Kirkonkylän koulun toimintojen siirto rakentamisen ajaksi

Aloite tehty:
31.5.2021
Aloitteen tekijä:
Anu Åberg/Tuusulan Keskusta, Tuusulan RKP, Tuusulan KD, Matti Alanko ja Tuusulan Puolesta ry
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kirkonkylän kotikouluyhdistykseltä on tullut lukuisia yhteydenottoja valtuutetuille liittyen Kirkonkylän koulun toimintoihin rakentamisen ajaksi. Vanhempia harmittaa, että lasten ja kyläyhteisön sosiaalisia rakenteita hajautetaan, kouluja joudutaan vaihtamaan väistön aikana lukuisia kertoja ja vanhemmat joutuvat miettimään moneen kertaan kuljetuksiin liittyviä asioita.

On ollut puhetta, että koulun koulupaviljongit hajautetaan väistön ajaksi kahteen eri kohteeseen jossain vaiheessa syksyä 2021. Sitä ennen lapsia hajasijoitetaan eri kouluihin erinäisiksi jaksoiksi.

Ehdotamme, että sivistystoimi ja tilakeskus tarkastelevat uudelleen Kirkonkylän koulun toimintojen rakentamisen aikaisen sijoittelun siten että vähintään Tuuskodon vastainen kiinteistö arvioidaan koulupaviljonkien sijoituspaikkana. Kiinteistö on rauhallisella sijainnilla lähellä nykyistä koulua. Siinä on liittymät lähellä ja siitä ei ole kiire alta pois, jos sattuisi että varsinaisen koulun rakennusaika venyy. Kunnalle ei siten myöskään kohdistuisi uusia lasten kuljetuskuluja ja henkilökunnalle jatkuvaa työympäristön myllerrystä.

Henkilökunnan pysäköintitilat löytyvät valmiina, Tuuskotoon on järjestettävissä ruokailu ja jopa mahdollisesti teknisiä tiloja käsitöitä varten. Tilaa ja kaunista pihapiiriä löytyy kaikille lapsille samalta kiinteistöltä, kunnes uusi koulurakennus on valmis. Liikuntatiloja varten löytynee toimivia väliaikaisia ratkaisuja.
Ehdotamme, että asia tarkastellaan kiireellisenä, jotta koulupaviljonkien siirto saataisiin valmiiksi ennen ensi syyslukukauden alkua. Toivomme löytyvän riittävästi tahtotilaa, jotta koulupaviljonkien siirto saadaan pikaisesti aikaiseksi ja uusi syyslukukausi myönteisissä merkeissä alkamaan.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 31.5.2021 § 75: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 1.6.2021: Sivistyksen ja Kasvu ja ympäristön toimialueen valmisteltavaksi
Kasvatus- ja sivistyslautakunta 26.10.2021 § 103: Vastaus kunnanhallitukselle
Kunnanhallitus 1.11.2021 § 424: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 13.12.2021 § 179: Asia käsitelty

Vastaus

Sivistyksen toimialueen vastaus aloitteeseen: 

Väistötilojen siirto Kirkonkylän kampuksen rakentumisen ajaksi 2021-2024 pois nykyisestä sijainnista on valitettavaa. Tämä päätös on kuitenkin tehtävä, jotta oppilaat voivat turvallisesti jatkaa koulunkäyntiään. Asiasta tehtiin erillinen hyvin yksityiskohtainen selvitys. 

Syyslukukauden 2021 Kirkonkylän oppilaat opiskelevat seuraavissa sijainneissa: Päiväkoti Vauhti, Tuusulan opiston tilat, Vanhankylän koulu, Nahkelan koulu ja Rusutjärven koulu. Lopullinen päätös on tehty niin, että paviljongit siirretään uuden kunnantalon (entinen Tuuskoto) läheisyyteen kokonaisuudessaan. Työ paviljonkien siirtämiseksi on käynnissä ja opiskelu paviljongeissa alkaa kevätlukukaudelle 2022. 

Päätös

Päivitetty: 21.12.2021

« Takaisin