Kellokosken uimarannan siisteydestä huolehtiminen ja välinevuokrauksen järjestäminen kesätyövoiman avulla

Aloite tehty:
08.02.2021
Aloitteen tekijä:
Mäensivu Karita ja Winqvist Margita
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Asettuessasi keskelle Kellokoskea, seisot kosken ja padon päällä. Tältä paikalta avautuu näkymä koko vanhan kylän historiaan”

Näin kuvaillaan Kellokoskea Virtuaali Tuusulan sivuilla. Meillä on siis upeita maisemia ja Kellokosken historiaa halkova joki aivan loistavalla paikalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Ehdottaisinkin, että Tuusulan kunta selvittää mahdollisuutta esim. kesätyövoiman avustuksella aloittaa sub-lautojen vuokraus vaikkapa uimarannalta, jolloin kesätyöllistetyt nuoret voisivat samalla huolehtia uimarannan ja pukukoppien siisteydestä. Jos uimaranta ei ole tähän soveltuva paikka, niin muitakin alueita esim. Ruukin lähistöllä tulisi selvittää.

Hyvinkäälle asti ulottuvan joen varrella taitaa olla myös pieniä koskia, joten kanoottivuokrauskaan ei ehkä olisi hullumpi ajatus. Ainakin maisemat subbailuun ja melontaan olisivat kohdillaan.

Ja jotta virkistyskäyttö olisi vielä monipuolisempaa, niin veneenlaskupaikka olisi pelkkää plussaa alueelle, joskin se olisi ollut hyvä tehdä jo patoremontin yhteydessä.

Toki tämä kaikki vaatisi joen ryteikköjen jonkinasteista siistimistä.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 8.2.2021 § 18: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä: Kuntatoimialan ja sivistys -toimialueen valmisteltavaksi
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 25.3.2021 § 23: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 6.4.2021 § 136: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 19.4.2021 § 46 : Aloite käsitelty

Vastaus

Välineiden vuokraustoimintaa on selvitetty osallistavan budjetoinnin hankkeiden yhteydessä. Vapaa-​aikapalvelut voi rahoittaa kohtuullisessa määrin vuokraamiseen sopivia välineitä,​ mikäli tilat ja vuokraustoiminta saadaan toimimaan. Erilaiset ja soveltuvat vaihtoehdot palvelun toteutukselle otetaan huomioon valmistelun aikana. Tiedossa on,​ että vuokravälineitä on saatavissa tulevana kesänä 2021 patoalueen vieressä olevasta asiamiespostista. 

Ehdotus veneenlaskupaikka-​alueen kehittämisestä on kannatettava. Toteutusta varten teetetään keväällä 2021 suunnitelma,​ joka sisältää alueen liikennejärjestelyt,​ rantautumispaikan ja vuokraveneiden sijoittamisen nykyiselle laskupaikalle. Hanke voidaan toteuttaa,​ kun sille vaadittavat luvat ovat saatu.

Päätös

Päivitetty: 06.05.2021

« Takaisin