloite.fi -sivustolla)

Käsittelyvaiheet

1.10.2017: Aloite saapunut kuntaan Kuntalaisaloite.fi-palvelusta
3.10.2017: Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen valmisteltavaksi
13.3.2018: Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta käsitellyt aloitteen ja lähettänyt aloitteen tekijälle vastauksen

Vastaus

Vastaus aloitteeseen: Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan päätös 13.3.2018 § 33.

 

 

Päivitetty: 20.03.2018

« Takaisin