Jokela-talon kalusteiden uusiminen

Aloite tehty:
04.06.2018
Aloitteen tekijä:
Järvinen Aarno
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Jokela-talo on valmistunut vuonna 1986. Talo on edelleen kirjaston ja Jokelan Kansalaisopiston toimintojen lisäksi erittäin tärkeä kokoontumispaikka myös jokelalaisille järjestöille ja erilaiselle harrastustoiminnalle. Taloa on osittain remontoitu ja mm. keittö on nyt hyvässä kunnossa. Kun rakennuksella on jo ikää yli 30 vuotta, on selvää, että talon kalustus ja muu varustus kaipaa
välttämätöntä kunnostusta ja uusimista. Tuusulan kunnan palveluverkkoselvityksessä onkin aivan oikein todettu, että "esim. aulatilan ja Jokela-salin kalustus on erittäin kulunutta."
Palveluverkkosuunnitelmassa esitetään akuuttina kirjaston hyllyjen uusimista, koska ne uhkaavat sortua kirjojen painosta ja todetaan, että samalla kannattaa suunnitella koko rakennuksen kaluston uusiminen.
Esitän, että vuoden 2019 talousarvioon varataan määräraha kirjaston remontin lisäksi myös talon aulan, Jokela-salin ja Dojon kalusteiden uusimiseen ja ilmeen kohentamiseen ja samalla täydennetään keittiön astiastoa ja tarvikkeistoa. Mm. kahvikuppeja on vuosien mittaan särkynyt niin, että niitä ei enää riitä isompiin tilaisuuksiin.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 4.6.2018 § 81: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 5.6.2018: Konsernipalveluiden sekä kasvatus- ja sivistystoimen valmisteltavaksi
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 27.9.2018 § 62: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 15.10.2018 § 348: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 12.11.2018 § 133: Aloite käsitelty

Vastaus

Jokela-talo on rakennettu 1986 ja ollut siitä lähtien aktiivisesti käytössä. Talossa toimii kirjasto, nuorisotilat ja Kansalaisopisto. Taloa on remontoitu osittain, mutta jo ikänsäkin puolesta talo on peruskorjausiässä ja vaatii remonttia.

Kunta on varannut vuoden 2019 talousarvioon määrärahan Jokela-talon ja sen kalustuksen kunnostamiseen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta toteaa, että Jokela-talon uudistus toteutuu laajempana kuin kirjastohyllyjen uudistuksena vuonna 2019.

Päätös

Päivitetty: 20.11.2018

« Takaisin