Kouluruokaryhmät kaikkiin Tuusulan kouluihin

Aloite tehty:
09.10.2017
Aloitteen tekijä:
Toivanen Ilona
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan ruokapalvelut on tehnyt todella hyvää työtä kouluruoan parissa, sekä kouluissa että päiväkodeissa. Palvelu on ollut hyvää ja avoimuus uusille ideoille ihailtavaa. Tuusulan kouluissa saa kasvisruokaa linjastosta ja esimerkiksi itse rakennettavat salaatit ovat saavuttaneet suurta suosiota oppilaiden parissa.

Edelleen kuitenkin myös Tuusulassa, kuten muuallakin Suomessa monet koululaiset, etenkin nuoret, jättävät kouluruokailun väliin. Syyt tähän ovat moninaiset alkaen ruokailutilanteesta ja jonoista, päätyen ruoan laatuun.

Yksi hyvin toimiva käytäntö lasten kouluruokailun kehittämiseksi on kouluruokatyöryhmät. Kouluruokatyöryhmä koostuu oppilas-, henkilöstö- ja keittiöhenkilökuntaedustuksesta ja se kokoontuu säännöllisesti pohtimaan erilaisia kehitys- ja parannusehdotuksia jokaisen yksikön ruokailun järjestämiseen. Osassa Tuusulan kouluista on jo olemassa ruokatyöryhmä ja tällä aloitteella toivomme sellaisen perustettavan jokaiseen kouluun.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 9.10.2017 § 188: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 10.10.2017: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
Kasvatus- ja sivistyslautakunta 27.3.2018 § 28: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 9.4.2018 § 126: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 7.5.2018 § 54: Aloite käsitelty

Vastaus

Aloite kouluruokatyöryhmien perustamisesta on kannatettava. Ruokapalvelut ja koulut ovat tehneet Tuusulassa hyvää työtä kouluruoan parantamiseksi. Kouluruokatyöryhmän kautta mahdollistuu vielä tiiviimpi ja säännöllisempi yhteistyö. Sitä kautta on myös mahdollista kehittää kouluruokailua sekä sen mainetta. Lukuvuoden 2018-19 alusta kaikkiin Tuusulan kouluihin perustetaan kouluruokatyöryhmä. Kouluruokatyöryhmä koostuu oppilas-, henkilöstö- ja keittiöhenkilökuntaedustuksesta ja se kokoontuu säännöllisesti lukuvuodessa pohtimaan erilaisia kehitys- ja parannusehdotuksia jokaisen yksikön ruokailun järjestämiseen. Koulu- ja ruokapalvelut arvioivat kokoontumisten määrän paikallisesti riittäväksi, jotta toiminnan kehittäminen ja kehitystyön seuranta on mahdollista.

Päätös

Päivitetty: 14.05.2018

« Takaisin