Isojen perhevuokra-asuntojen rakentaminen

Aloite tehty:
13.05.2019
Aloitteen tekijä:
Sipiläinen Johanna ja useat muut valtuutetut
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Me, Tuusulan Perussuomalaiset esitämme isojen, vuokrattavien perheasuntojen rakentamista Tuusulan kuntaan.
Tilanne isojen vuokra-asuntojen suhteen on huono. Tarjolla on vain 4h+k asuntoja ja niitäkin koko Tuusulan alueella 17 kpl. lsompia, 5h+k asuntoja ei ole. Asuntojonossa on n. 30 perhettä, jotka hakevat isoa perheasuntoa, pääsääntöisesti Hyrylän alueelta. Jonotusaika on pitkä. Tarve isoille perheasunnoille on selvä.
Kunta mainostaa itseään lapsiperhe ystävällisenä kuntana, mutta tarjolla ei ole sopivan kokoisia vuokra-asuntoja lapsiperheille.
Pormestariohjelmassa on sovittu, että Tuusulan kunta panostaa monimuotoiseen asuntorakentamiseen. Tavoitetta on noudatettu, paitsi isojen perheasuntojen suhteen. Toivomme, että Pormestariohjelmaa noudatetaan myös isojen, vuokrattavien perheasuntojen suhteen.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 13.5.2019 § 75: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 14.5.2019: Kasvu ja ympäristö -toimialueen valmisteltavaksi
Kuntakehityslautakunta 21.10.2020 §111: ehdotus kunnanhallitukselle
Kunnanhallitus 26.10.2020 § 413: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 9.11.2020 § 111: Aloite käsitelty

Vastaus

Tuusulan kunnassa on kasvun ja ympäristön toimialueella muodostettu uusi työryhmä valmistelemaan Tuusulan kunnan asumisen strategiaa. Työssä hahmotetaan nykytilanne sekä tulevaisuuden skenaariot sekä tulevaisuuden asumisen visiot,​ strategia sekä niihin liittyviä tarvittavia toimenpiteitä. Strategiassa huomioidaan siis myös perheasumisen tarpeet,​ mm. isojen vuokra-​asuntojen osalta. Loppuvuoden aikana aloittaa tehtävässään hankekehityspäällikkö,​ jonka toimenkuva sisältää asumismuotojen kehittämisen Tuusulan kunnassa sekä aktiivisen yhteistyön eri asumisen rakennushankkeiden kehittäjien kanssa. Tässä yhteydessä on mahdollista myös tutkia nykyisen asuntokannan mahdollisuudet esim. nykyisiä asuntoja yhdistämällä luoda isompia asuntoja nopeammalla aikataululla.

Päätös

Päivitetty: 18.11.2020

« Takaisin