Liikenneturvallisuuden parantaminen Kellokoskella

Aloite tehty:
14.03.2018
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Vanhanvaltatien liikennemäärät ovat kasvussa vuosi vuodelta alueen kasvun myötä. Varsinkin ruuhka aikoina liikenne aiheuttaa turvallisuus riskin suojatietä ylittäville. Esimerkiksi Vanhanvaltatien ja Kirvesmiehentien risteyksen molemmin puolin olevat suojatiet ovat todella vaaralliset varsinkin ruuhka aikoina, sillä autoilijat eivät huomaa suojatietä ylittäviä. Varsinkaan nyt kun suojatienkohdalla valopylväs on poistettu. Läheltä piti tilanteita on viimeisen puolen vuoden ajalta lukuisia. Tietääkseni kukaan ei kyseisellä kohdalla ole jäänyt auton alle vielä. Suojatien koordinaatit: 60°31’39.6"N 25°06’14.3"E

Ehdotus Kellokosken liikenneturvallisuuteen. Ehdotan että Kellokoskelle Vanhanvaltatien ylittäville suojateille asennetaan huomiovalot varoittamaan autoilijoita suojatien käyttäjästä.

Käsittelyvaiheet

16.3.2018: Kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltavaksi
30.7.2018: Liikennesuunnittelija Jouni Rintanen vastannut sähköpostitse kuntalaisaloitteen tekijälle

Vastaus

Vanhan valtatien ja Kirvesmiehentien liittymän turvallisuutta on parannettu hiljakkoin uusilla liittymäjärjestelyillä. Järjestelyt ovat todennäköisesti parantaneet myös kevyen liikenteen turvallisuutta. Kunnalla ei ole suojatievilkkujärjestelmää asennettavaksi. Parissa kohteessa niitä on takavuosina kokeiltu, mutta ne on poistettu käytöstä epäluotettavan toiminnan takia. Mikäli kunta lähiaikoina hankkii vastaavia järjestelmiä, otetaan Vanhan valtatien-Kirvesmiehentien -liittymä huomioon harkittaessa järjestelmän sijoittamiskohtia.

 

 

Päivitetty: 30.07.2018

« Takaisin