Luottamustoimipalkkioiden yhdenmukaistaminen naapurikuntien kesken

Aloite tehty:
11.12.2017
Aloitteen tekijä:
Järvinen Aarno
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Esitän, että Tuusula käynnistää neuvottelut samankokoisten naapurikuntiemme Järvenpään, Keravan ja Nurmijärven kanssa luottamustoimipalkkioiden euromäärien ja maksuperusteiden yhdenmukaistamisesta.

Nämä neljä kuntaa ovat asukasluvultaan suurinpiirtein samankokoisia ja muutoinkin toiminnoiltaan toisiinsa verrattavia. Luottamustoimipalkkioiden korotus tuntuu kaikkialla aina olevan tunteita herättävä asia. Asiallisempaan keskusteluun voitaisiin päästä, kun kunnat yhdenmukaistaisivat luottamustoimipalkkioiden maksu perusteet ja euromäärät sekä sopisivat palkkioiden yhdenmukaisesta tarkistusmenettelystä.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 11.12.2017 § 243: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 12.12.2017: Konsernipalveluiden valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 9.4.2018 § 124: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 7.5.2018 § 52: Aloite käsitelty

Vastaus

Järvenpää ja Tuusula ovat päivittäneet luottamushenkilöiden kokouspalkkioita koskevat säännökset/kokouspalkkiot 1.1.2018 lukien.

Sekä Järvenpäässä että Tuusulassa kokouspalkkioita korotetaan vuosittain kuntasektorin ansiotasoindeksin mukaisesti, ja uudet palkkioperusteet tulevat voimaan vuosittain seuraavan kalenterivuoden alusta lukien.

Kerava on päivittänyt luottamushenkilöiden kokouspalkkiot  1.7.2017 lukien. Vuosittain palkkioihin tehdään 3 %:n korotus.

Nurmijärvellä ei ole tehty muutoksia kokouspalkkioihin uuden valtuustokauden aikana, eikä asia ole sieltä saadun tiedon mukaan ajankohtainen.

Päätös

Päivitetty: 14.05.2018

« Takaisin