Uimahallin yhteyteen mahdollisesti rakennettava ulkoallas

Aloite tehty:
12.11.2018
Aloitteen tekijä:
Kervinen Sanna
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Vireillä

Tuusulassa on jo vuosia suunniteltu uimarannan rakentamista Tuusulanjärven rantaan. Sijaintivaihtoehdoiksi on ajateltu Anttilanrantaa ja nyt viime aikoina myös Tuuskodon kaava-alueen rantaa.

Uimarannan rakentaminen kunnallisine suihku-, pukeutumis- ja pysäköintitiloineen matalan ja pehmytpohjaiseen Tuusulanjärven rantaan on kallista. Lisäksi uimarannan vuotuiset käyttö- ja kunnossapitokustannukset ovat merkittävät. Uimarannan käyttöä rajoittaa Tuusulanjärvessä kesällä esiintyvä sinilevä, joka pahimmillaan estää uimarannan käytön useiden viikkojen ajaksi juuri parhaan uintikauden aikaan. Uimakerran hinta voi nousta todella korkeaksi.

Tuusulan uimahallin yhteyteen mahdollisesti rakennettavasta ulkouima-altaasta on käyty keskusteluita jo vuosia. Hanke ei ole kuitenkaan vielä edennyt. Vastuullinen oikeisto valtuustoryhmä esittää, että samassa yhteydessä, kun kartoitetaan vaihtoehtoja uimarannan rakentamiseksi Tuusulanjärven rantaan, selvitetään myös vaihtoehtoisena ratkaisuna uimarannalle, ulkouima-altaan rakentaminen Tuusulan uimahallin yhteyteen.

Allas voisi olla uimarannan oloinen, eteläreunaltaan kaarenmuotoinen ja matala, vähitellen parimetriseksi syvenevä allas - keidas aivan Hyrylän keskustassa. Allas olisi käytössä ainakin keväästä syksyyn, talvista avantouintimahdollisuutta kannattaa miettiä. Uimahallin pukeutumis- ja peseytymistilat olisivat ulkouimareiden käytössä ja mahdollisuuksien mukaan avoinna myös uimahallin kesäseisokin aikana.

Uimarannan sijaan järviuimareita varten voisi rakentaa uimaan pääsyn mahdollistavan pistolaiturin vaikka Fjällbon rantaan.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 12.11.2018 § 138: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 13.11.2018: Kasvatus- ja sivistystoimen valmisteltavaksi
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 28.3.2019 § 30: Ehdotus kunnanhallitukselle

Päätös

Päivitetty: 05.07.2019

« Takaisin